ЗАШТО ВЛАСТ У СРБИЈИ ЋУТИ? Месић у Новом Пазару разбија Србију и оптужује је за најстрашније злочине

ZAŠTO VLAST U SRBIJI ĆUTI? Mesić u Novom Pazaru razbija Srbiju i optužuje je za najstrašnije zločine

6 aprila 2018

Poslednji predsednik bivše SFRJ Stjepan Mesić ponovio je stavove o odgovornosti Slobodana Miloševića za rat, govoreći u Novom Pazaru, a na konferenciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejmana Ugljanina.

Mesić je kazao da je rat mogao biti izbegnut da je Miloševićev režim odustao od promene granica.

– Cilj Slobodana Miloševića bio je da stvori veliku Srbiju, etnički čistu, a da bi to postigao on je morao da osvoji tuđe teritorije. Na redu je bila Hrvatska, BiH, a računao je za Crnu Goru i obe pokrajine da se podrazumeva da je to Srbija – rekao je Mesić.

Milošević je, kaže, varao svet da se bori za Jugoslaviju, a varao je i Srbe da će živeti u jednoj državi:

– On nikada nije rekao da stvara veliku Srbiju, samo je Srbima u BiH i Hrvatskoj rekao da će svi Srbi živeti u jednoj državi. Slovenija ga nije mnogo zanimala, jer tamo nije bilo mnogo autohtonih Srba i taj rat je bio vrlo kratak, ali je zato bio krvav u Hrvatskoj, brutalan u Bosni, a na kraju se i Kosovo kupalo u krvi i to sve zbog jedne loše politike – kazao je.

Njegov predlog je bio da svi konstitutivni elementi Federacije proglase samostalnost i da istog dana potpišu jedan konfederalan sporazum, na tri do pet godina, ali, kaže Mesić, to nije prihvaćeno i usledio je rat.

– Nažalost, rat je bio vrlo krvav, preko 100.000 mrtvih, a granice se nisu promenile niti jednog milimetra. Sada imamo i ratne posledice – velika mržnja i razorena privreda i sada to moramo da rešimo u ovom postkonfliktnom periodu. Trebamo da sarađujemo, svi ratovi su završeni mirom i moramo i ovaj zadnji rat završiti, ali na civilizovan način – zaključuje Mesić.

Istakao je da je najbolji način da se dođe do funkcionisanja između zemalja bivše Jugoslavije – da se ubrza ulazak u EU, jer tada motiva za sukobe više neće biti.

Mesić je istakao i da je potrebno koristiti sredstva sa kojima EU raspolaže kako bi se poboljšao standard onih delova koji nisu imali priliku da se razvijaju, te da bi pridruživanjem balkanskih zemalja EU i Evropa dobila novu poziciju u svetu.

– Oni koji danas ne žele brzo ujedinjenje štete i svojim državama, ali štete i Evropi kao celini. Kada dođe do evropskog ujedinjenja rešena su dva pitanja: Evropa postaje veliki gospodarski faktor i Evropa će isključiti rat kao političko sredstvo, jer motiva za rat više neće biti – kazao je Mesić.

KOMENTARI30 komentara

 1. Mi says:

  Stipe Mesić, presednik presedništva Jugoslavije, čovek čuveno izrečenom rečenicom" Jugoslavije više nema, moja uloga je gotova". Veliki tvorac i pravednik, u misiji podučavanja mlađanog kolege. Kako da svoj narod usreći, kao što je to država gosta učinila, proterujući građane sopstvene zemlje, vrlo surovo. Sinovac Marka Mesića, bojovnika sa Istočnog fronta, iz opsade Lenjingrada. Da li Sulejman Ugljanin veruje, da mu ovaj želi pomoći u biranju najboljeg puta? Pre bih rekla da Mesića ne napušta želja da Srbiji napakosti, te da ga boli uvo koliko će se proliti krvi i čije?

  • Batina says:

   Ovome sinovcu ustaskog koljaca neko treba da saopsti da se vise ne kaze Velika Srbija nego Srbija u prirodnim granicama.

   • Batina says:

    Manje ce da boli.

 2. Trifun says:

  Hrvatska je 100% odovorna za sve ratove i patnje u bivsoj! 100% Hrvatska je mogla mirnim putem da postigne nezavisnost ali nije htjela jer onda ne bi mogla istjerati sve Srbe iz drzave. U tome su je podrzavale zapadne genocidne hijene jer su htjeli da ociste drzavu od Srba kako im nas narod ne bi blokirao uvlacenje u NARKO-NATO kao konstitutivan narod. Kao prvu stvar koju su uradili izbrisali su nas narod kao konstitutivan u Hrvatskoj zbog toga, i onda presli na ustasku simboliku, prijetnje i zastrasivanja a bogami i bombaske napade na Srbe u Vukovaru, njihove radnje...kako bi digle nas narod na oruzanu pobunu i onda uz pomoc NATO hijena protjerali sve Srbe iz drzave. Hrvatska je takoder kada je postigla dizanje naseg naroda na oruzje u Hrvatskoj, prenijela rat u Bosnu napadom i masakrom preko 100 civila Srba u Sijekovcu u Martu 1992, kako bi razvukla front. U Bosni zapadnim genocidnim hijenama to nije poslo za rukom, tako da je svaki pokusaj uvlacenje BiH u NARKO-NATO blokiran, sve dok smo zajedno u zajednickoj drzavnoj zajednici, sto bi se desilo i u Hrvatskoj da je nas narod ostao tamo sa svojim pravima koja su imali. To su pravi razlozi SVIH RATOVA, ima i drugih manje bitnih, a Hrvatska je 100% odgovorna za njih. Naoruzavala se za te ratove prije bilo kakvih govora i politika Milosevica, znamo to preko snimaka Spegelja u kojima on daje instrukcije paravojnim formacijama da napadaju mladice JNA, legalne vojne sile, i porodice oficira i njihovim stanovima, sa bombama, jer 'pobogu, mi smo u ratu' ali to je bilo mnogo prije ijednog metka ispaljenog....dokaza je previse, nemam toliko vremena da sve napisem...Nema nazad.

  • Željko says:

   @ Trifun Ispravak vašeg "komentara"! Jedinice Jugoslovenske Narodne Armije (JNA) i rezervisti iz Crne Gore, 01. listopada 1991. godine, napali su i opljačkali, zapalili i do temelja uništili sela, Hrasno i Ravno u južnoj Hercegovini. Sela su bila naseljena uglavnom hrvatskim stanovništvom. Napad na ova sela, bio je prvi oružani napad JNA na teritoriju Bosne i Hercegovine, koji se tada tretirao kao dio strateškog plana za okupaciju Dubrovnika.

   • Trifun says:

    Ima li nesto netacno sto sam rekao? Listopad je Oktobar jeli tako? Kazes to se desilo 1 Oktobra 1991, a tome je prethodio oruzani napad na JNA u Splitu u Maju 1991 kada je rulja ubila JNA mladica Saško Gešovskog i ranila drugog. U Maju 1991 tacnije 2 Maja desila se i Kristalna noc u Zadru kada je rulja od 2,000 napala Srbe i njihove radnje, pljackajuci ih, sa namjerom da terorisu i zastrasuju srpski narod. Pa napad u Borovu, i na Plitvicama. Hrvatska je 100% odogovrna za sve ratove. 100% Nema nazad.

    • Ravni kotari says:

     Upravo tako brate Trifune.Na prevaru i laž su nastupali svih ovih godina.To sto si napisao treba da uđe u školsku lektiru i zakljucnu istoriju.U Ravno su Hrvati pokusali da prebace rat u Bosnu i uključe Bosanske muslimane sto im se kasnije i ostvarilo.Prljava igra koja je bila jos davno razotkrivena ali im je uspevala svih ovih godina dok su im negativne duhovne sile pomagale.To se hvala Bogu gasi nazalost prekasno i stvari polako ležu na svoje mesto.Nazalost mi koji smo nastradali od tih ništarija moracemo pravdu zatraziti na nekom drugom mestu.Treba biti rođen u tim krajevima da bi imao taj doživljaj kakav su pritisak vršili na pravoslavni živalj.Čak su žrtvovali neka svoja sela da bi imali opravdanje kasnijeg etničkog čišćenja.Mnogi pripadnici tog naroda s pravim ciljem otimanja privatne imovine svojih prvih komšija i kolega.Čast izuzecima.Hvala Trifune da još uvek postoje takvi kao ti koji imaju snage i petlje da napišu realni istorijski opis danas kad stvari prelaze polako u zaborav.Da Bog čuje......

 3. Mitke says:

  Mesiću bi bolje bilo da se bavi sobom i svojim zločinima iz 2. s. rata, kad je kao Jure Francetić klao po srpskim selima. Ima još toga u njegovoj biografiji što on ne bi voleo da se sazna, mada već jako mnogo Srba sve o njemu zna, ali ćuti iz nekog stida u njegovo/njihovo ime. Zato jezik za zube, mrcino!

  • Zoran says:

   @Mitke.....bas da je klao sa 7 godina, sumnjam

 4. Mali Vuk says:

  Ja usatasoida, rice kao magarac !

  • Batina says:

   Neardetalac iz krapine.

 5. Ilija Krneta says:

  nesmeta mesicev govor vladi beograda mesic je ratni zlocinac koi je ubija i srbe i jugoslovene mesic je klao srbe uz pomocu beograda komunisticke partije

 6. Monster haubica says:

  Daaaaa, da ,..., svaku muku koju danas imate ..., imate je zbog SANU i velike srbije , svaki separatizam u Sanđaku , Vojvodini i južnoj srbiji trpite zbog Miloševića i velike srbije , velika srbija vam je i otkinula Kosovo , koje ste decenijama prezrivo zapostavljali nebrigom , velika srbija vam je i osigurala takovu mržnju i ne zaborav Hrvata i Bošnjaka da je u jednom trenutku graničila sa onom u NDH , velika srbija vam je donijela i epitet primitivaca i barbara s istoka u svijetu , svi koji su mogli pobjegli su od vas i mnogi to pokušavaju i dan danas , ama baš nitko vas ne voli , nit toliko koliko crnog stane ispod noktiju, ili ??.....Možda mislite da vas Rusi vole?.....ako je tako onda ste upali ponovno u vlastitu zamku. Vrijeme će pokazati koliko duboko.

  • Mi says:

   Monster haubica, vrlo uljudno, čak miroljubivo se potpisujete. Priča o velikoj Srbiji je priča za tabloide,I NE BIH IH KOMENTARISALA. Nije Drugi svetski rat, počeo ni sa SANu , niti sa njom.Ali se "zakitio"strašnim zločinom , od koga su se zgražavali vaši najbliži saveznici, nad narodom koga prozivaš za "zlo"danas. Svi će biti u situaciji da se sretnu sa sopstvenim likom u ogledalu. Svako će dobiti po zasluzi... Što se tiče voljenja, neka vas vole,( ja nekako ne verujem u priče na tu temu).Nego pored tolike ljubavi , države tisućljetno željene, šta tražiš na "neprijateljskom sajtu"??? U koje doba? Zar sreća ne podrazumeva želju da bude deljena sa dragima? Sanđak nije nego Sandžak... A i Srbija je vlastito ime....

  • Miraš says:

   Kad ste pobjegli od nas i pokušavate to i dan danas, zašto priželjkujete da smo sa Vama i u EU. Izgleda to od Vas i od Vaše upitne kulture kao veoma bolesna ljubav prema Srbima.

  • Velika Metla says:

   Monster@a ti se kao mnogo brineš za nas,i ko nas voli,ili ne voli? Uz pirgave skotove vi pokatoličeni otpad ste najgora sorta u ljudskom obliku! Slušaj vatikanoidu,1/3 ste proterali uz pomoć sotoninog prestola na zemlji kojeg zovete Fatikan(fataju sve što im treba,hoću reći pljačkaju)! 1/3 ste pobili opet uz pomoć Fatikana! 1/3 ste pokatoličili opet uz pomoć Fatikana! Fatikan zna ko ste vi,i od koga ste se pretvorili "u većeg papu od samog pape"! Oni to znaju,a vi im se možete uvlačiti koliko vam god bilo drago,ili nedrago,za njih ste samo bivši Srbi pravoslavne vere,i nedovršena nazovi nacija!

 7. Oliver says:

  Samo je poručio da Novi Pazar više nije grad u R.Srbiji i pokazao ko ustvari kontrolira teritoriju Raške i Sanđak.Pametnom dovolno.

  • Mi says:

   A on tojest Mesić , je vrhovno božanstvo da poručuje šta je gde? Poradite na pravopisu! Sandžak...

  • vindfaker says:

   mozda je Sandzak okupiran kao hrvatska u eu- rajhu

 8. Miraš says:

  Srbija ne treba da ulazi u tu Mesićevu Evropsku uniju. Kad nas Hrvati negde vode obično nas vode na preumljenje i pokrštavanje, još važnije u logore, na klanicu i u istrebljenje.

 9. Miraš says:

  Vlast u Srbiji ćuti zato što bi i oni poput njihovog hrvatskog brata Mesića pravo u satanističku EU. Neka idu oni lično, ali samo sa ličnim prtljagom i bez unošenja države Srbije. Pa još lažu svom narodu te kažu "naš cilj je i Rusija i EU". To da shvatimo kao: Ne bojte se ljudi tamo gde idemo uvek će biti prisutna i Rusija. A zapravo tamo je Krvatska, obnovljeni nemački rajh, itd. Eh, najbolje da ovakve "umne" i "sposobne" srpske vlasti učlane najpre Rusiju u EU.

  • Karadjordje says:

   Miras udaras kao Maxim po diviziji,bla,bla, bla toliko si smijesan i glup kao Trfun nema nazad. Gdje ste vi odraslisamo da mi je znati??

 10. Drago says:

  Balkanska luda i budaletina.

  • Miraš says:

   Mesić jedino još u Novom Pazaru i možda još ponegde može da glumata nekog uvaženog američkog političara, a Sulejman verovatno treba da mu posluži kao poslušni i odani saudijski ili katarski princ. Da čudnovatost bude što veća taj "princ" ima plave oči, a štagod da poseduje sigurno nema ni delić onog bogatstva koje imaju neki Saudijci ili Katarani.

 11. da da says:

  može on lagati koliko hoće,ali ko mu dozvoljava da to radi na srpskoj teritoriji? treba policija da ga isprati do granice i lupi pečat,zabrana ulaska 20 godina..pa neka laže gde mu je volja,samo ne u Srbiji...

 12. Trifun says:

  @Zeljko Ima li nesto netacno sto sam rekao? Listopad je Oktobar jeli tako? Kazes to se desilo 1 Oktobra 1991, a tome je prethodio oruzani napad na JNA u Splitu u Maju 1991 kada je rulja ubila JNA mladica Saško Gešovskog i ranila drugog. U Maju 1991 tacnije 2 Maja desila se i Kristalna noc u Zadru kada je rulja od 2,000 napala Srbe i njihove radnje, pljackajuci ih, sa namjerom da terorisu i zastrasuju srpski narod. Pa napad u Borovu, i na Plitvicama. Hrvatska je 100% odogovrna za sve ratove. 100% Nema nazad.

 13. Trifun says:

  @Zeljko Ima li nesto netacno sto sam rekao? Listopad je Oktobar jeli tako? Kazes to se desilo 1 Oktobra 1991, a tome je prethodio oruzani napad na JNA u Splitu u Maju 1991 kada je rulja ubila JNA mladica Saško Gešovskog i ranila drugog. U Maju 1991 tacnije 2 Maja desila se i Kristalna noc u Zadru kada je rulja od 2,000 napala Srbe i njihove radnje, pljackajuci ih, sa namjerom da terorisu i zastrasuju srpski narod. Pa napad u Borovu, i na Plitvicama. Hrvatska je 100% odogovrna za sve ratove. 100% Nema nazad.

 14. Rale says:

  Ustaše su na vlasti u Srbiji te je sasvim logično da se i taj ustaša, i razne Milićke,Kandićke i ostala žabokrečina po Srbiji junače jer imaju ustaški režim iza sebe.Zato je sasvim normalno da doktorku kod onog izroda Marića biva izvređana od nato Milićke jer iznese činjenicu da osiromašeni uranijum ubija Srbiju...ali za šta ste glasali,za bolje i niste.

 15. vindfaker says:

  hrvatska je polako shvatila svoju ekonomsku situaciju , geopoliticku i sramnu istorijsku ulogu u savremenom Svetu. To saznanje je toliko porazavajuce da je citav narod zahvatila “endogena psihoza” (ludilo).

  • Zlatko says:

   Mesić mesi istinu kao da je istina od blata praveći propagandne topove propalog GLOBALIZMA. POKORNI SLUGA PURGER nema gde da ode nego kod njegovog kolege POKORNOG SULEJMANA ali ne da bi sejali mržnju i rat na Balkanu jer su to već odavno posejali, nego da bi zaustavili SIRIJSKI PORAZ svojih DRESERA-GLOBALNIH GAZDA koji njih tako dresirane teraju da provociraju Srbiju kako bi ona napustila svoju SVETU NEUTRALNOST i prešla ZATO na NATO stranu. TIme nam UJKA SAM daje na znanje da ako ne budemo poslušni čeka nas još upada na SEVER KOSOVA,JOŠ UPADA KOD SULEJMANA UGLJANINA i ko zna još kakvih INKVIZICIJA I TERORISTIČKIH POHODA SMRTI ako ne budemo poslušni. Ali UJKA SAM se spetljao u sopstvenu paučinu i priznao da je ostao SAM protiv celog sveta. EU mu je okrenula leđa još jedino Makron glumi neku podršku sa vernim PURGERIMA poput Mesić. Ali su je i Hrvati opametilu i zato sve više sarađuju sa Rusijom i Kinom da ne izgube vagon u vozu koji polazi uskoro PUTEM SVILE KA PEKINGU U OVOM 21.om VEKU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *