ЗАШТО СРБИЈА И ДАЉЕ ЋУТИ над запањујућом реченицом Јеврејина Нетањахуа?

ZAŠTO SRBIJA I DALJE ĆUTI nad zapanjujućom rečenicom Jevrejina Netanjahua?

11 avgusta 2017

Drugog decembra 2014. godine, na zajedničkoj konferenciji za novinare a povodom posete predsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića, Izraelu, premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, izgovorio je rečenicu koja i danas lebdi u vazduhu i vapi za reakcijom. Pre svega u Srbiji. Šta je rekao Netanjahu?

– Gospodine Vučiću, prijateljstvo jevrejskog i srpskog naroda seže hiljadama godina unazad, još iz doba rimske republike.

Vučić je ostao zatečen, maltene šokiran. Otkud sada hiljade godina, šta ovaj priča, o čemu se radi, da nije provokacija, poniženje…sve ovo sigurni smo prolazilo je brzinom munje kroz glavu srpskog premijera, naviknutog na opore političke ocene i stavove, neobrazovanog kada je ova vrsta istorije u pitanju. Ali, ostavimo Vučića, njemu su Jevreji važni samo uoči izbora, ovde u Srbiji, kad angažuje marketinške agencije američkih Jevreja da mu, za ogromne pare, podižu rejting.

Prošle su skoro tri godine od šokantne izjave Netanjahua a niko se u Srbiji ne bavi ovim što je kazao prvi čovek Izraela. Zbog čega? Zašto ćute istoričari, akademici? Koga se plaše? Nije li ovo potvrda stava jednog dela tzv alternativnih srpskih istoričara, da je srpska istorija, posebno Srednjeg veka i ona pre toga, koju decenijama učimo u školama i na fakultetima, običan falsifikat, smišljen u Berlinu i kao jedan od ultimatuma zarad odluka Berlinskog kongresa, prihvaćen i primenjen u Srbiji. Sve do današnjeg dana?

Na to godinama ukazuje prof. dr. Jovan Deretić i prolazi kroz špalir toplog zeca, trpeći uvrede srpskih istoričara, od toga da je ambiciozni amater do tvrdnji da se radi o mentalno poremećenom čoveku. A šta tvrdi Deretić?

On se u najvećoj meri samo poziva na Miloša Milojevoića i Olgu Pjanović Luković, srpske naučnike, istoričare (Olga je doktorirala na Sorboni, govorila je devet jezika, uključujući latinski i starogrčki) čije je učenje na osnovu materijalnih dokaza, iz stranih izvora, govorilo da oficijelna srpska istoriografija nema veze sa istinom, da je falsifikovana, skrivena, zatamljena, zabranjena. Kao takvi Milojević i gospođa Pjanić, zabranjeni su u Srbiji. O njima se na obrazovnim ustanovama ove zemlje ne govori. Niko ne sme ni da ih spomene, osim za sprdnju.

Otkud ćutanje srpskih istoričara povodom ovoga što je kazao Netanjahu? Što i njemu ne poruče da je mentalno poremećen, da ne zna šta priča? Da li je Aleksandar Vučić, u međuvremenu izabran za predsednika Srbije, svestan šta mu je kazao Netanjahu? Ne samo citiranom rečenicom, već svim onim što je izgovorio na spomenutoj konferenciji za novinare. Posmatrači kažu da takve kvalifikacije, ocene i posebno izlive poštovanja na račun jednog naroda, kakve je Netanjahu izgovorio na račun Srba i Srbije, u Izraelu, sa službenog mesta, do sada nisu čuli. Zbog čega se to ignoriše u Beogradu? Šta je urađeno da pruženu ruku prihvatimo?

Vratimo se srpskim istoričarima. Ima li neko od njih snage da javno poveže Jerotića i Netanjahua – da kaže kako je premijer Izraela obična budala, nema pojma, da lupeta- kao što imaju snage da Jerotića proglašavaju maloumnim poremećenim starcem. Ili bolje da se zapitamo, misli li neko u Srbiji da je Netanjahu ono kazao slučajno? Palo mu na pamet uoči konferencije pa da istu učini dodatno interesantnim? Ne, ni slučajno.

Izrael je izuzetno ozbiljna država (šta god ko o njoj mislio), a njenom premijeru je sugerisano da o Srbima kaže ono što je kazao. Ko je sugerisao? Rabini, izraelski istoričari, oni kojima je u interesu i istina i to da Srbi dobiju drugačije, bolje, cenjenije mesto u savremenoj međunarodnoj zajednici od ovog koje sada imaju. Da li je moguće da to u Beogradu niko nije shvatio; ni Vučić ni ugledni, društveno dobro pozicionirani doktori, akademici istorijskih nauka? Kuda vodi to njihovo ćutanje?

Ako odbacuju Milojevića i Olgu Pjanović Luković, neka se bar pozabave onim što je kazao Netanjahu jer im je jasno, bar to im je jasno, da oni koji su Netanjahuu dali podatak o Srbima iz vremena Rimske republike, znaju mnogo, znaju istinu i ništa ne govore slučajno.

(N. Tasić, INTERMAGAZIN)

KOMENTARI43 komentara

 1. Miodrag says:

  E,pa to je dobro pitanje i za Akademiju nauka,čije ćutanje više govori od reči-nažalost!

  • Djordje petrovic says:

   To nije akademija nauka to je akademija izdajnika i lopova jer po tome u srbiji prednjace.Sacuvaj nas boze akademije nauka lopova i izdajnika.

  • ARTILJERAC says:

   To jeste pitanje za SANU ali je pitanje i za AVAV samo formulisano ovako: Zašto si proterao iz Srbije Izraelsku novinarku kada je postavila nezgodna pitanja u vezi beograda na vodi???????????? Samo da kažem informaciju a to je da je ta novinarka u bliskim kontaktima sa Izraelskim službama i svako njeno pitanje je potkrepljeno činjenicanma do kojih su došle službe bezbednosti. Izrael nije priznao kosovo a on proteruje njihovu novinarku?????????? Mislite o ovome.

  • Beli Orao says:

   Sa tu pokvarenu i izopažččenu ,lažnu švabsku istoriju uče naša djeca !!!!na kraju će biti po ovim idiotima da smo spali sa Marsa,što i jesmo pored ovakve akademije ne nauke!!!

 2. Way says:

  To se valjda naziva "gaf Nejtana". On dobar čovek, voleti srbe. Poznato je da i jevreji tvrde da je sve i svaki čovek nastao od njih, kao i neki naši srbi. Verovatno su i ostali narodi slični u tome. Međutim baš u Bibliji i piše šta se dešavalo u vreme rimske okupacije. Srbi su i tada bili samo pagani, nedodirljivi za ješe. Ubrzo smo primili upravo ono što su ješe odbacili - Hrista. Ništa od jevrejstva nismo primili ni obrezanje ni Mojsija ni slovca iz mojsijevog zakonika, ali smo prihvatili Hrista koji jeste ispunjenje zakona Božijeg. Dakle u stvari sve suprotno, ali g. Netanjahu nas poštuje jer smo u najgorim trenutcima pogroma bili zaštitnici jevrejskog naroda i ispaštali po logorima podjednako. To je sasvim uredu od njega što nas poštuje kao sebi ravnima. Bog ga blagoslovio. (u imenu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista kojeg Jevreji odbaciše, a mi pagani prihvatismo da se u Njemu spasavamo.)

  • Way says:

   Da, jer Bog je pravedan prema svima i ne gleda ko je ko, već na onoga ko čini volju Njegovu. A to je milostivost i ljubav, što je karakteristika nas srba. Ovo pišem jer znam da nas ima takvih koji smo pravedni. Kada su rimljani pravili kartu osobina južnih slovena napisali su da smo dobar i gostoljubiv narod ali da smo veoma skloni primanju sitnih poklončića i za uzvrat rado davali i svu svoju dušu tuđinima. Tako i do danas, kao nekad u dafiment banci: "Prodaš kravu, dobiš pile." Ali dobiš.

   • Kosovac says:

    @ Way, …... Kada su se Rimljani vraćali iz svojih pljačkaških pohoda, imali su običaj da prolaze kroz kapije u Rimu namenjene pokazivanju trijumfa. Narod je gledao, a oni su pokazivali razna umetnička dela od zlata koje su oni od tih „pagana“ i „zaostalih“ dobili na mač. Taj običaj se održao, pa su i Nemci u II svetskom ratu imali običaj da tako dobijenim poklonima od zaostalih naroda pune železničke vagone i šalju non-stop u svoju civilizovanu zemlju………. Inače, Srbi su skloni da za sitne poklončiće prodaju svoje bliske sunarodnike onoliko koliko su to i drugi narodi, ni manje ni više. Međutim to Srbima treba više zaračunati u greh zato što su Srbi nebeski narod, tako da im je odgovornost zbog toga i veća, i taj greh se na Srbe svaljuje sa većom težinom.

  • Darko says:

   A šta si ti Way mislio reći da Srba prije Isusa Hrista nije ni bilo ? Da bili su pagani što je i istina sa svim svojim bogovima ali zato germani i skoro cijela evropa nisu bili ni pagani tj. nisu imali ni pismo a kamoli šta drugo...

  • Dusko Blagojev Zdrale says:

   Divno receno, hvala vam!

  • DAVID says:

   Da ste procitali BIBLIJU,PRVI i DRUGI ZAVET, nikada nebi lupili takvu glupost (Ništa od jevrejstva nismo primili ni obrezanje ni Mojsija ni slovca iz mojsijevog zakonika).Tacno je da se obrezivanje nije prihvatilo, ali Vase Neznanje je strasno. Prihvaceno je deset zapovesti kao osnova PRAVOSLAVLJA. Uzgred Isus (Jesua ben Josif - Hebrejsko ime)bio je Jevrejin, i rabin jer u to vreme samo su rabinim mogli tumaciti i propovjedati religiske zakone! PAMETNOM, DOVOLJNO ! SRBIN, MOJSIJEVE VJERE

   • Way says:

    Ah, zaboravih da ti kažem da deset zapovesti uopšte nisu nisu osnova PRAVOSLAVLJA, već adventista sedmog dana. Takođe Isusa jesu zvali "ravi" što znači učitelju ali nikako nije bio rabin. Rabini su bili specijalno školovani književnici farisejske struje. Vidi se da si mlad, drčan i veliki vernik koji ne razume veru Hristovu. Hristos nije propovedao religijske zakone već ispunjenje milostivosti Božije kroz žrtvu koju On lično prinosi na krstu. Dakle, evanđelje i carstvo Božije. Ali naućićeš se ti meni, neka tebe Bog blagoslovi po tom pitanju.

    • Kosovac says:

     @ Way, …... Ne možeš da Deset Božijih zapovesti pripišeš Adventistima, zato što su Adventisti relativno mlada sekta (od 1920. godine), a Deset Božijih zapovesti postoje u Starom zavetu Svetog pisma. Naravno da su deset Božijih zapovesti vodilja pravoslavlja, naravno da se one svake godine štampaju i u pravoslavnom kalendaru. Da se Srbi podsete.

     • Way says:

      Pa ono ne baš da se srbi podsete već da neznabošci razumeju šta je greh pred Bogom, a kada to shvate i Hrista prihvate ne treba da su pod zakonom koji ni jevreji nisu mogli da nose, jer se u Hristu sav zakon ispunjava, nisi pročitao ni elementarna evanđelja kada pitaju Hrista o zapovestima Božijim, ali valjda jednog dana hoćeš. Dakle osnova pravoslavlja i vodilja je upravo ovo što ti pričam. To je Hristos, evanđelja i ispunjenje sve pravednosti Božije u Hristu. Dakle deset Božijih zapovesti nisu osnov pravoslavlja, izvoli pitaj svog paroha ili kome već više veruješ.

    • ralence says:

     Zar deset Božijih Zapovesti nisu deset Mojsijevih ( Božijih ) Zapovesti koje je on doneo sa Sinajske Gore da nauči Jevreje kako da žive i kako da se ponašaju posle izlaska iz Egipta. Kao Jevrejsko tako i Hrišćansko verovanje zasnovano je na tim Božijim Zapovestima i deo je Svetog Pisma kao celine Hrišćanske religije.

     • ralence says:

      U antičkom Rimu u doba Džulius Cezara u Senatu bilo je nekoliko Senatora po Latinskom imenu SERVIUS koje znači SRBIN.

   • Momo says:

    E a ti lupi još veću glupost...PRVI I DRUGI ZAVET ....to ne postoji.nego postoji STARI ZAVET odnosno TORA...to je mojsijeva..I NOVI ZAVET za nas hrišćane..a zajedno čine BIBLIJU....MA NEMATE VI POJMA NIKO SAMO LUPATE

 3. kuka says:

  Vučić je obična neznalica, a i on kao i svi ostali ćutolozi su strani agenti. Neće nas valjda njihovo ćutanje sprečavati da istražujemo i učimo novu, pravu istoriju Srba? Oni šumom, a mi drumom!

 4. milovan says:

  Dr. Olga Lukovic Pjanovic je govorila, pet mrtvih jezika. Latinski i Starogrcki su npr. mrtvi jezici. Imao sam cast da je upoznam pred njen odlazak iz Pariza u Beograd, zajedno pok. Tomom Markovicem nekadasnjim svestenikom iz Dortmuda.

  • Aleksandar says:

   Da, Izrael je mocna zemlja koju cine mocni i visoko obrazovani pojedinci....I umesto da se neko iz Beograda ogradi od nepocinstava koji je sprovodio titov rezim u danima stvaranja te mocne drzave taj isti Beograd nije u stanju ni da se zahvali Velikom Netenjahu za reci koje nam je uputio....

  • Kosovac says:

   @ milovan, ….. Prava je stvar poznavati velike ljude, ali još veća su tvoji komentari koje zaista treba čitati, nezavisno od toga.

 5. Boris says:

  Šta se išćuđavamo? Pa sa beogradskog univerziteta je izbačen stručan, cenjen i od studenata vrlo voljen profesor istorije Đorđe Janković zbog stručnog rada koji je vrlo profesionalno i argumentovano opovrgavao "berlinsku istinu" o Srbima. Njegov rad se dosta osvrnuo i na hrvatski falisifikat istorije i navodno njihove kraljeve koji su skoro svi od reda bili Srbi pravoslavci. Srbija je potpuno pokorena, fizički i duhovno.

 6. kuka says:

  Pravu istoriju Srba uče sve svetske diplomate u okviru priprema za službu u Srbiji. Lično sam se uverio da strane diplomate odlično znaju našu pravu istoriju, ali nisu ludi da nas uče ili ispravljaju naše zablude. Samo naši "istoričari", "učeni ljudi" i "akademici" buncaju o našem doseljavanju u 7. veku i druge budalaštine. --------------------------------- Ovde je izostavljeno časno ime arheologa prof. Djordja Jankovića koji je čitavo novo učenje "zacementirao" arheološkim nalazima.

 7. DRAGANešković says:

  Svako ko svojim poreklom i krvlju nije Jevrejin, tada svaki Jevrejin ga zove "GOJA". Ta reč "GOJA" kada se prevede na Srpski jezik ima jasno značenje, a to značenje je "STOKA". Obavezno pod moranjem svako od nas u Srbiji na internetu ima i mora da skine knjigu koju mora bar jedamput godišnje da se pročita. Naslov knjige je "SRPSKI NAROD U KANĐAMA JEVREJA". Dovoljno je ukucati na GOOGL-u naslov ove knjige i dobićete je u celosti, ima 18 strana. Ono što je jako poučno je to kada je štampana i gde je štampana ovaj biser od knjige i kako je reagovala Jevrejska zajednica u Beogradu i kako je prošla u Sudskom sporu sa piscem ove knjige. Srbijo probudi se i okreni se unutar same sebe prema sebi, sve drugo i svi drugi van same sebe Srbijo su beznačajni i na dalekoj distanci jer njihov bilo kakav i najmanji "interes" proizvodi laž i podkradanja svega onog što Srbin poseduje ili svega onog što Srpski narod poseduje. pozz i dobro došli ka onoj karici zajedništa, sloge i zajedništva. pozz. DRAGAN

  • Darko says:

   Ne kaki. Jevreji su nam braća po krvi koju prolili zajedno sa nama na Ceru, Kolubari, Kajmakčalanu, Jasenovcu, Aušvicu i ko zna još gde.

 8. triglav says:

  vučić je odmah trebao pitati netanjahua šta time misli. ali i sada nije prekasno, da se to pitanje postavi i da netanjahu odgovori.

  • Kosovac says:

   @ triglav, ….. Vučić nije uopšte glup, nema potrebe da postavlja pitanja. Sa tobom je drugi slučaj, pa ću ti ja eto odgovoriti: Natanijahu je mislio ono što je rekao.

  • RS says:

   Kod crpske "elite" se od 1945.-1985. ispoljila sva malogradjanstina socijalizma,a sada se ispoljava sva malogradjanstina liberalizma...

  • RS says:

   pa Vucicu i vecini je jasno...

 9. vanja says:

  Toliko je duboko to prijateljstvo da je Jevrejska presa u austro-ugarskoj imperiji pozivala da se eliminisu sa Balkana "divlji Srbi", da su Jevreji u Hrvatskoj osnovali Cistu stranku prava koju su hrvatski pravasi nazivali "koser stranku prava", da su u 90-im godinama sve najvece jevrejske organizacije i jevreske licnosti (uz nekoliko casnih izuzetaka)izgovarali najuvredljivije reci o Srbima i Srbiji konkurisuci u tome sa ustasama i pozivali da se bombarduje i slomi "velika Srbija". Srspki narode, postani zreo vec jednom! prestani na nasedas na sve sentimentalne podvale! Izucavaj karakter i istoriju naroda koji ti se predstavljaju kao prijatelji. Jevreji nikoga na svetu ne vole osim sebe. Njihova "prijateljstva" su egoisticka. U osamdesetim godinama su poceli da grade osovinu sa Vatikanom (koji je priznao Izrael 1993) i sa Turskom, pa je sva njihova svetska politika bila uslovljena tim strateskim saveznistvima. Srbi su bili figura za zrtvovanje u tim jevreskim racunicama.

  • RASPUCHIN says:

   Sve je tačno što ste naveli samo što bih ja bezobrazno i javno iskoristio tu izjavu i zatražio materijalne dokaze za njegovu tvrdnju. Jednostavno bi ih doveo do toga da nam ili daju dokaze ili ih , u slučaju da odbiju , javno ponizio i pokazao u pravom svjetlu. Na žalost , naše vlasti s obe strane Drine nisu sposobne da urade tako nešto pa ih (odnosno nas) i Izrael koristi kao monetu za potkusurivanje.

  • kuka says:

   Kad se bolje upozna naša prava istorija, postaje sve jasno. Srbi nikad nisu imali prijatelje medju drugim, nesrpskim narodima. S obzirom na razliku u veličini, da su Srbi naseljavali čitavu Evropu, a Jevreji, stari Grci koji su se tad zvali drugačije, pa čak i moćni Persijanci zauzimali tek jedan delić delića kontinenta, razumljivo je neprijateljstvo prema Srbima. U medjuvremenu su se snage drastično promenile, mi smo od velikog i moćnog postali mali, siromašan i slab narod, a ostali narodi su ojačali, ali mržnja je ostala ista, srazmerna nekadašnjem odnosu snaga, a nesrazmerna današnjem. Zato prijateljstvo treba tražiti samo medju srodnim narodima, a na ostale ne trošiti ni vreme ni energiju.

 10. Milan f says:

  Sve su to lazi. Jevrejski narod, pogotovo cionisti nepostuju nikoga osim jevreje jer se smatraju superiorni od ostalih nacija kojih smatraju po njihovom Talmudu "neljudi". Jevrejska elita i lobisti nisu glupi , a za vreme raspada Jugoslavije , iako su srbi doziveli istu sudbinu jevreja u drugom svetskom ratu, oni su najvise radili protiv nas. Jake jevrejske politicke i medijske licnosti su sirili masivno antisrpsku propagandu i podrzavali neonacisticku Tudjmanovu Hrvatsku i Izetbegovicevu Bosnu. Kod njih nije problem podrzavati na subtilan nacin i drustva i drzave koje ih mrze ako na kraju im jz u korist. Danas se zna da i Izrael podrzava Isis radi razbijanje Iraka i Sirije. Znaci, nije cudno da jevreji Allbright, Kouchnet, bernard henry levy, glucksman, ginkelkraut, marek halter,....su nas optuzivali cak da smo nacisti a centar Simon Wisenthal je na sve cutao , takodje i Jerusalim a satro smo prijatelji. Bibi je rakao Vucicu da smi prijatelji i odmah posle njegovog odlaska , Srbija je prihvatila odgovornost za stradanje srpskih jevreja i placa godisnje 900 000 evra jevrejskoj medjunarodnoj zajednici narednih 20 godina u znaky odstete dok milion stradalih srba i njihovi potomci nisu dobili ni dinar ! Ne postoji jevrejsko srpsko prijateljstvo ! Ko podrzava moje neprijatelje on je moj neprijatelj !

 11. Pero Joksimovic says:

  Nisu srpski istoričari slepi jer ne vide, već su slepci, jer ne žele da vide. Drugim rečima, veoma su kooperativni svojim zapadnim gospodarima.

 12. padre says:

  Pa, čutanje znači slaganje!Ako se nečemu ne protiviš, znači, da se slažeš!Uostalom, Vučić gleda u budućnost, doći če i tih hiljadu godina, kad tad, samo malo smeta ono rimsko carstvo!

 13. Milan Relax says:

  Izraelsko-srbsko prijateljstvo je lažno. Jevrejska svetska elita zna dobro šta se dešavalo za vreme drugog svetskog rata, i dobro su znali ko su Tuđman i Izetbegović i da su obnovili ustaštvo i islamizam u bivšoj Jugoslaviji od koji je najviše srbski narod stradao. I pored toga, oni su jako podržavali Hrvatsku, Bosnu i Albance na Kosovu, i radili ka razbijanju srbske drćave i srbskog naroda. Jevreji Madeleine Allbright, Bernard Kouchner, Bernard Henry Levy, Pacal Bruckner, André Glucksman, Marek Alter itd su pokrenuli tešku propagandnu mašineriju protiv srba u zapadnim medijama, optužujući nas za naciste, za rasiste, za koljače, da smo genocidni, direktno pomogli slanjem oružja muslimanima iz Bosne (Bernard Henry Levy preko svoj prijatelj koji švercuje oružje Lagardere) , ...Znate i vi uloge Alllbrijtove i Kušnera na Kosovu. A jevrejski centar Simon Wisenthal je sve vreme ćutao dok su nas klali i optuživali za zločine koje nismo učinili kao Markale, Račak , Srebrenica itd....Na kraju , posle susreta Vučića i Netanjaua, naša vlada priznaje krivicu srbske države za stradanje jevrejske manjine u drugom svetskom ratu u Srbi i prihvata da plaća odštetu od 900 000 evra godišnje Jevrejskom međunarodnom centru u narednih 20 godina ! Prvo nije Srbija kriva za to stradanje, a za stradanje 1 milion srba nikakva ošteta , ni dinar, ni priznanje genocida u NDH !!! Cionisti su spremni da podržavaju i svoje neprijatelje u raznim situacijama ako im je u korist. Takođe se zna danas da je Izrael sa Katarom i Saudijskom Arabijom (pod američjkog pokroviteljstva) finasijer ISI-a protiv Irak i Sirije , jer Izrael želi njihovo uništavanje. Jer u Tori (stari zavet) piše da Izrael mora de se proširi čak do reke Eufrat u Iraku !

  • DRAGA says:

   IMA DOSTA ISTINE U TOME. NAROČITO ZNAM JER SAM ŽIVELA U SIRIJI I ZNAM KOLIKO SIRICI I OKOLNE DRŽAVE PREZIRU IZRAEL. MEĐUTIM MI NEMAMO RAZLOGA DA MRZIMO JEVREJE. INTERESANTNO JE DA SRBIJA NEMA KVALITETNIJE ISTORIČARE SEM PREDRAGA MARKOVIĆA I ANTIĆA PO MOM MIŠLJENJU ONO ŠTO SAM POVREMENO MOGLA DA IH ČUJEM, TO SU STRANAČKI ISTORIČARI ŽUTOKLJUNCI. MISLIM DA JE U SANU I GOSPODIN KRESTIĆ KOJI VIŠE ZNA OD PREDHODNE DVOJICE BAR DUPLO VIŠE ALI NE ZNAM DA JE ISTORIČAR. MALO JE SRBIMA POZNATO DA ĆE NAS IZRAEL SPASITI OD PRIZNANJA KOSOVA. BILO KO DA SE USUDI DA POTPIŠE TO ĆE BITI PONIŠTENO JER AKO SE PRIZNA KOSOVO ONDA ĆE AUTOMATSKI I PALESTINCI DOBITI DRŽAVU A ZATIM I PRAVO DA SE OBEZBEDE SAVREMENIM ORUŽJEM I RAT SA IZRAELOM. ZBOG TOGA PATRIJARH JERUSALIMSKI I RIMSKI PAPA NEĆE DOZVOLITI STVARANJE KOSOVA. SAMO STRPLJENJA I SVE ĆE TE VIDETI.

 14. Gojko says:

  Čast izuzecima ali SANU je postao kao penzionerski šah klub.Gde vam je moral i patriotizam da budete stozer srpskog napretka.nula.Ceo vam život prodje na guzove na benificijama sram da vas bude od tih sedih glava.

  • ralence says:

   Tu sede bivši Titovi poslušnici i beskičmenjaci razni Kostići i Ristići i drugi plaćenici antisrbi.

  • Way says:

   Ne vredi prijatelju, nikakav sanu, kanu ili bilo šta drugo ne može da se izjasni povodom ove tvrdnje Benjamina. Jednostavno jevreji, izraelci i judejci nisu ni znali da postoje nekakvi srbi u vreme rimske imperije, pa kako su onda oni mogli biti prijatelji. Radi se kažem vam o "gafu" jer g. NejtanJahu želi da produbi naše prijateljstvo u neku dublju istoriju, jer je naklonjen prijateljstvu sa Srbijom. To je sve samo lep gest za zajedničku budućnost. On zna da ono što je čoveku nemoguće, Bogu jeste moguće. Pa valjda i mi srbi imamo razum Gospodnji, jel da? Onda je to pre rimske imperije, počinje od Adama i Eve.

   • Zoran Popovic says:

    Gospodo, nisam istoricar niti stranacki opredeljeni gradjanin, her nemam stranacko ili kolektivno misljenje, vec samo sopstveno I podlazno promeni u Meri u kojoj saznam ili utvrdim neki novu cinjenicu, zbog koje Sam spreman da korogujem svoje dotadasnje misljenje. Dakle, postoje materijalni dokazi da Srbi kao narod postoje vise of 7.000 godina ( vidite obelisk u mestu Serbu, danasnja Turska), na kojem se starim Srpskim pismom nalazi uklesan Zakon Srba. Nadalje, oko izjave gospodina Natenijahua, nemojte zaboraviti da su oni dobro obavesteni, her sem njih, postoje Jo's samo nekoliko tako starih Baroda, odrzanih do Dana's. Kada Je NASA Pravoslavna VERA u pitanju, nemojmo zaboraviti da se on a ustvari zove Judeohriscanska, kao mi cinjrnicu da Je Isus Hristos rodjendan of roditelja Jevreja, da Je kao takav I obrezan, a da Je I Krsten od strange Svetog Jovana Krstitelja,( cija Je ruka koja Je krstila Isusa, kao poklon stradalog ruskog cara Romanova, Danas u Srpskom manastiru na Cetinju. Nadalje, dezurni mrzitelji bi mogli malo da se uzdrze, jer Srbi imaju dovoljno neprijatelja, pa kada van neko ko Je u svetu vazan I bitan, pruza ruku, ako me zelite da Je prihvatite na isti prijateljski nacin, bar me smetajte onima koji su izabrani da BA's Sve predstavljaju, jer koliko god mislite da Sve najbolje znate I razumete, shvatite da nemate informacije koje onI imaju, kako narod kaze, ko Je na brdu, dalje vidi no onaj pod brdom ! Me morate voleti predstavnika drzave Srbije kao licnost, Ali morate postovati Funkciju predstavnika Srba, to Je elementarno za interest Srba I Srbije !!!

 15. Onamo namo says:

  Srbija ima SANU, jednu socijalnu ustanovu za "čuvanje ofocijelne istine", kojom krade prošlost i budućnost Srba.Internet je ofirao svetsku zaveru o krivotvorenoj istoriji, dokazi su izašli na videlo, ali veće staraca i dalje metaniše naučenu pesmicu od "važeće istorije".Igraju se nauke dok brod tone. SANU je samo simptom bolesnog organizma koji se predao bolesti.

 16. Vlajko says:

  Sta je tu zapanjujuce i sporno. Posle rusenja herusalima 70 g.n.e. jedan deo jevreja se odselio prema kavkazu i ukraini i tamo stvorili hazarsko carstvo ciji su sclavini i vazali pored drugih bili i sorbi. Covek mislio, eto doslo vreme da srbi budu opet ono sto su pre dva mileniuma bili, hazatski vazali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *