ЗАШТО ВУЧИЋ ЋУТИ? Ниједан амбасадор до сада није овако увредио Србију!

ZAŠTO VUČIĆ ĆUTI? Nijedan ambasador do sada nije ovako uvredio Srbiju!

11 marta 2018

Ako je nekad trebalo nekog stranog ambasadora u Beogradu proglasiti za personu non grata i ispratiti na aerodrom „Nikola Tesla“, to je bilo u subotu.

Njegova ekselencija Arne Sanes Bjornstad objasnio je u intervjuu jednim dnevnim novinama da je „Kosovo, zapravo, nezavisna država, bez obzira na stav Srbije o tome“.

„Aktuelna situacija je takva da je Srbija u svakom slučaju na gubitku“, lakonski nas je poučio Skandinavac, hladno skinuvši diplomatske rukavice.

Poenta ove Bjornstadove poruke brutalno je očigledna. U prevodu na prost jezik glasi:

Nema tih pregovora o Kosovu koji bi promenili činjenicu da će teritorija Srbije biti rasparčana. Šta god da učinite, vi ste gubitnici. Ustav Srbije je mrtvo slovo na papiru. Pregovori Beograda i Prištine su puko zamlaćivanje. Priznajte: Kosovo nije Srbija!

Hvala Bjornstadu na iskrenosti. Ali, njegova „lekcija“ Srbiji čin je apsolutnog neprijateljstva.

Bez obzira na to što je Kraljevina Norveška država koja je možda među najvećim finansijskim donatorima naše zemlje od Petog oktobra do danas (samo u poslednjih deset godina uplatila je oko 100 miliona evra).

Bez obzira na to što je ta zemlja najavila da će u 2018. godini udvostručiti bespovratnu pomoć Srbiji i da će ona iznositi oko 25 miliona evra.

Bez obzira na to što je, ilustracije radi, samo za reformu policije i borbu protiv sajber-kriminala i trgovine narkoticima ova zemlja izdvojila za Srbiju 1,68 miliona evra.

Svim tim milionima ne može da se plati kapitulacija Srbije. Svi ti milioni, pa nek ih je i deset puta više, nikome ne daju za pravo da komada neku državu i da je pretvara u poniznu, okupiranu teritoriju.

Taj novac ne postoji.

A nećemo da verujemo da su moćni zapadni promoteri nepostojeće države Kosovo odabrali baš predstavnika velikog donatora Srbije — Norveške, da u Beogradu izgovori ono što se ne sme, ako si prijatelj.

Na ovom mestu, podsetićemo Njegovu ekselenciju na poučan primer iz njegove zemlje:

Norveška je više od 40 godina imala teritorijalni spor sa Rusijom u Barencovom moru, krcatom ribe i naftnim bušotinama. Nije odstupala iako je za rivala imala mnogo moćniju državu.

KOMENTARI10 komentara

 1. sergej says:

  Vučićev stav je kao stav predsdnika sindikalne jedinice i doveo je do toga nepoštovanjem samog sebe a pogotovo zemlje koju predstavlja da svi pišaju po Srbskojveri i zemlji.

 2. doktrina soka says:

  njega treba supirati na aerodrom sa kartom u jednom smjeru.Jer ce sutra reci vi Srbi pravo u Ukrajina na Rusiju ili cemo vas opet bombardovati.Govno nacisticko kolonizatorsko,ovo je napad na drzavu Srbiju i njen ustav,koji je srpski narod doneo.Na sta ovo lici,Bjornstad predstavlja pistolj demokraciju.Van s njim.Ne postuje,medunarodno pravo, Becku konvenciju cl. 5,gde je ambasador duzan ne mjesati se u teritorijalni integritet zemlje domacina.

 3. Nebeska Srbija says:

  Sto uvredio?!Ovi nasi nemaju obraza jer rade po nalogu i za platu ali ne od drzave Srbije a nas kao narod jeste uvredio ali mi tu trenutno nista ne mozemo nazalost.Tako da je on u stvari rekao ono sto ne smeju nasi politicarimMedjutim,u jednim se zeznuo,a to je da ce Kosovo nase ponovo da bude,toliko.

  • Lemi says:

   Nije čovek ništa slagao ili pretio vec je samo rekao surovu istinu jer Kosovo ionako godinama nije nase vec jedino eto u srcima mnogih i u masti al definitivno nikakve ingerencije mi dole nemamo. Sve je to nasa realnost pa mi bili za ili protiv

 4. Miroslav says:

  Vezi konja kako gazda kaze, to je odgovor...

 5. LILIT says:

  A Der Šturmer (Informer), V. Novosti, Srpski Telegraf, Alo, Pink, Hepi, Studio B, da li su preneli reči ovog ambasadora?

 6. ARTILJERAC says:

  Šta smo drugo mogli da očekujemo od potomka Kvislinga, po njegovom pretku su svi kvislinzi sveta dobili ime.

 7. Velika Metla says:

  Da bi nekoga uvredio prva i osnovna stvar je da taj neko ima obraza! A ovaj srPijanski PRcednik je pokazao bezbroj puta da obraza nema!

 8. i ime says:

  KRETEN! Napolje iz Srbije gnjido....

 9. Popara says:

  Gde je gresaka??? Covek potvrdio uspeh vladajuce Hunte Vucica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *