ЗАШТО СРБИЈА ЋУТИ? Шиптари прелазе у Србију и тероришу народ! ЖАНДАРМЕРИЈА СЕ ПОВУКЛА

ZAŠTO SRBIJA ĆUTI? Šiptari prelaze u Srbiju i terorišu narod! ŽANDARMERIJA SE POVUKLA

11 jula 2018

Grupa kosovskih Albanaca upala je na imanje poljoprivrednog gazdinstva porodice Lučić u kuršumlijskom selu Trpeze i ukrala dva bika.

To je rekao stanovnik tog sela Radoš Lučić.

On je agenciji Beta rekao da se incident dogodio u ponedeljak oko 15 časova, a da su posle krađe, Albanci otišli ka podujevskom selu Krtica.„Na livadi u blizini porodične kuće nalazilo se desetak krava. Albanci su iz šume pratili moje kretanje i iskoristili su priliku kada sam ostavio stoku samu na livadi“, kazao je Lučić dodavši da su kradljivci neopaženo ušli u selo.

Predsednik saveta Mesne zajednice Dobri Do Radovan Jelić kazao je da meštani sela Trpeze strahuju zbog incidenta i smatraju da je njihova bezbednost ugrožena.

„Albanci sa Kosova su pre nekoliko godina upali u ovo mesto i iz vatrenog oružja ubili Dušana Mićunovića, dok je čuvao stoku. Tada su ukrali nekoliko krava i stado ovaca“, rekao je Jelić.

On je naveo da je posle tog napada, u Trpezama bila stacionirana Žandarmerija koja je u međuvremenu povučena iz sela.

„Od tada su upadi kosovskih Albanaca učestali. Poučeni iskustvom od ranije, imamo razlog da strahujemo. Mislim da je samo sreća da se Lučić nije našao u blizini, prilikom odvođenja bikova. Mi smo ovde potpuno nezaštićeni i prepušteni sami sebi“, rekao je Jelić.

Predsednik saveta Mesne zajednice Dobri Do najavio je da će meštani od opštine Kuršumlija i nadležnih državnih organa zatražiti da se u selo Trpeze vrati Žandarmerija.

„Mora država što hitnije da reaguje, dok ne bude kasno. Albanci će sigurno nastaviti da upadaju i pljačkaju naša sela. Ovim incidentom su napravili prolaz , pa će doći sutra ili za neki dan. Oni nas prate i osmatraju i znaju gde se ko od nas nalazi“, naveo je Jelić.

Meštanin Trpeza Radoš Bašović (56) rekao je da Albanci sa Kosova naoružani vrše upade po kuršumlijskim selima i šumama.

„Naoružani i sa stražama, seku šumu na našoj teritoriji. Jednom prilikom su sa oko 200 metara udaljenosti pucali na mene rafalnom paljbom, dok su sekli moju šumu. Oni nikad ne prelaze ovamo bez oružja“, rekao je Bašović.

On je kazao da su meštani Trpeza u strahu posle jučerašnjeg incidenta.

„Strepimo i strahujemo da se ne ponovi slučaj od ranije. Strahujemo za naše porodice i našu stoku“, kazao je Bašović.

Po rečima meštana, kosovski Albanci su pre desetak dana upali i u selo Merdare, u kome su iz štale porodice Milačić ukrali kravu.

Policija se još uvek nije oglasila povodom tih incidenata a po nezvaničnim informacijama, istraga je u toku.

KOMENTARI8 komentara

 1. rajko says:

  Da se naoruzani siptari nesmetano krecu na teritoriji Srbije (i KiM je jos uvek teritorija Srbije) krivci su: prvo nas vrhovni komadant potom nasa vojska i policija i tek na kraju strana vojska koja je zaduzena da na prostoru KiM brine o postovanju zakona. Kako je ocigledno da u drzavi sada ne postoji komandna odgovornost i da niko javno nije prozvan, uskoro mozemo da ocekujemo iznenadne upade siptara i u pravcu Beograda.

 2. Velika Metla says:

  Od 1945.godine šiptarski teror ne prestaje! U to vreme nijedan Srbin koji je napadnut nije dobio zaštitu od države,a sve zarad bratstva i jedinstva,nego je onako napadnut bio još i pride okrivljen za remećenje bratstva i jedinstva! Ta komunjarska lažna "idila"o bratstvu i jedinstvu,o slozi naroda i narodnosti se nije smela ni sa čime narušiti! A čemu je vodila takva politika,eto vidimo danas,a mnogi su je već odavno videli,ali su bili likvidirani od komunjara,ako su na bilo koji način ukazivali čemu vodi ta "titina"politika! I danas vladaju ista komunjarska G u drugačijoj ambalaži,ali s istom sadržinom! A narod? Kukavičluk će da ih sahrani! I treba!

 3. E.Lirsch says:

  E al do BEGISA nece majci … katija Kazem ej bre.

 4. dane Radakovic says:

  zasto nebi kad srbi sute i neeee . branese srbi su lud narod srbi su izabrali crvene ustase u beogradu da ih vodi i stiti od njihove brace ustasa i siftara

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  od milicionara nikada nije bilo nikakve koristi, oni su paraziti društva i tako ih treba i tretirati. Naoružajte se sami, organizujte se, formirajte pastire a ne svaki posebno, i naoružane grupe koje će biti povezani sa pastirima, a i svaki čovek u selu treba sam da bude naoružan.

  • Beba says:

   Tako je🇷🇸🇷🇸

  • COBRA says:

   Tako je podržavam predlog jer mi izgleda imamo manekenke a ne žandarmeriju. Pošaljite Legiju i ostalu braću da malo osmotre šta se radi.

   • Marko st says:

    Legija bi poceo da diluje sa siptarijom isti dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *