ЗАШТО СУ ЛАВРОВ И ПУТИН „ставили тачку“ на ДОНБАС?

ZAŠTO SU LAVROV I PUTIN „stavili tačku“ na DONBAS?

1 maja 2020

Politikolog Jevgenij Satanovski dao je svoje viđenje delovanja ukrajinske mornarice, ukazujući na nedostatke politike predsednika Vladimira Zelenskog.

Objavljivanje video manevara Mornarice vojske Ukrajine u Azovskom moru izazvalo je mnogo podsmeha internet korisnika, što nije prošlo nezapaženo od strane ruskog političkog analitičara Jevgenija Satanovskog.Stoga se on zazeo za Mornaricu vojske Ukrajine, ističući da oni nisu krivi za to što su morali da izvršavaju komande svojih nadređenih i održavaju takve demonstrativne događaje.

U isto vreme, Satanovski je ukazao na nedostatak rezultata novog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog po pitanju rešavanja sukoba sa Donbasom, što u konačnici dovodi do odbijanja Rusije da Ukrajinu, zbog delovanja njenog rukovodstva, smatra adekvatnim geopolitičkim igračem za pregovore.

„Sa Kijevom u ovom formatu nema o čemu da se pregovara, sve dok ne počnu da sprovode bar nešto. Međutim, Zelenski ne može i ne želi ništa da sprovodi“, stručnjak je istakao nedostatak stvarnih rezultata u aktivnostima ukrajinskog predsednika, koji je izabran na osnovu obećanja da će uspostaviti red i mir u zemlji, ali u stvari nastavlja političku liniju bivšeg predsednika.

Skrenuvši pažnju na ovu okolnost, Satanovski je objasnio zašto su Lavrov i Putin “stavili tačku” na pitanje Donbasa rekavši da “više ne žele da igraju njegove idiotske igrice”, namenjene samoreklamiranju, a ne stvarnoj korekciji situacije u najboljem interesu.

Kao rezultat toga, ukrajinska politička elita primorana je da uloži sve napore kako bi stvorila barem privid kontrole situacije u zemlji i autoriteta na međunarodnom planu, koji je odavno potonuo u zaborav.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Novorusija se proteže od Harkova do Odese.Svi ljudi,100% njih koji žive na tom teritoriju su ruskojezični,a u golemoj većini su etnički Rusi.Ja sam 10 puta bio u Odesi koju tradicionalno zovu "Odesa Mama".U tom prelepom gradu svi govore ruskim jezikom.Donbas je samo jedna tačka na tom ogromnom prostoru.To je ruska zemlja,to je Carska Rusija,to mora biti rusko.Putin i Lavrov to moraju imati u vidu,a što lupeta cirkusant zelenski potpuno je nebitno.

  2. Slobodanka says:

    Kad bi ovaj virus poručkao ukronaciste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *