ЗАСТРАШУЈУЋА ПУТИНОВА ИЗЈАВА ЗАЛЕДИЛА ЗАПАД: „Са новим оружјем које имамо, Русија ће…“

ZASTRAŠUJUĆA PUTINOVA IZJAVA ZALEDILA ZAPAD: „Sa novim oružjem koje imamo, Rusija će…“

27 novembra 2019

Tri meseca posle velike i još uvek pomalo tajanstvene eksplozije rakete na krajnjem severu Rusije, koja je izazvala porast radijacije najmanje šesnaest puta iznad normalne, predsednik Putin potvrdio da njegova vojska razvija oružje koje „nema konkurente u svetu“, prenosi novinska agencija Interfaks.

“Sama činjenica da posedujemo takve jedinstvene tehnologije je danas najvažnija, pouzdana garancija mira na planeti”, rekao je Putin tokom susreta sa porodicama ubijenih.Veruje se da je eksplozija bila rezultat neuspelog eksperimentalnog testiranja hipersonične krstareće rakete koju pokreće nuklearno jezgro.

Prethodne izjave najviših ruskih zvaničnika ukazivale su da je u radiološkoj nesreći 8. avgusta, u severnom lučkom gradu Severodvinsk, učestvovao raketni motor na tečno gorivo, a zatim da je u probi učestvovao „izvor radio-izotopske propulzije” i da je motor, po završenoj probi, ođednom eksplodirao.

Ove informacije otkrivene su uprkos početnom pokušaju prikrivanja radioaktivne prirode nesreće u danima nakon eksplozije:

Rusija je u avgustu prikrila smrtonosnu eksploziju nuklearnog reaktora tokom spašavanja jednog od novih super-oružja Vladimira Putina, krstareće rakete na nuklearni pogon pod nazivom Skyfall, saopštio je visoki zvaničnik Stejt departmenta.

Nakon toga su stanovnici počeli da kupuju velike zalihe joda, upozoreni da se desilo nešto veliko.

„Vodili su složenu, odgovornu i kritičnu misiju“, govorio je Putin za pet naučnika koji su poginuli u eksploziji, izjavljujući saučešće. Najmanje troje ljudi je povređeno.

“Govorimo o najnaprednijim i neuporedivim tehnološkim idejama i rešenjima, oružju koje je osmišljeno tako da Rusiji obezbedi suverenitet i bezbednost narednih decenija”, rekao je Putin.

U vreme kada je Rojters naveo opasno visoke nivoe radijacije emitovane iz vojne ispitivačke laboratorije Grinpis je citirao podatke Ministarstva za vanredne situacije koji pokazuju da je nivo radijacije porastao 20 puta iznad normalnog nivoa u Severodvinsku, oko 30 kilometara od Nionoksa.

Dovoljno zvaničnih opisa eksperimentalnog oružja je bilo sakupljeno da analitičari, u to vreme, nagađaju da je u pitanju prototip nuklearne krstareće rakete poznate u Rusiji kao 9M730 Burevestnik, a u NATO-u kao SSC-X-9 Skyfall. [Zapravo, to verovatno nije u pitanju.]Putin je prvi put predstavio eksperimentalnu tehnologiju tokom govora 2018. godine, kada je prikazan razvoj ruske odbrambene tehnologije.

Glavna zapanjujuća tvrdnja koja se krije iza supersonične rakete je da ona može da se kreće zemljom u nedogled, brzinom nekoliko puta većom od brzine zvuka, na osnovu svog nuklearnog jezgra.

Ove poslednje izjave iznete u Interfaksu pružaju dalju potvrdu da Rusija nastavlja da sledi svoj futuristički program hipersoničnog oružja čak i nakon poslednjih velikih nezgoda.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pera says:

    Pa jedino Rusi i donekle Kinezi su u stanju ovu neman koju zovemo novi cionisticki svetski poredak. Neko zove i dolazak antihrista na vlast, a opet neko uprosti pa kaze, Pustio Bog djavola sa lanca !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *