Зашто Тачи није отишао у Охрид

Zašto Tači nije otišao u Ohrid

10 novembra 2019

Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je na Fejsbuku da je odbio da prisustvuje Ohridskom samitu navodeći da tzv. Kosovo ne želi svoju evroatlantsku perspektivu da zameni bilo kojom regionalnom inicijativom.

On je naveo i da je Srbija na prvom samitu ove nove regionalne inicijative „namerno previdela Kosovo“, prenosi Kosovo onlajn.

Tači navodi i da je ova regionalna inicijativa „besmislena“ sve dok Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju nezavisnost Kosova.

„Zalažemo se za prevazilaženje trenutnih prepreka dijalogom i međusobnim priznavanjem. Tek kada se tako nešto desi, postaćemo deo takvih regionalnih inicijativa kao jednake države“, napisao je Tači.

Kako prenosi Kosovo onlajn, on je kritikovao albanskog premijera Edija Ramu zbog učešća na Ohridskom samitu gde, kako je naveo, „Republika Kosovo nije priznata“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Nedavno sam video na demonsttracijama u Tirani video transparent "Koso esht Serbi" Kosovo je Srbija. Šiptari oće Veliku Albaniju, da li Albanci hoće Kosovo u Albaniju. Albance ne interesuje Kosovo. Za njih je to Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *