ЗАШТО ВЛАСТ ЋУТИ? – Ова жена ради шта хоће!

ЗАШТО ВЛАСТ ЋУТИ? – Ова жена ради шта хоће!

11 јуна 2016

4656847684Поводом писања „Политике” о извештају Центра за евроатланске студије (ЦЕАС) где се налази 105 „прокремаљских структура у Србији” огласила се и директорка ЦЕАС-а Јелена Милић. Али у новинама „Данас”. А питања „Политике” игнорисала је и јуче.

У омиљеном листу друге Србије Милићева одбацује било какву сличност њеног списка са списком србомрзаца који су 2014. саставили СНП „Наши” и на ком се нашло и њено име. Истиче да није против руског народа већ недемократских режима и тврди да је једини циљ да „истера ствари на чистац”. ЦЕАС-ов извештај о руској мекој моћи, каже Милићева, треба да покаже да ли је власт у Србији заиста за европске интеграције и демократске тековине отвореног друштва.

На питања која су јој поводом спорног извештају постављали наши новинари избегавала је да одговори, а у „Данасу” је објаснила и зашто – не пада јој на памет да се брани пред онима који је прво „без основа пљују и развлаче кроз блато”, а онда нуде простор за одговор. Пожалила се и да у писању „Политике” и „Печата” о њеном извештају види механизме застрашивања.

Ово није први пут да се Милићева на писање нашег листа жали негде другде. Није ни први пут да се осећа застрашеном и угроженом. Када је „Политика” назвала НАТО лобисткињом обратила се Савету за штампу и у жалби објаснила да је њен посао у ствари „јавно заговарање” уласка Србије у НАТО. Назив лобисткиња, објаснила је, девалвира њен рад и угрожава јој безбедност.

Али сада је уверена да нико није угрожен због њеног списка руских лобиста. Председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Недим Сејдиновић такође сматра да нема разлога за забринутост оних организација које су на листи ЦЕАС-а означене као блиске званичној Москви, јер Русија у нашој земљи ужива велику популарност.

Другим речима, у Србији је лако и лепо бити путиновац, али је храбро бити проамериканац нарочито пронатовац.

Јелени Милић је пре три месеца додељено полицијско обезбеђење. У медијима је објашњавала да се осећа угрожено због претњи које махом добија путем друштвених мрежа, као и да су се на појединим порталима појавиле фотографије њене кћерке. Упркос тој непријатности Милићева са сајбер-заједницом и даље дели детаље из пословног и приватног живота, укључујући и породичне фотографије.

Иако је осећај угрожености делимично субјективна ствар, необично је да о осећају личне небезбедности говори особа која се, рецимо, налази међу првих шест представника НВО са којима доручкује Ангела Меркел приликом посете Србији. Са немачком канцеларком направила је и селфи који је, наравно, обзнанила на Твитеру и Фејсбуку. Интересантно је да је заједнички именитељ Ангеле Меркел и Јелене Милић – физика. Додуше, с разликама – док је немачка канцеларка студирала и докторирала физику, директорка ЦЕАС-а по образовању је техничар нуклерне физике, смера који је осамдесетих постојао у оквиру београдске Математичке гимназије.

Милићева је била и у тиму оних које је прошле године премијер Александар Вучић звао како би се помирио са цивилним сектором. Медији, попут Радија Слободна Европа овај састанак схватају као Вучићев алиби, односно скупљање позитивних поена пред посете званичницима у Бриселу и САД.

На сајту ЦЕАС-а пише и да је Милићева „међу најутицајнијим политичким аналитичарима у Србији и региону западног Балкана”.

Ипак, у земљи су ретки они који деле њена уверења попут става да је Србија заслужила да буде бомбардована 1999. или да је злочин у Сребреници – геноцид. У њено доброчинство јавност сумња чак и кад на два дана свој стан претвори у уточиште за једну мигрантску породицу из Сирије. Мање због чињенице да се овим потезом хвалила на мрежи, више због тога што не верују у причу о НАТО лобисти меког срца.

– Каква игра судбине – главни НАТО лобиста у свој дом прима породицу која је свој дом напустила ангажовањем НАТО-а – само је једна у мору ироничних реакција читалаца на вест о поступку директорке ЦЕАС-а.

Али микро подршка коју ужива у народу несразмерна је у односу на количину моћи коју поседује. Њен утицај је већи код западних лидера него код грађана Србије. Одакле Јелени Милић утицај? Заједљиви ће рећи да га је стекла као прва власница кетеринг агенције у бившој Југославији. Али у Србији, земљи која умногоме зависи од страних сила, они који важе за привилеговане саговорнике западних лидера имају велику моћ. А Јелена Милић је свакако једна од таквих саговорника. У Србији директорка ЦЕАС-а и њој слични представљају политичку надкласу, јер је у предности у односу на оне који су на власти. Јелена Милић, рецимо не мора оно што је морао Борис Тадић јуче или што Александар Вучић мора данас – да примењује у народу непопуларне споразуме са Западом, и да стално изнова доказује да је кредибилан партнер. И уз све то, да на власт долази на слободним изборима, уз контролу мисија ОЕБС-а.

KOMENTARI25 коментара

 1. Pero Joksimovic says:

  Оно што власт и "опозиција" мисле то усташица Милић збори. И, не заваравајмо се, с Милићком у исту тикву прде све новине у Србији.

  • Jovan says:

   U pravu si 100%! Oni su svi u istom timu(tim Novog Svetskog Poretka- Nato fasizam) samo svako radi svoj deo zadatka koji mu je zadat. A moje prepostavke idu daleko da mislim da su Vucicu obecali Nobelovu nagradu ako prizna Kosovo i zavrsi predaju do kraja svih drzavnih resursa drzave Srbije Nato fasistima i lihvarskoj internacionali. Oni tog Nobela daju svakom ko sprovodi njihove kolonijalne ciljeve NSP(Ahtisari, Valensa, Havel,...). Mozda im daju i neku manju nagradu koja prija sujeti nasih vodja, novinara, "intelektualaca" od 2000-te, tipa naj europljanin ili slicne budalastine.

  • Miraš says:

   Jasno nam je čim joj je dodeljeno obezbedjenje. Ipak neverovatno je da će se pre Sirija osloboditi od masovne najezde Crnog Islama nego mi od ovakve poludomaće krpeljuše.

 2. Vladimir says:

  Драгишић Шормаз Чеда Чанак и посланици дс-а су Јелена Милић у скупштини

 3. Taksista NS says:

  Halo Drzavo-Vucicu i ostali. Da li ja placam porez da se cuvaju Srbska go..a.

  • Ми says:

   Право питање господине потписани као Таксиста НС. Отимачина са свих страна и развлачење на све стране, док ми грцамо дајући више држави него што остаје за нашу децу.....

 4. Бели Орао says:

  Милићки препоручите да ја имам за њу праву ствар , кад је узме више јој неће на памет бити до брбљање, јер биће толико запослита, гушиће се од радости!!!!

 5. Branko Samac says:

  Jelena Milić je simbol okupirane Srbije!

 6. kosovac says:

  Колеге коментатори, причајте до сутра, али Српско тужилаштво за високотехнолошки криминал је поднело тужбу због списка који је направио Иван Ивановић Наши, а не спискова које стално праве крпељуше Соња Бисерко и Јелена Милић. У окупираној замљи то је нормална појава.

 7. VUK says:

  Prestala je da pruza oralne usluge vise joj se isplati nato lobiranje

 8. VUK says:

  Samo da vam kazem uskoro ce nato popusiti a onda ce se milicka vratiti strom zanatu pruzanju oralnih usluga

 9. VUK says:

  svijevremeno su milicku zvali duboko grlo hm pitam se zsto

 10. VUK says:

  ups zaboravio sam da ima opasne prijatelje xaaaxaxa

 11. major says:

  kakva vlada srbije taki su i spijuni u njoj imali srba u srbiji

 12. Dottore says:

  Zaolosno je da nikoi nema resenjel za kreaturu Milic.Pa vi koji zivite u Srbiji sve znate i u svemu ste najbolji.Ali za ovo zlo nema resenja.Samo hnate da kukumavcite nama u dijaspori.Najbolji predlog za vas je namazite se najcrnjim imalinom i put u centalnu Afriku.Niko vas tamo nece poznati niti cete pocrveniti.cast malim izuzetcima. Vas dijasporac.

 13. Саван Методијевић says:

  Милићка се повезана са Шормазом. Има нека јавна веза између њих двоје. Вероватно је А.В. задужио Драгана да преко Јелене оствари контакт са НАТО-м. Њен списак русофила представља кривично дело и мора да реагује тужилаштво, али свима је познато да су Срби у Србији незаштићена већина.

 14. Bob says:

  Pandan joj je u BiH ministrica Marina Pendeš, debelo plaćena od HDZ-a, NATO lobistkinja. Nedavno suđena zbog nekakvih malverzacija, pa oslobođena. I ova nesretna Milićka je za NATO samo zbog debelih para koje prima od zapadnih organizacija, možemo samo pretpostavljati kojih (Američke ambasade, Soroševog Otvorenog društva, Kissingerovog NED-a...). Dakle, to je oblik (duhovne) prostitucije ove žene. Poznato je kako ženske to rade. Međutim, ovaj oblik prostitucije (prodavanja zbog promocije NATO i korporativnih zapadnih interesa) uveliko je odomaćen kod južnoslavenskih mužjaka-političara, tako da u konačnoj analizi oni su veće prostitutke od ovih nesretnih pojedinačnih žena. Ali, to nije važno... Važno bi bilo spriječiti ovu žensku, i slične likove, u njihovim izdajničkim nakanama.

 15. Evgenij says:

  Iman za aman,gde su te patriotske snage,zar su se svi prodali satani/zapadu/...oce li neko vise stati na put ovoj zenetini,znam da je pod direktnom zastitom pro-americkih sledbenika...AV i ostalih/pod ostalima smatram i poziciju i opoziciju i levicu i desnicu/svi rade za istog anti-Srpski orjentisanog nalogodavca....

 16. dragan says:

  ONA TAKO SAMO ORGAZMIRA , NE VREDI JOJ UTERIVAT KURČINU ,

 17. JoS says:

  ZAŠTO VLAST ĆUTI? – Ova žena radi šta hoće! Zato što ima moćne Gazde iza sebe. To je i piscu teksta jasno. Nažalost, danas ovakve kreature preovladjuju u sferi javnog delovanja - NATO lobisti, NATO intelektualci, NATO slobodni govninari, pardon - novinari,...... Kad si banana država - onda to tako ide.

 18. bejbi says:

  noj je lako nasla ona primistaj nagrabi la se para ali tadic koji je drza naj vise sto on misli . dali zna sta je uradijo za srbiju

 19. namćor says:

  Beli Orao....puj, puj, puj, daleko bilo! Pa ne bi je....ni za koje pare. Pa ni moj qrac nije ratni zločinac pa da ..be ovakve skotove!

 20. Paštrović says:

  Opet... i opet... i opet, niti jedno casno ime ne samo na ovom sajtu, portalu, kako god hocete, nego opet ovaj zenski MUDONJA. Bas MUDONJA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u