ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОТКРИЋЕ ЗАПАДА: Руси у Украјини користе ракете којима до Берлина треба пет минута

ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE ZAPADA: Rusi u Ukrajini koriste rakete kojima do Berlina treba pet minuta

20 juna 2024

SAVREMENO hipersonično oružje može dostići dvadeset puta veću brzinu od zvuka. Veoma je teško otkriti.

To otežava odbranu od tog oružja, rekli su stručnjaci na konferenciji u Berlinu.Kako navodi NTV, Rusija već koristi ove sisteme protiv Ukrajine. U februaru je Kijev izvestio da je Moskva prvi put upotrebila hipersoničnu raketu Cirkon. Nosi bojevu glavu od 300 kg na udaljenosti od 1.000 kilometara, ubrzavajući devet puta brže od brzine zvuka.

– Putanja Moskva-Berlin. Ako ubrzate, odatle do ovde ima pet minuta. Čak je i Peking-Berlin, za koji kažu: Peking, beskonačno daleko – 20 minuta – rekao je Markus Zigler iz Nemačke asocijacije vazduhoplovne industrije.

Vreme odgovora na takav napad može se smanjiti na dva minuta. Stoga stručnjaci ovo oružje nazivaju i „promena igre“. Ako je 2020. bilo još mnogo nade za kontrolu nad novom tehnologijom, sada su stručnjaci postali pesimističniji.

General NATO-a Kristijan Badija smatra da je neophodno pojačati napore u zaštiti od modernog hipersoničnog oružja. Za pouzdano odvraćanje potrebno je osloniti se i na odbranu i na sposobnost napada, piše NTV.

KOMENTARI5 komentara

 1. Pravda says:

  Hijene se uznemirile, rika lavova im ne pase.

 2. Džon Rakson says:

  Zašto, 5 min. do Berlina, pa Ruska Kalinjingradska oblast je tako reći "predgrađe ("prigradska mesna zajednica") svih rentabilnih ciljeva na teritoriji Nemačke. Manje od minut, do minut i "par sekundi, i "će se priča, bio nekad neki narod, i zvao Nemci". To je to.

 3. M says:

  Znači,ne stignu njemački operatori ni na WC jer dok oni obavljaju nuždu ode Njemačka niz vodu!?!

 4. JOVAN III says:

  taj CIRkus stize preeee no sto ga ispale.

 5. JOVAN III says:

  taj CIRkus stizeeeeee pre no sto ga ispale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *