Зашто Тачи није отишао у Охрид

Зашто Тачи није отишао у Охрид

10 новембра 2019

Косовски председник Хашим Тачи објавио је на Фејсбуку да је одбио да присуствује Охридском самиту наводећи да тзв. Косово не жели своју евроатлантску перспективу да замени било којом регионалном иницијативом.

Он је навео и да је Србија на првом самиту ове нове регионалне иницијативе „намерно превидела Косово“, преноси Косово онлајн.

Тачи наводи и да је ова регионална иницијатива „бесмислена“ све док Србија и Босна и Херцеговина не признају независност Косова.

„Залажемо се за превазилажење тренутних препрека дијалогом и међусобним признавањем. Тек када се тако нешто деси, постаћемо део таквих регионалних иницијатива као једнаке државе“, написао је Тачи.

Како преноси Косово онлајн, он је критиковао албанског премијера Едија Раму због учешћа на Охридском самиту где, како је навео, „Република Косово није призната“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. petrovgrad says:

    Nedavno sam video na demonsttracijama u Tirani video transparent "Koso esht Serbi" Kosovo je Srbija. Šiptari oće Veliku Albaniju, da li Albanci hoće Kosovo u Albaniju. Albance ne interesuje Kosovo. Za njih je to Srbija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u