ЗАШТО ВЛАСТ НЕ РЕАГУЈЕ? ГРУПА СРПСКИХ „ЕКСПЕРАТА“ НУДИ И ЈУГ СРБИЈЕ ШИПТАРИМА као план за поделу КОСОВА!

ZAŠTO VLAST NE REAGUJE? GRUPA SRPSKIH „EKSPERATA“ NUDI I JUG SRBIJE ŠIPTARIMA kao plan za podelu KOSOVA!

16 avgusta 2018

Šest srpskih eksperata pripremilo je predlog sporazuma o razgraničenju, prema kojem bi Kosovu pripala opština Preševo, a Srbiji četiri severne opštine, Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i severna Mitrovica, piše danas prištinski Zeri, pozivajući se na dokument u koji su, navode, imali uvid.Taj predlog deo je obimnog dokumenta pod nazivom „Ekonomski, demografski i socijalni efekti i različiti scenariji za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine“, a sačinilo ga je, kako tvrdi prištinski list, šest srpskih eksperata, u aprilu ove godine, uz podrsksu beogradskog Fonda za otvoreno društvo.

Uz objavljeni faksimil dokumenta, Zeri piše da ovaj predlog detaljno razrađuje sve ekonomske, demografske i socijalne efekte normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Dokument sadrži 90 strana, a autori su, prema listu, Miladin Kovačević, Dušan Gavrilović, Dragan Popović, Milena B. Stevović, Ljiljana Sekulić i Katarina Stančić.

Dokument, inače, razmatra mogućnost normalizacije odnosa između Beograda i Prištine sa scenarijom za razmenu teritorija, scenarijom bez razmene teritorija, zatim scenario potpune implementacije Briselskog sporazuma iz 2013. godine, kao i scenario u kojem bi bio zadržan „status kvo“.

Zeri piše da predlog o razgraničenju podrazumeva da Priština preuzme opštinu Preševo, a da se centralnoj Srbiji pripoje četiri opštine severa KiM.

Navodi se i da bi u tom slučaju Srbija bila „u prednosti“ za 2,7 milijardi evra.

– Srbija i Kosovo mogu da postignu sporazum o razmeni teritorija, tako što bi Kosovo preuzelo opštinu Preševo, bez Bujanovca i Medveđe, dok bi četiri severne opštine (Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i severna Mitrovica) bile pridružene susednoj zemlji – navodi Zeri.

Navodi se i da autori ovog dokumenta konstatuju da u opštini Medveđa živi samo 7,1 odsto Albanaca, te da stoga opcija njenog pridruživanja Kosova nije održiva opcija.

Istovremeno, procenjuje se da u Bujanovcu živi oko 54 odsto albanskog stanovništva, pa bi, kako se navodi, razmena ove teritorije mogla da predstavlja „političku i bezbednosnu pretnju na duži rok“.

KOMENTARI8 komentara

 1. test01 says:

  haha Pa zato sto je Srbija GORA od banana drzave iz Afrike, i jos nemoze da gaji ni banane! Banda rasprodaje i rastura drzavu a Srbi gledaju TV Pink...

 2. Miraš says:

  "Šta je pravo rešenje za KiM: Razgraničenje, podela ili korekcija granica? (video)" SVET SA SPUTNJIKOM 18:00 15.08.2018 Pogledajte emisiju. Gosti emisije su: general u penziji Božidar Delić, diplomata Zoran Milivojević i general-major u penziji, prof. dr Mitar Kovač. Pominju i ove sumnjive nazovi "eksperte".

  • Za Srbiju says:

   Fond za otvoreno društvo (čitaj Soroševo), anonimne sluge zapada proglasio ekspertima. Iz navedenog se zaključuje da Kosovo tretiraju kao priznatu državu, pa sa državom Srbijom razmenjuje teritorije. U stvarnosti, po našem Ustavu i međunarodnom pravu, Srbija bi trebala da menja svoje teritorije za svoje. To nijedna država nije nikada uradila. Ovakav izdajnički predlog prenose Soroševi mediji u Srbiji. Da smo suverena država, hapsila bi tzv eksperte i urednike medija, koji ovoj izdaji daju publicitet. Jednako preporučujem emisiju, koju si naveo, iako ona voditeljka viri iz dupeta vlasti, ali su gosti odlični.

 3. Beli Orao says:

  Pošto su nam pripisali dva svjetska rata da smo ih započeli ZAPOČNIMO I TREĆI !!!

  • Miraš says:

   Nije reč o tome da mi sada treba ponovo da ratujemo! Rat sada ne odgovara ni Albancima jer aktivirala bi se Rezolucija 1244 što bi bilo štetno za njihov proces osamostaljenja. Rat ne odgovara ni onima koji ih podržavaju jer sada nemaju šanse kao 1999 godine, naprotiv mogu da izgube i ovo što su oteli. ... Naš zadatak sada je da ne dozvolimo u miru kapitulaciju i izdaju za zelenim stolom. Niko nas ništa ni ne pita, ali nas ipak povremeno anketiraju i testiraju sa nadom da bi to bilo izvodljivo. Zapad se boji promena odnosa snaga u svetu te žurno traže da priznamo rezultate njihovog rata protiv S.R. Jugoslavije i Srbije kroz svobuhvatni mirovni sporazum. Time bi Srbija odustala ne samo od Rezolucije 1244 nego i od svih ostalih dokumenata UN koji garantuju teritorijalni integritet države članice UN. Ni to im ne bi bilo dosta nego njihovi strahovi bi bili manji ako nas uvuku i u NATO članstvo. Kao mamac i varalica treba da posluži članstvo Srbije u EU, ali EU ni dosad mnogim državama članicama nije obezbedila ekonomski razvoj, zatim EU je u sve većoj krizi i slabi te ne smemo biti povodljivi. EU ako uopšte preživi opet može da nas ne primi. "Najpametniji" i mnogi pre njega zato imaju onu odavno poznatu ulogu: "... Izdajnik se ne prepoznaje kao izdajnik – on govori jezikom bliskim žrtvama, on ima njihovo lice i njihove argumente, on se obraća slabosti koja leži duboko u srcu svakog čoveka. On razgrađuje dušu nacije, on u potaji potkopava temelje grada, on inficira političko telo tako da se više ne može braniti. Manje se treba bojati ubice. Izdajnik je kuga." (Ciceron)

 4. Dane Radakovic says:

  tesu opstine u Srbiji a nisu i ne prpadaju kosovu Leposavic i M itrovica znaci srbi ne vide nista radi se po titinom DARU sto je on rekao a ne deli se po steroj drzavi Srbiji srbi su emocni da zucnu radikalnoj stranci i SPS kumunistickoj partiji BEOGRADA

 5. Deda Micko says:

  Nema ko da ratuje, omeksali prsti od kuckanja po tastaturi..

 6. Taipova Češma says:

  Naslov Zašto vlast ne reaguje. Pitam - koja vlast.Oni,koji sebe smatraju vlašću jer zauzimaju položaje kojima Ustav priznaje vlast su obična agentura okupacionih snaga nato pakta. Država SrBija nema vlast,jer oni koji istu neuspešno glume,svakodnevno krše Ustav države SrBije na njenu štetu i urušavaju sve što jednu državu čini suverenom i nezavisnom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *