ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПРОГНОЗЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: Путин није готов! Велика Британија ће ући у рат до 2030. године!

ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE BRITANSKOG MINISTRA: Putin nije gotov! Velika Britanija će ući u rat do 2030. godine!

17 jula 2023

Britanski ministar odbrane Ben Volas, na dužnosti od 2019. godine, oprašta se od Vlade Ujedinjenog Kraljevstva uoči njene jesenje rekonstrukcije.

Sunday Times je s njim objavio veliki oproštajni razgovor u kojemu je Volas upozorio da Vladimir Putin još nije gotov. Izneo je i svoje katastrofalne prognoze po kojima će se Britanija do 2030. godine sigurno naći u ratu.„Mislim da ćemo se naći u ratu. Bez obzira na to da li je reč o hladnom ili o direktnom ratu, mislim da ćemo sigurno biti u teškoj situaciji“, kazao je britanski ministar odbrane, očigledno željan pažnje.

Pretnje koje ga najviše muče su one koje dolaze od ruskog predsednika Vladimira Putina, iz sve agresivnije Kine, ali i od raznih drugih terorističkih grupa.

Volas je upozorio i da bi Britanija mogla da bude uvučena u rat na području Afrike gde Al Kaida i ISIS predstavljaju pretnju opstanku nekih država. Svet će do kraja ove decenije biti mnogo nesigurniji nego što je sad, smatra britanski političar.

Kad je reč o Putinu, Volac smatra da je šef Kremlja jako oslabljen, ali da nipošto nije gotov.

„Izgubi li definitivno u Ukrajini, biće teško ranjen. Ali on još na raspolaganju ima ratno vazduhoplovstvo i ratnu mornaricu. Još nije završio svoje poslove s nama, u sledeće tri ili četiri godine može da iskoristi priliku da nešto uradi“, zaključio je britanski ministar obrane na odlasku, tešeći se što mu je mandat protekao u miru.

KOMENTARI5 komentara

 1. Beli Orao says:

  Otrovni pjegavc željan slavenske krvi, završio je svoje!

  • Cp6a says:

   Ma gotov je, samo što nije, ali samo u vašim filmovima. Međutim, ti jesi gotov u stvarnosti, monstrume.

   • Cp6a says:

    Beli Orao, nisam komentarisao tvoj komentar, nego naslov i članak. Izvini za grešku.

 2. spira says:

  Britanija bez škodske i Velsa do 2030.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *