Zašto svi ćute o upadu Policije u Dveri?

Zašto svi ćute o upadu Policije u Dveri?

2 novembra 2013

PolicijaVeć dva dana čitava vlast i cela opozicija u Srbiji ćute o upadu Policije i kompletnog državnog aparata u prostorije jedinog opozicionog narodnog radija SNAGA NARODA i opozicionog političkog Pokreta Dveri.

O najvećem skandalu u novijoj političkoj istoriji Srbije i upadu Službe za borbu protiv organizovanog kriminala pri Upravi kriminalističke policije u prostorije Pokreta Dveri još uvek ćuti i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kao i direktor policije. Pozivamo g. Veljovića da se oglasi i kaže šta su tražili u prostorijama jedne političke organizacije, čime su direktno udarili na slobodu političkog delovanja u Srbiji?

O ovom skandalu ćute i premijer i ministar policije Ivica Dačić, i prvi potpredsednik Vlade i koordinator svih bezbednosnih službi u Srbiji Aleksandar Vučić, i predsednik države Tomislav Nikolić.

O ovome ćute sve političke stranke u Srbiji, sva novinarska udruženja, ćuti Udruženje književnika Srbije, ćute intelektualci, čast izuzecima poput Koste Čavoškog, Mile Alečković i mnogih drugih koji su se javili, pružili podršku i već isto veče došli u naše prostorije.

U Srbiji je zabranjen jedan internet radio, što je glupost po sebi. Zaplenjena mu je kompletna oprema (što je direktno onemogućavanje rada), samo zato što je govorio kritički prema vladajućem režimu i svi ćute. Što je najzanimljivije, ćuti i tzv. opozicija: DS, LDP, DSS, SRS. Svi ćute. Postavljamo jednostavno pitanje – zašto?

Gde je taj „veliki borac” za slobodu medija i protiv torture nove vlasti – Dragan Đilas? Da li reaguje samo kada je ugrožena Demokratska stranka, dok drugim političkim opcijama režim može da radi šta hoće? Gde su svi tzv. junaci 5. oktobra koji su se bunili protiv Miloševićevog medijskog mraka, u kome su isto ovako Vučić i Dačić bili funkcioneri, a sada ćute? Da li to znači da je protiv Dveri sve dozvoljeno i da se svi saglašavaju oko gašenja slobodnog radio programa na internetu i upada u prostorije jedne nove opozicione političke snage?

Gde su kolege iz drugih političkih organizacija da dignu glas protiv ugrožavanja izbornog procesa na opštini Voždovac dok jednom učesniku u izborima Policija upada u prostorije?

O čemu se radi? Da niste možda svi deo iste šeme, istog sistema, istog dogovora. Da nemate možda svi novog najvećeg sina naših naroda i narodnosti za novog oca nacije? Da se niste uplašili? Zašto ćutite?

(Informativna služba pokreta Dveri)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *