ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ РУСИЈЕ: Постоји ризик од избијања нуклеарног рата

ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE RUSIJE: Postoji rizik od izbijanja nuklearnog rata

13 septembra 2019

ZAMENIK ministra inostranih poslova Rusije – Sergej Rjabkov – ocenio je u današnjem svetu postoji rizik izbijanja nuklearnog rata.

Taj rizik je dodatno objasnio ovako:

„Situacija u sferi strateške stabilnosti i dalje se pogoršava. To je činjenica koja se ne može osporiti. Rizici se povećavaju. Postoji rizik da dođe do nuklearnog rata čak i bez namere njegovih mogućih učesnika da ga otpočnu“.Rjabkov je precizirao da se situacija naročito pogoršavala tokom ove godine:

„Dejstva naših kolega na Zapadu postala su emotivnija, povremeno i veoma agresivna. Blokiraju se kanali za dijalog i rasklimava arhitektura kontrole naoružavanja“.

Rjabkov je naglasio da je Moskva spremna za otpočinjanje pregovora o strateškoj stabilnosti i da računa na takvu spremnost SAD.

Posebno je ukazao da Sjedinjene Države svoje poligone održavaju u stanju pripravnosti za obnavljanje nuklearnih proba.

Rjabkov je ostavio bez komentara izjavu pomoćnika načelnika štaba britanske ratne avijacije Džulijana Bola da London mora hitno imati odgovor na najopasnija ruska oruđžja – raketne zenitne sisteme S-400, obalske raketne sisteme „Bastion-P“ i operativno-taktički sistem „Iskander“.Rjabkov nije, ali jeste moskovski vojni ekspert Jurij Knutov:

„Bol je za opasnost po Britaniju proglasio odbrambeno naoružanje Rusije, a to znači da se Velika Britanija i NATO spremaju za rat. London će verovatno početi da kupuje najnovije američko ofanzivno oružje, a verovatno će se – ako Britanija ostane u NATO – uključiti u rad na evropskom lovcu šeste generacije koji je poveren Airbus i francuskoj kompaniji Dassault“

Knutov upozorava: „Faktički se više ne radi o trci u naoružanju već o pripremama za rat. A to je krajnje opasno“.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    pa da oni se već duže vremena spremaju za rat protiv rusije to je vidljivo,priče o slabljenju i zastarelosti zapadnih armija su LAŽ,naprotiv oni već dugo vremena ojačavaju sve posotojeće jedinice a formiraju i nove, naročito mnogo gomilaju municiju i rasporedjuju sve to uz ruske granice.Ne znam kako misle da to ostane tajna za ruse, i takodje mislim da su objave novih raketa i oružja iz rusije uradjene planski da bi obuzdali apetite zapadnih "vojskovodja" , mislim da je to čak imalo efekta i da su zato pomerili planirane datume za još god. dve.Ali po svemu sudeći 2022-2025 je termin za početak rata protiv rusije, jer oni vide da gube ekonomsku i političku trku sa rusijom i kinom i sad im se žuri pošto je ostalo još malo vemena u kome će moći da zaludjuju sopstveno stanovništvo, koje je inače ostavljeno i prepušteno na milost i nemilost budućim hororima.(ništa ne rade da zaštite ljude ili bar da ih informišu o opasnostima koje se gomilaju, a to je zato što oni ni ne smeju tačno da kažu javnosti šta spremaju)U svakom slučaju mislim da bi rusima putokaz za buduće dogadjaje trebala da bude ona čuvena izjava da zapad NIKADA neće priznati prisajedinjenje krima i da će KAZNITI rusiju zbog toga.Posle te izjave prirpreme za rat su se rapidno ubrzale i mislim da je ostalo još malo vremena do napada.Sve ovo što se dešava u siriji i ostalim krizama, ono što će izrael uskoro uraditi na b.istoku, pretnje i pritisci na kinu i s.koreju, sve je to u sklopu poslednjeg pokušaja za totalnu dominaciju svetom iz jednog grada-vašingtona.Imperija je poludela i sprema se za napad.

  2. Za Srbiju says:

    Dobro je da ste ukapirali, napokon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *