ЗАСТРАШУЈУЋЕ: Официр задужен за нуклеарне бојеве главе на подморници дошао пијан на смену

ZASTRAŠUJUĆE: Oficir zadužen za nuklearne bojeve glave na podmornici došao pijan na smenu

19 oktobra 2020

Britanski mornarički oficir za naoružanje, poručnik Len Luv, proglašen je nesposobnim za obavljanje dužnosti nakon što je pijan sa provoda došao na nuklearnu podmornicu „Vidžilant“ da bi preuzeo komandu nad nuklearnim projektilima, prenosi Skaj njuz.Luv je na podmornicu ukotvljenu u američkoj bazi u Džordžiji stigao taman pre iskrcavanja raketa „trajdent II“, primarnog naoružanja podmornice. Kao oficir za naoružanje, on je bio zadužen za nuklearne glave, prenosi RTS.

Prema navodima britanskih medija, on je noć pre toga pio, a u ruci je nosio kesu sa ostacima piletine za kasniji obrok. Kolege je uznemirilo stanje u kojem je došao.

„Nije bio u stanju da rukuje nuklearnim oružjem“, rekao je neimenovani izvor za britanske medije.

Luv je prebačen u Faslejn u Škotsku, gde će sačekati kraj istrage koja je pokrenuta.

Kraljevska mornarica nije demantovala medijske navode, već je saopštila da „postoje brojne bezbednosne provere i procedure da bi se zaštitila bezbednost oružja na podmornicama“.Podmornica zvana „Seks i kokain“

Posada „Vidžilanta“ je poznata po problematičnom ponašanju, pa je podmornica u britanskim medijima dobila nadimak „Seks i kokain“.

Prošle nedelje, mediji su javili da je četvrtina posade, 35 mornara, bila pozitivna na kovid 19 pošto su izlazili po barovima, restoranima i striptiz klubovima.

Podmornica je dobila taj nadimak još 2017. godine, kada je posada bila uključena u seriju skandala. Devet mornara otpušteno je iz kraljevske mornarice kada su na testu bili pozitivni na kokain, dok je jedan od mornara bio izveden pred vojni sud zato što je bio odsutan, a da nije otvorio odsustvo.

Nekoliko oficira, uključujući i tadašnjeg kapetana i njegovog zamenika, odstranjeno je s dužnosti jer su imali afere sa ženskim delom posade.

KOMENTARI2 komentara

  1. VRSK says:

    Pa šta je tu zastrašujuće???

  2. Sve Je Potaman says:

    Pita Slovenac bombu:"Buš pukla?" A bomba njemu odgovara:"BUUUM!" Jasno je i bilo da ovaj Lenji Levi i ne treba da rukuje tim naoružanjem, čovek je bio na provodu pa je hteo na kraju malo da napravi i vatromet, samo stisneš veliku crvenu pečurku, takvu petardu još nikad nisi bacio za Novu Godinu, još od svog detinjstva. Čovek je pravi veseljak, nekako podseća na nas Srbe ili nas Ruse, i nama se dešavaju takve stvari, ali je poznato da čovek manje greši kada je mrtav pijan, zato što ga onda i Bog čuva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *