ЗАСТРАШУЈУЋА ПРОГНОЗА АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ

ZASTRAŠUJUĆA PROGNOZA ANGELE MERKEL

20 februara 2021

Pandemija neće biti okončana dok se ne vakcinišu svi građani sveta, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel posle video-samita G7.

Nemačka i druge bogate zemlje trebalo bi da pored novčane pomoći doniraju i deo svojih zaliha vakcina siromašnim zemljama, jer pandemiju možemo okončati samo ako vakcinišemo sve ljude na Zemlji, poručila je nemačka kancelarka, prenosi Rojters.Ona je dodala da se nije razgovaralo koliko bi procenata iz nacionalnih zaliha trebalo donirati.

Prethodno je Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, izjavila da će EU izdvojiti 100 miliona evra kako bi se ubrzala vakcinacija u Africi, prenosi RT.

Ona je navela da će EU pomoći kako bi se pojačali proizvodni kapaciteti za licencnu proizvodnju vakcina.

EU je saopštila i da će udvostručiti svoja davanja programu Kovaks na milijardu evra.

Nemačka će dati 1,5 milijardu evra za globalnu borbu protiv pandemije, dok će G7 ukupno izdvojiti 10,3 milijardi, od čega deo ide programu Kovaks koji se bavi globalnom distribucijom i razvojem vakcina.

Trenutno vlada pravi „rat za vakcine“, budući da neke siromašnije zemlje nisu dobile nijednu, dok su bogate, kao što su Kanada, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Australija i pojedine zemlje EU, naručile i više nego što im je potrebno, piše RT.

KOMENTARI5 komentara

 1. test01 says:

  Ocigledno je da im je vakcinacija jedan od najvaznijih ciljeva ovePLANdemije. pored unistavanja malih i srednjih preduzeca i kao cele (propale) ekonomije. Naravno, baba ne govori o Ruskoj i Kineskoj tradicionalnoj vakcini nego o mRNA genetskoj terapiji. Posledice nikada necemo saznati ali je verovatno cilj depopulacija ljudske rase (trazice da se ljudi pelcuju kao stoka vise puta u godini a onda ce da se umire od novih "sojeva virusa).

 2. M says:

  Prvo nek nađu i kazne adekvatno krivce koji su financirali,stvorili i pustili na slobodu virus Covid-19!Onda nek se najede vitamina pa dalje pokušava pametovati!

 3. petrovgrad says:

  Siromašni narodi će brzo da se regenerišu. Brzo se obnavlja stanovništvo. Umiru da, ali se i radjaju. Bogati umiru ali se slabo radjaju. Dakle izumiru. To je što će iništiti Švabove i ostale zapadnjake.Od vojno sposobnih u Švabiji, Germani su maksimum 30%, sve ostalo su Azijati.

 4. Gardista says:

  Neka kupe ruske.

 5. Filip says:

  Budalaština. Pomenuta gospođa pojma nema bilo šta o vitusima. Samim tim jasno je da joj je neko naložio da tako priča. Takva vrsta aktivnosti apsolutno ne može da reši pitanje pre svega ove epidemije a ne pandemije. To je samo iluzija kojom neko zarađuje ogroman novac a poplašene ovčice trče njima na bockanje koje nema nikakav tačan odgovor u pogledu bilo kakve zaštite a kamoli iskorenjivanje neke bolesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *