ЗАСТРАШУЈУЋЕ – НАТО ПОТВРДИО: Највеће наоружавање још од 1999. године! НАТО СПРЕМА НОВОГ „МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА“!?

ZASTRAŠUJUĆE – NATO POTVRDIO: Najveće naoružavanje još od 1999. godine! NATO SPREMA NOVOG „MILOSRDNOG ANĐELA“!?

29 oktobra 2018

NATO agresori spremaju se da krenu u neku novu akciju poput one koju su izveli na SR Jugoslaviju 1999. i ubili najmanje 2.800 ljudi, strahuju brojni domaći, ali i ruski mediji nakon što je u poznatu vazdušnu bazu Ramštajn u Nemačkoj stiglo oko 100 kontejnera naoružanja Alijanse.

To predstavlja najveću takvu isporuku još od bombardovanja naše zemlje u sklopu akcije pod nazivom „Milosrdni anđeo“, zbog čega je Sputnjik upozorio da brojni činioci na terenu ukazuju na to da se sprema nešto veliko.Naime, upravo je pred početak udara na Srbiju otprilike ta količina naoružanja dopremljena u bazu Ramštajn, koja se inače nalazi pod kontrolom Amerike i njenih saveznika.

Na sajtu postrojenja objavljeno je „da je oružje izmešteno s ciljem obezbeđivanja podrške članicama NATO u Evropi, kao i vojnih sredstava za američke snage na tlu Starog kontinenta.

– Pentagon, na čijem je čelu gospodin Džejms Matis, želi da unapredi mogućnost odgovora američke vojske protiv bilo kakvih akcija i pretnji agresivnih protivnika – navodi se još u saopštenju Ramštajna, što je potvrdio i narednik Artur Majrik dodavši da sve oružje koje je dopremljeno u Nemačku predstavlja dodatnu sigurnost američkoj vojsci da može da deluje adekvatno ukoliko se pokaže potreba za tim.

– Mi smo značajna poletna tačka za američko ratno vazduhoplovsvo ka Evropi i Africi, te je naš glavni posao da spremimo municiju na vreme. Ovo je prava municija koja će biti iskorišćena za prave ciljeve – naglasio je Majrik.

Njegov kolega narednik David Hed potvrdio je da oktobarska isporuka oružja Ramštajnu nije viđena još od kraja 20. veka.

– U pitanju je najveća pošiljka te vrste još od operacije 1999. – naglasio je on misleći na NATO bombardovanje SRJ, kada je sprovedeno više od 900 naleta iz Ramštajna.

Ruski portal Raša tudej podsetio je da je u pitanju bila akcija koju je Alijansa sprovela bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN, i to nakon što je Beograd optužen da je koristio neprimerenu silu tokom konflikta sa Albancima na Kosovu. RT podseća i da je NATO na početku ukrajinske krize 2014. izmestio masovno oružje u Baltičke zemlje i u Poljsku, preteći Ruskoj Federaciji, što je najverovatnije slučaj i ovog puta.

Dovođena u vezu s ilegalnim prenosom oružja

-Ramštajn vazdušna baza je američko postrojenje u regionu Rajna-Palatinat u jugozapadnoj Nemačkoj

-izgrađena je 1948. godine, a u upotrebi je od 1952. do danas
aprila 2015. su se pojavile tvrdnje kako je baza bila glavni kontrolni centar za izvođenje američkih napada dronovima u
Somaliji, Pakistanu, Jemenu i slično, ali je nemačka vlada tvrdila da o tome ne zna ništa

-takođe, Večernje novosti su 2015. pisale da je ona korišćena za ilegalni prevoz oružja u Siriju, dok se rat u toj zemlji ekstremno zahuktavao.

Šta su se dogovorili?

– prihvatljivo je samo političko rešenje krize

– potrebno početi sa pisanjem novog sirijskog ustava u Ženevi

– nema podela Sirije

– prekid vatre u provinciji Idlib

– utvrditi humanitarne koridore

– pomoći povratak izbeglica

– sprovođenje izbora u Siriji uz međunarodno nadgledanje.

Držanje za ruke bez Trampa

Slika koju su mnogi mediji ovog vikenda nazvali istorijskom zabeležena je u turskom gradu Istanbulu, gde su se radi iznalaženja rešenja za ratom rastrzanu Siriju okupili lideri zemalja koji su godinama imali potpuno suprotstavljena mišljenja o tome. U pitanju su predsednici Turske, Rusije i Francuske, Redžep Tajip Erdogan, Vladimir Putin i Emanuel Makron, koji su zajedno s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel proveli čitav dan zajedno i završili ga važnim dogovorom čvrsto se držeći za ruke. Mediji su, pritom, primetili da je upadalo u oči što samitu nije prisustvovao šef SAD Donald Tramp, iako je na čelu zemlje koja je od početka rata u Siriji imala važnu ulogu u njemu.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI11 komentara

 1. Deda Micko says:

  Verovatno ce bombardovati RS, a mozda i Srbiju, ne vidim koga drugog.

  • Milan says:

   Ako i kad krenu u okupaciju severa Kosova izgleda da nastoje da im ne smetamo. Imaju više kamenčića u cipelama koji ih žuljaju. Iz Ramštajna mogu da usmere pošiljke naoružanja i u zemlje severne Afrike i jugozapadne Azije ili direktno da ih bombarduju. U Evropi sem nas žulja ih > Ukrajina - Donbas, Moldavija - Pridnjestrovlje, Gruzija - Abhazija i J.Osetija.

  • milan says:

   Donbas pre svih ciljeva.

   • Kulak says:

    Srbija,Republika Srpska,Abhazija,Južna Osetija,Pridnjestrovlje i Donbas su ciljevi na koje Ameri žele izvršiti agresiju.Samo,ako ovaj put udare,američki agresori će ući u golemi sukob sa Rusijom.Znači da udariti neće,zato što oni ne udaraju na onog ko ima moćnu obranu.

  • Roy says:

   Cackaju po Ukrajini dok ih tamo Rusi ne zgaze

 2. SLAVKO-KNIN says:

  Ki prvo u tu Americku bazu u Ljemackoj sigurno njesu dovukli bojevu municiju uto sam iljadu posto siguran.Dovucena je manevarska municija i caure za tenkove sa barutnim punjenjem bez bojevi zrna.50 iljada vojnika ce ucestvovati u NATO vjezbi zvanoj tri zuba.Svaki NATO vojnik nek natoj vjezbi ispali iz puske minimum jedan borbeni komplet od 150 komada manevarski metaka.Velim minimum 150 komada a ispalice sigurno i vise.Pa to pomnozite sa 50 iljada vojnika i bice vam jasno zasto toliku municiju dovlace. A dje su mitroljezi i mitroljeska municija to tek necu ni da pominjem.Eto zasto dovlace toliku municiju nije to zbog nakog rata vec zbog vjezbe.Celi su naki u Srbiji Rusofili tu vjezbu predstaviti ki pripremu NATO za napad na Rusiju.Blage veze taki tipovi i analiticari nemaju sta govore.Prave satim samo zlu krv i stvaraju mrznju kod naseg naroda prema Zapadu.Eto im je cjela sutina njevog analitisanja.

 3. Miraš says:

  Orangutani su mile domaće mace naspram američkih kravara. Tramp obično podiže značajno temperaturu pred susrete sa Putinom, a srešće se u Parizu 11.novembra. Kao da cilja da nešto iskamči od Rusije, ali Rusija zna da im se ne može verovati. NATO vežba "Spoj trozupca" zapravo počinje 01 novembra i tako pišu da trajaće do 08 novembra, a ovo su dostavili neposredno pre te vežbe. Zatim upravo su najavili da izlaze iz Sporazuma o raketama SMD pa u srce Evrope mogu da smeštaju i to "Đubre". Rusija je značajno zaštitila dve svoje baze u Siriji i dobar deo Sirije što im ne odgovara. Da li nastoje da na nekom drugom mestu ojačaju američke pozicije i istovremeno naruše pozicije Rusije?

 4. Velika Metla says:

  Nacisti iz naci-nato-a terorišu ceo svet,i vrše agresije na svakoga koga mogu da opljačkaju! Tome će doći vrlo brzo kraj,i onda im ne treba pokazati ni mrvu jednu milosti,niti ih poštedeti! Do kraja,pa kom šta Gospod dodeli! Sve granice normalnog ponašanja ta nacistička gamad su prekoračili!

 5. M says:

  Odatle lako mogu servisirati lokalne sukobe u Ukrajini,Balkanu,i slično.A što se izgleda i spremaju!Ali,stvari često izlete u nešto veće i izgube se u tome,čak i nestanu!

 6. Miraš says:

  Čemu sad pokušaji ili nagoveštaji da će se svuda u svetu još više koristiti američka sila? Tramp je već rekao da želi da ga svi više slušaju. U čemu ga sve ne slušaju i šta najviše smeta SAD? Slabljene američke hegemonije uključujući i dedolarizaciju? Kažu da još prošle godine osećali su se efekti dedolarizacije, a tokom ove godine da je još gore stanje jer sve manje stranih investitora kupuje američke obveznice. ... Više ima u tekstu: "Dolar je – posle nuklearnih raketa - najstrašnije američko oružje, ali se zaljuljao" 29.10.2018. SWIFT OBJAVIO DA JE DOLAR 2015. U PLAĆANJIMA PREKO TOG SISTEMA ČINIO 43,9, A 2017. – 39,8 ODSTO

  • Miraš says:

   Nakon što je Tramp optužio Federalne rezerve (centralnu banku SAD) da podrivaju ekonomiju SAD, javno mu se obratio Dejvid Rozenberg, u finansijskim krugovima dobro poznati bivši glavni ekonomista severnoameričkog departmana Merrill Lynch. Rečima: „Nastavite da optužujete Federalne rezerve. Nikome ne govorite da su se strane kupovine naših državnih obveznica tokom 2018-te prepolovile i krijte da se dolarski udeo u valutnim rezervama u svetu spustio na 62,5 odsto. A i to da se uloga dolara kao svetske bazne valute nalazi na svom poslednjem udisaju“. Osim ovoga, u jednom izveštaju međunarodnog sistema bankarskih komunikacija i plaćanja SWIFT navodi se da je dolar 2015-te u ukupnim plaćanjima preko tog sistema činio 43,9 odsto, a tokom 2017-te – samo 39,8 odsto. Prošle godine je udeo evra već bio 35,7 odsto (2015-te – samo 29,4 odsto). Ovo znači da se više ne može govoriti o dominaciji dolara jer je razlika između te dve valute (dolar i evro) – jedva četiri odsto. (dolar 39,8%, a evro 35,7%. Ranije 2015 razlika je bila 13,5% godine dolar 43,9%, a evro 29,4%.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *