ЗАСТРАШУЈУЋЕ – АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ У СЕНАТУ НАЈАВИО: Ако Русија удари на Украјину – НАТО ће јој одговорити свом силом

ZASTRAŠUJUĆE – AMERIČKI GENERAL U SENATU NAJAVIO: Ako Rusija udari na Ukrajinu – NATO će joj odgovoriti svom silom

15 aprila 2021

DIREKTNA konfrontacija sa Rusijom zbog jugoistoka Ukrajine pretvoriće se u veliki strateški neuspeh Sjedinjenih Država i doneće smrt desetinama miliona Amerikanaca, upozorio je analitičar Greg Louson.

Prema ovom američkom ekspertu, čije upozorenje je objavio renomirani The National Interest, slučajna greška u ophođenju sa nuklearnim oružjem – kao i pogrešno tumačenje namera Sjedinjenih Država, odnosno Rusije – „može dovesti do katastrofe“.„Rusija je velika nuklearna sila. Zasad je jedina nuklearna sila koja je sposobna da za kratko vreme pobije desetine miliona Amerikanaca. To se mora shvatiti … Ovo nije preterivanje“, naglasio je Louson.

Naglasio je da Sjedinjene Države mogu ući u otvorenu konfrontaciju sa Rusijom kada je to „vitalno za SAD“, ali situacija na jugoistoku Ukrajine „ne ispunjava ovaj preduslov“.

Louson u The National Interest ne krije da je uveren da će se započeta igra povodom Ukrajine završiti „grandioznim strateškim neuspehom“ Vašingtona.

U nastavku je ukazao da će sukob SAD sa Moskvom učiniti Vašington i njegove saveznike „ranjivim pred Pekingom“:

„Ulazeći u sukob sa Rusijom oko Ukrajine, postajemo ranjivi na kinesku agresiju. `Potapanje` u Evropi pružiće Kini izvrsnu priliku koju može da iskoristi za naše podrivanje“.

Louson strateškom greškom SAD i Zapada smatra i obećavanje Ukrajini članstva u NATO-u naziva jer je to već izazvalo mnogo problema u odnosima Zapada i Rusije.

Nezvanično, Sergej Lavrov je u Nju Delhiju Džonu Keriju predočio da Moskva upravo prijem Ukrajine u NATO smatra crvenom linijom koja se ne sme preći.

U svetlu Lousonovih upozorenja, indikativno je da je šef američke Evropske komande – general Tod Volters – u Senatu SAD danas izjavio da je NATO spreman da se „suprotstavi Rusiji u slučaju njene agresije protiv Ukrajine».

Dodatno je naglasio: „NATO je strateški centar privlačenja i temelj obuzdavanja i i sigurnosti u Evropi. Sve što činimo u interesu je mira. Mi, dakle, obuzdavamo, a ako obuzdavanje ne bude dalo željeni efekat – spremni smo da na agresiju (Rusije) odgovorimo svom silom transatlantske alijanse“.

Pred senatorima je istupio i šef Transportne komande SAD general armije Stiven Lajons.

Obojica su govorila i o velikim NATO-manevrima Defender Europe 2021 sa učešćem preko 30.000 vojnika i oficira na kojima Vašington i Brisel žele da prodemonstriraju sposobnost NATO da u Evropi brzo premešta velike snage na velika rastojanja.

Radi tih manevara su Amerikanci u Evropu već prebacili i 1200 jedinica teške ratne tehnike.

Manevri će kulminaciju imati u maju i odvijaće se na 31 vojnom poligonu u 13 evropskih zemalja.

KOMENTARI12 komentara

 1. Kosmos says:

  "NATO je strateški centar privlačenja i temelj obuzdavanja i i sigurnosti u Evropi."...hahahahahahaaah "Sve što činimo u interesu je mira."....hahahahha "Mi, dakle, obuzdavamo"....hahahahaaaha Ovo je komedija neverovatna...Pa tako ste vi NATO i pravili ratove po svetu samo da bi bio mir. Koga bre lažete.

  • Suzuki Vitara says:

   Ne laje kera Ukrajine radi, vec sebe radi. Poslace celu Estonsku i Latvijsku silu, sa oba ispravna tenka.

 2. independend says:

  Znaci ovo sada su poslednji meseci mira u svetu.Pa da ih iskoristomo kako treba. Maj juni stizu jahaci apokalipse.

 3. Pingback: ZASTRAŠUJUĆE – AMERIČKI GENERAL U SENATU NAJAVIO: Ako Rusija udari na Ukrajinu – NATO će joj odgovoriti svom silom – Prava istina o svemu

 4. persida says:

  Jewmerica je garant sigurnosti, mozda u nekom odeljenju Laze Lazarevica.

 5. Isukrst of evil says:

  Ma taj americli general je pajac, neozbiljan lik.

 6. 1389 says:

  Čik ako smete jer pas koji laje ne ujeda... I šta uopšte traži NATO u Ukrajini koja nije NATO članica?

 7. M says:

  Ništa novo!Ako USA ne uspije u planu A(postavljanje svoje vojske dovoljno blizo Rusije i izvođenje iznenadnog neobranjivog fatalnog prvog udarca odnosno uništenje Rusije),onda prelazi na plan B,tj.dugotrajni iscrpljujući rat u Euro-Aziji,odnosno izcrpljivanja iste s sigurne svoje distance i očuvanosti,odnosno onda tako zavladati svijetom kao jedina preostala supersila!Tako USA munjare razmišljaju,odnosno nadnacionalna elita!Ali avaj,prekombinirat će se,kao i"Šeki u fudbalu"!Pa kad tako već mora biti,kad su tako odavna zaplanirali,i svijet dotle dotjerali,neka onda konačno i to zaigraju,neka igre počnu!Mi govna jedemo stoljećima,a ovaj put će ih se najesti i oni!Konačno!

 8. šiško says:

  Posle ove izjave možemo mirno spavati, jer sigurno neće biti rata. SAD sigurno neće odgovoriti na rusku intervenciju, a ni Rusi sigurno neće intervenisati, jer neće biti potrebno. Ameri će se pobrinuti za to da se ne bi morala umešati. Zvuči malo komplikovano, ali nije uopšte. To je obična logika primitivnog uličnog tabadžije. Diže dževu da bi uterala strah u kosti čitavom kraju, ali istovremeno šalje signale ozbiljnim rivalima da je to samo dževa.

 9. Triglav says:

  čovečanstvo mora prekinuti lanac upravljanja novcem. sav problem civilizacije je u moneti i u velikim posvečenicima koji je stvaraju.

 10. padre says:

  Kao što ste udarili na Jugoslaviju, Irak, talibane? Ako vam je to ta vaša "sva sila" mora Rusija da je usrana od straha!

 11. marko says:

  nek pocne rat rusija je mogla u ovih 20 godina cak i pre naparviti 100 000 raketa za odbrnau rusije stitovi a 235 dometa 2500 km visine 900 km i brzine preko 21 maha. ruski avanagard brzine 31 maha kad ima 30 tona s neutoronskim glavama doovoljan je unistiti silu nato bez zracenja p o ukrajini i evrop i i americi ako treba,prvo rusija mora sve satelite nato unistiti po svetu sto moze s kopna ili brodova u moru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *