ЗАСТРАШУЈУЋА ТАЈНА О 4.000 ОБОЛЕЛИХ: Узрок умирања италијанских војника…

ZASTRAŠUJUĆA TAJNA O 4.000 OBOLELIH: Uzrok umiranja italijanskih vojnika…

20 januara 2019

Prošle godine se u Italiji završila istraga duga pet godina o masovnom i neobjašnjivom umiranju italijanskih vojnika, pre svega među onima koji su bili u ratnim zonama i takozvanim humanitarnim misijama NATO pakta.

Osiromašeni uranijum i ćutanje o ,,nejasnoj praksi” vakcinisanja vojnika

Osiromašeni uranijum? To je tema još od vremena kada su se iz BiH i kasnije s Kosova vraćali prvi italijanski vojnici koji su služili u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija na ovim prostorima, koji su kasnije počeli da oboljevaju od raka i raznih drugih bolesti.Međutim, uvek se o tome izveštavalo vrlo malo i sve je ubrzo arhivirano. Članci na tu temu se i danas objavljuju na internet izdanjima dnevnih listova, ali s pogrešnim naslovima poput ,,Više od hiljadu bolesnih mornara”, što je novinarski trik modernog doba kada novinar ne želi da čitaoci idu dalje od naslova i namerno ih odbijaju da pročitaju ceo tekst, na pametnom telefonu ili ekranu kućnog računara.

Ustvari, italijanska vojska je pogođena ozbiljnim bolestima i leči se najmanje 4000 vojnika, a do početka 2019. je 340 umrlo. Ovde govorimo o ,,ratnom biltenu” koji je sastavila italijanska komisija za odbranu, kojom je predsedavo senator Gian Pietro Skanu, bivši podsekretar za reforme, koga Renzijeva Demokratska stranka nije ponovo nominovala na opštim izborima 4. marta 2018.

Nakon dolaska nove koalicijske vlade Liga/M5S, odricanje od ,,tihog masakra” italijanskih vojnika, često angažovanih u misijama u inostranstvu, pitanje je koje je opet aktuelno.

,,Tišina medija je posebno sramotna kada je reč o vakcinama koje se daju vojnicima. Zajedno sa izlaganjem osiromašenom uranijumu, vakcine su drugi sumnjivi izvor ozbiljnih bolesti prijavljenih od strane komisije“, kaže Patricia Skanu iz Ruzveltovog pokreta (Movimento Roosevelt).

Njene optužbe je potvrdio Ivan Katalano, potpredsednik odbora, zastupnik iz redova Pokreta 5 zvezda (M5S) u mešovitoj radnoj grupi, koja sada sudeluje u javnoj debati u Torinu, koja je prerasla u sukob, upravo s Patricijom Skanu. Cilj im je da ukažu i otklone ozbiljne propuste medija o temi koja tišti hiljadu italijanskih porodica, počevši od onih čiji su sinovi, supružnici ili očevi u vojnoj službi.

Osim što priznaje vezu između tumora i izloženosti osiromašenom uranijumu, ističe Blasting News, završni izveštaj komisije za odbranu ,,naglašava kako je praksa vakcinisanja jedan od činilaca smrti, koji je pokosio italijanske vojnike”. Previše smrtnih slučajeva i previše mladih vojnika koji se bore s rakom.

,,Posebno se naglašava izloženost vojske određenim hemijskim, toksičnim i radiološkim činiocima s mogućim patogenim učinkom, zbog upotrebe municije koja sadrži osiromašeni uranijum, disperzije u okolini nanočestica teških minerala nakon eksplozije ratnog materijala i moguće interakcije”, stoji u izveštaju.

Istraga je trajala punih pet godina i na njoj je radilo 30 italijanskih poslanika, uz potporu naučnog tima sa zadatkom pružanja potrebne medicinske podrške za istraživanje uzroka koji su doveli do brojnih smrti italijanskih vojnika.

Dosije jasno navodi ,,kako je vojna municija identifikovana kao jedan od činioca koji je doveo do pojave ozbiljnih bolesti u italijanskoj vojsci i smrti nekih vojnika”. Ceo izveštaj je objavljen na internet stranici Ivana Katalana.

Kao što je već istaknuto u skraćenom i privremenom izveštaju iz jula 2017. godine, komisija je nakon pet godina utvrdila da vakcinisanje vojnika uključuje određene rizike: probleme imunosupresije, hiperimunizacije, autoimunih bolesti i preosetljivosti.

Ova tvrdnja potvrđena je analizom javnih dokumenata o korišćenim vakcinama, kao što su leci i listovi s tehničkim podacima. Konkretno, same farmaceutske kompanije ,,zahtevaju primenu odgovarajućih mera opreza pri primeni vakcina i, između ostalog, proveru zdravstvenog stanja vojnika ili osobe kojoj se daje”. U svom dokumentu istražna komisija stoga poziva na ,,usvajanje načela predostrožnosti, ne kao što se ranije primenjivalo, budući da uzročna veza između vakcinisanja i nuspojava, koje su prijavile iste farmaceutske kompanije, ne može biti isključena”.

Odbor takođe poziva da monodozna i monovalentna vakcina takođe bude ,,čista” vakcina, to jest bez toksičnih supstanci koje se trenutno koriste u njihovoj proizvodnji. Isto tako, vakcinisanja se moraju sprovoditi unutar sistema javnog zdravlja, uz vojne protokole, ali i obvezne testove pre vakcinisanja uz aktivni nadzor nakon vakcinisanja.

Zapravo, preporuke komisije za odbranu sadrže takođe zahteve italijanskih roditelja protiv obveznog vakcinisanja i favorizuje se slobodan izbor vakcinisanja njihove dece. Iz svog ugla, Patricia Skanu je pažljivo pratila rad komisije, temeljno proučavajući i ,,potres” zbog obaveznog vakcinisanja koje je zabrinulo italijanske roditelje.

Za Ruzveltov pokret, koji se protivi ,,Dekretu Lorencin” kao ,,neprihvatljivoj metodi nametanje vakcinisanja, koje nije motivisano pravim zdravstvenim hitnim slučajevima”, Patricia Skanu je sprovela temeljnu i nepristranu studiju na tu temu.

Zaključila je kako je jedna stvar preporuka upotrebe novih vakcina, sa svim potrebnim merama opreza, a sasvim druga obavezati porodice na tu praksu, jer u Italiji nema zabrinjavajućih epidemija.

Nakon svega, tišina medija o zdravstvenoj katastrofi koja je pogodila italijansku vojsku bila je nečuvena. Ćutanje, prema Patriciji Skanu, krši član 21. Ustava Republike Italije, koji glasi: ,,Mediji ne mogu biti predmet autorizacije ili cenzure”.

,,Pre svega, suočavajući se s takvom pretećom situacijom za demokratiju, potrebna nam je transparentnost. Moramo reagovati. Italijanski narod čine ljudi, a ne pokorne sluge, a građani, uključujući vojsku i njihove porodice, imaju pravo da znaju”, zaključuje Patricia Skanu.

(logicno.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Je li gosn Skot tražio,zahtevao,da se nađu krivci za umiranje ovih italijanskih vojnika? Da se nađu i kazne krivci za rušenje kinekse ambasade?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *