ЗАШТО ВЛАСТ ЋУТИ? ЗАШТО НИКО НИШТА НЕ ГОВОРИ ГРАЂАНИМА? Ево шта се дешава у Нишу…

ZAŠTO VLAST ĆUTI? ZAŠTO NIKO NIŠTA NE GOVORI GRAĐANIMA? Evo šta se dešava u Nišu…

29 jula 2018

Kupuju srpsku imovinu u Vranju, Nišu, Leskovcu, Kuršumliji, Prokuplju, gde prijavljuju prebivalište i time stiču prava na ličnu kartu, pasoš, socijalna davanja, zdravstvenu zaštitu, glasanje…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je poručio onima koji neće razgraničenje s Albancima da ljudima kažu da se spreme da za 40 godina brane Vranje. Zatim se ispravio i rekao da je ta izjava optimistična:

„To će biti za 20 godina, a ne za 40 godina.“Predsednik kaže da zna namere Albanaca i da demografija nije na našoj strani. I pre godinu dana ukazao je da postoje dokazi da Albanci planiraju da kupuju zemlju i fabrike na jugu, ali da će Srbija, poštujući zakone, naći način da zaštiti nacionalne i državne interese.

Javna je tajna, upozoravaju sagovornici Kurira, da kosovski Albanci u proteklih deset godina masovno kupuju stanove, kuće i zemljište u Vranju, Nišu, Leskovcu, Kuršumliji, Prokuplju i okolnim selima, gde onda prijavljuju prebivalište i time stiču osnov za uživanje svih ostalih prava – od lične karte do socijalnih davanja.

U Niš se, prema nezvaničnim podacima, doselilo oko 11.000 Albanaca. A samo u protekle tri godine njih 1.500 je kupilo stanove u tom gradu. Albance sada najviše zanima oblast oko Vranja, duž granice s Bujanovcem, ali i Toplički okrug. Za imanja u tim mestima spremni su da daju nekoliko puta veću cenu od realne.

„Jug Srbije je ugrožen, a Albanci ga „okupiraju“ iz dva pravca – iz Kuršumlije preko Toplice i Prokuplja do Niša, kao i od Bujanovca prema Vranju. Javna je tajna da Albanci u poslednje vreme kupuju zemljište u Toplici, kuda bi trebalo da prođe deonica auto-puta Niš-Merdare. Inače, godinama unazad Albanci masovno kupuju kuće, stanove, zemljište u selima i gradovima na jugu Srbije. Na taj način, kao vlasnici imovine, lako dolaze do novog mesta prebivališta, koje je u stvari fiktivno jer zapravo i dalje žive na Kosovu. Kako god, prijavom prebivališta u Srbiji legalno stiču osnov za uživanje svih ostalih prava – na ličnu kartu, pasoš (koji im je značajan jer je Srbija u bezviznom režimu), školovanje, socijalna davanja, zdravstvenu zaštitu, upis u biračke spiskove“ – objašnjava profesor Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Duško Čelić.

Objašnjava da u tim opštinama zbog hiljada fiktivno prijavljenih Albanaca ima neuporedivo više birača nego građana.

„Albanci se na taj način dugoročno spremaju i za preuzimanje lokalne vlasti u tim mestima. Istovremeno, te Albanke s Kosova, koje imaju prebivalište u Srbiji, dolaze s namerom u bolnice na jugu Srbije, gde se porađaju. Na taj način dete se automatski upisuje u matične knjige i dobija sva prava, pa i na dečji dodatak… Kad odrastu, i oni, bez problema, imaju biračko pravo. To je nastavak njihove ekspanzije, osvajanja, okupacije u smislu teritorijalnih pretenzija.“

Šema:Zameću tragove

Ne postoje precizni podaci koliko je tačno kosovskih Albanaca kupilo imovinu po južnoj Srbiji, jer su smislili šemu po kojoj zameću trag o kupoprodaji.

„Sve se odvija po zakonu. Albanac, recimo, Srbinu da pare da na svoje ime kupi određenu nekretninu. Za to dobije ugovoreni procenat u novcu. Posle overe kupoprodaje u sudu, sklapaju ugovor da mu je Albanac pozajmio novac, i to baš iznos koliko je i plaćena nekretnina. Kao garancija za vraćanje novca daje se tek kupljena imovina. I pošto posle određenog roka Srbin „nema para“ da vrati pozajmicu, Albanac postaje vlasnik stana“ – objašnjava profesor Čelić i dodaje da su u to neretko uvezane i agencije za prodaju nekretnina i advokati.

Brojke

1.616.869 Albanaca ima na KiM, prema tamošnjem popisu 2011.
5.809 Albanaca navodno ima samo u centralnoj Srbiji, prema popisu 2011, koji su oni inače bojkotovali.

(E.K.Kurir)

KOMENTARI17 komentara

 1. Rodja says:

  Sve je ovo poznato već par godina u nazad. Poznato je da, se "odabrani stranački kadrovi" imaju za domaći zadatak da to i skrivaju od javnosti, naravno ne za badava! Zbog toga se i gradi autoput tirana niš, koji će "slučajno proći kroz Toplički i ostale krajeve. Zadužena će biti Srbija i preostali Srbi, am koliko preostali. To se isto dešava u drugim krajevima, a i u beogradu. Očigledan primer, na koji se ostali Srbi po Horizontali moraju ugledati, je nato lobista Jelena Milić, i "neki prefinjeni biznismen". Primera ima mnogo, scenario isti, jer scenarista ima "protestanski duh i nemačku disciplinu"! Ali, ali, ali ... Sve se to može raskinuti, i vratiti na prethodno stanje. Samo, treba biti Srbin po Vertkilai, i istrajati u tome. Vreme ipak radi za sve Srbe po Vertikali.

 2. rodjo says:

  Treba se obratiti ustashama kao konsultantima da nas nauce kako najefikasnije izvrsiti asimilaciju i koje sve tehnike primijeniti da se spasimo ovog korova. hrvati su majstori za unistenje svim sredstvima i to im je glavni talenat. hitno nihove strucnjake angazovat da smisle strategiju odbrane jer mi smo nesposobni i to ne treba posebno naglasavati. i pod hitno dovesti nekog sovinistu na celo drzave inace propadosmo

  • Nebeska Srbija says:

   Nije normalan komentar ali je nevetovatno istinit.

  • Karital says:

   U pravu si, asimilirali su ne samo Srbe, već Albance katolike, muslimane iz BiH, a na pragu su da i Albance muslimane prevedu na katoličanstvo.

 3. Velika Metla says:

  Ništa to nije strašno za srbadiju koja je zaražena virusom "jugoslovenštine,brozomore i od komunjara prenetim bratstvom i jedinstvom"! Živeće srbadija sa šiptarima u samo takvoj slozi i prosperitetu!

 4. Maximus says:

  Znamo mi ko je posrednik.I imena posrednika.

  • Zbunjen says:

   Pa objavite ih javno, imenom, prezimenom i prebivalištem.

 5. DUSKO says:

  ZATO STO SE NASA VLAST DOGOVORILA U BRISELU DA SIPTARI TO RADE KAKO BI LAKSE PRODALI KIM !!!

  • Velika Metla says:

   DUŠKO,poznato je još od 5.oktobra šta vlasti Srbije rade,nego se postavlja pitanje ŠTA ovaj NAROD radi? Ništa! Vidi se!

  • Darko says:

   Slažem se u potpunosti. Zamislite da šiptari mogu dolaziti kako hoće i kupovati imovinu, a mi ne smemo mi da odemo na Kosovo bez zaštite. Da se naši političari nisu dogovorili i ovo odobrili to ne bi moglo proći. Na žalost, mi smo prodati i mi se prodajemo, nema više Cara Lazara u našim dušama. Mi ćemo sve dati za par dolara, a ne samo nasi političari.

   • Velika Metla says:

    Darko,nemoj ovaj pisanluk vođine štampe prihvatiti zdravo za gotovo,jer je njemu,vođi,cilj da predstavi kao opasnost za ostatak Srbije od šiptara,da bi njegova izdaja Kosova i Metohije zvučala manje strašna u srbskom narodu! I da ispadne kao ono "ufffff.....,izgubismo "kosovE",ali spasismo ostatak Srbije"! Nisi ni svestan koliko je do srži pokvarena ova nazovi vlast? Za njih su "dosovci" (žuti nakot) skoro pa ništa!

 6. goran says:

  Sve to znamo, samo ne znamo zasto Rusija (geografski najveca zemlja na svetu) ne omoguci srpskom narodu da se u njoj nastani i izbegne genocid. Naravno, lakse je trabunjati o bratskoj ljubavi nego uraditi nesto konkrtetno. Odbijajuci da uradi nesto sto njene interese ne bi ni u cemu ostetilo, Rusija takodje doprinosi nestanku srpskoga naroda. I ona ce, umesto Srba, jednoga dana uvoziti Pakistance, Afrikanere i Sirijce. Ispada da je najgore biti iz "bratskog naroda".

  • Milax says:

   Rusija je tek ove godine posle 8 godina stimulacija od strane drzave usla u pozitivan prirodni prirastaj.Rusi imaju jos 30 godina da potpuno podmlade svoje stanovnistvo.Rusi bi mogli da nam komotno daju parce zemlje da se svi preselimo kod njih inace ce svi Srbi pod jednu krusku stati.Cilj Zapada je odcepljene Kosova, Raske i Vojvodine i za sada im to polazi za rukom.Beogradski Pasaluk je njihov cilj i u njega ce deportovati sav visak azilanata (beskorisnih izjelica) iz EU.Ukoliko odmah neuklonimo veleizdajnike sa vrha mislim da nam se crno pise....

   • Velika Metla says:

    Milaks,kad bi im se Srbija suprotstavila kao što je Hamas u Libanonu ne bi ova marva zapadnjačka privirila u Srbiju! Ali naravno od toga nema ništa,jer su najbolji sinovi srbski poginuli u svim prethodnim ratovima,a ostali nam dezerteri,defetisti,kukavice,poltroni,kolaboranti,konvertiti,i oni su se razmnožavali,pa smo dobili ovakav "materijal"..........,a od takvog "materijala"možeš dobiti samo ovakav narod kakvi su "srbi"danas! Daće Bog da ja grešim!

  • Miraš says:

   1. Što se tiče Rusije eventualni sukob NATO-a i Rusije neće se prvenstveno odvijati preko Balkana. Ili bar neće se dogoditi sve dok NATO ne oslabi još više. Rusija se zasad ne vraća na Balkan jer NATO baš tako izaziva i takvu reakciju Rusije očekuje te da se "klikeraju" prtiv Rusije opet na nekom tudjem i slovenskom prostoru a ne ni slučajno gde žive narodi njihove zapadne civilizacije. Neprijateljstvo NATO-a prema Rusiji je staro te zašto da Rusija upadne u takvu zamku da se razvija još jedan sukob na slovenskoj teritoriji, a to je već više od 4 godine aktuelno u Ukrajini. Isti rat iz SFR Jugoslavije prenet je na Ukrajinu (slovenski prostor), a sada "Jovo nanovo" takav sukob tj. rat još jednom vratiti na prostor bivše Jugoslavije na slovenski, tačnije južnoslovenski prostor? U pogledu Balkana Rusija ako bi igrala kako NATO svira ubrzo bi ovde bilo otvoreno još jedno ratište, a time bi NATO samo dobio na Zapadu, dobio bi još jednu potvrdu o važnosti njegove uloge i njegovog postojanja. Stratezi NATO alijanse sa zadovoljstvom bi na Zapadu dizali cenu svojoj organizaciji opet preko naših ledja! Za rromenu što to ne bi bila ledja naroda njihove Zapadne civilizacije naprimer Nemaca, Francuza ili najbolje Britanaca? .... 2. U sukobu sa Rusijom za NATO je važniji ishod sukoba na Evroazijskom Balkanu tj. na Bliskom istoku, a ovaj naš Balkan za NATO bi bio još jedno dodatno žarište sa ciljem da razvodne snagu Rusije na polju (planu) specijalnog rata (=psihološko propagandni rat i sankcije kad još uvek nema pravog rata), a zatim u sledećem koraku i na vojnom polju (planu). ... 3. Ne preti nam baš genocid nego demografska slika Srbije se narušava, za nas je nepovoljno što deo mladjeg stanovništva odlazi zbog traženja posla, a s druge strane po svoj prilici tek ćemo imati priliv stranaca i to migranata koje će nam Brisel preusmeriti. Problem KIM izgleda da je najteži zato što zvanični Beograd trebao je da ga drži do daljnjeg kao zamrznut konflikt, a ne da ga otvara i rešava u Briselu tj. na Zapadu i to u nevreme. Svi glavni naši problemi su u zvaničnom Beogradu koji uporno srlja po poznatim zapadnim "kuhinjicama" koje su nama neprijateljske te protiv toga mi treba da se borimo. Ako Srbija se protiv toga ne bori nego to odobrava, onda su time i Moskvi vezane ruke da nam pruži neku pomoć.

  • Miraš says:

   Zagledali smo se i prestrojili smo se za ulazna vrata Zapada tamo u Briselu, a kad nam biva sve lošije zahvaljujući tom istom Zapadu onda negde u podsvesti ipak znamo da treba da se okrenemo Istoku, te onda zakukamo "Sestro Rusijo, pomozi.", Kad smo već "pametno" odabrali Zapad što onda od tog istog našeg dobrog izbora ne tražimo i pomoć? Sami sebe smo doveli u poziciju da izgledamo gluplje od onog telenceta koje se zagledalo u šarena vrata.... Ne verujem da Rusiji treba takvo stanovništvo koje nije bilo sposobno da vodi računa ni o sebi a ni kako treba da reorganizuje i sačuva svoju zemlju. To bi bilo kao da primaju kukolj koji će iskvariti njihove ljude... Rusija jeste najveća zemlja sveta sa preko 17 miliona km2, a ima preko 146 miliona stanovnika. I meni je, ali samo u u uzrastu od 3 godine, bilo lepo znati da Rusija je baš velika. Sa odrastanjem postalo je jasno da to baš nije tako idlično. Najpre odbrana lepe velike, zatim održavanje i razvoj iziskuju puno žrtvi i napora. Danas Rusi da bi sve postigli ozbiljno računaju na robotizaciju. Poredjenja radi Amerika ima preko 325 miliona stanovnika, EI i VB blizu 500 miliona, zatim Kanada 36 miliona, Australija 34 miliona, a sabrano to je 900 miliona stanovnika atlantističkih država. I sa proizvodnog-ekonomskog i sa vojnog aspekta razlika je prevelika. To govori da Rusija mora veoma mudro da kreira svoju politiku sa ciljem jačanja zemlje, a da svoje ljudske snage neće koristiti u neracionalne svrhe. Naravno da će ih usmeravati ka još većim znanjima i još većim sposobnostima.

 7. Cetnik says:

  Uvedi zakon da stranci nemaju pravo da kupuju imovinu kao sto preko noci uvodis narodu rigorozne eu zakone i namete!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *