ЗАСТРАШУЈУЋИ ПЛАН: Зеленски уз помоћ САД и БРИТАНИЈЕ планира нову офанзиву

ZASTRAŠUJUĆI PLAN: Zelenski uz pomoć SAD i BRITANIJE planira novu ofanzivu

30 septembra 2023

Vladimir Zelenski dogovorio se sa pokroviteljima iz SAD i Velike Britanije da početkom oktobra pokrene novu ofanzivu u pravcu Hersona i Zaporožja, rekao je novinarima „RIA Novosti“ izvor blizak nadležnim organima.

„U te svrhe, velika grupa marinaca Oružanih snaga Ukrajine koncentrisana je u Nikolajevskoj oblasti za prelazak reke Dnjepar. Istovremeno, specijalne jedinice Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine, koje su obučili britanski instruktori planiraju akcije zauzimanja Zaporoške nuklearne elektrane“, rekao je izvor.Kako je naveo „ovo nije ništa drugo do još jedna avantura Zelenskog, koji po svaku cenu pokušava da dokaže svoju vrednost, a to može dovesti do tragičnih posledica“.

„Pomno pratimo dejstva neprijatelja“, zaključio je izvor.

Ukrajinske trupe od početka juna pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Artemovska, ubacujući u borbe jedinice koje je obučio NATO, i koje su naoružane zapadnom vojnom opremom.

Kako je naglasio ruski predsednik Vladimir Putin, oni nisu uspeli da postignu značajniji uspeh ni na jednom delu fronta, tako da sadašnja ukrajinska ofanziva, prema njegovoj oceni, nije samo proklizavanje, već neuspeh.

Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je u utorak da su gubici ukrajinskih oružanih snaga u septembru iznosili više od 17 hiljada vojnika i više od 2,7 hiljada komada oružja.

KOMENTARI2 komentara

  1. eksilencija Hill of shit says:

    Uporni su ko svrab ali vidimo i zasto-njih nista ne kosta; predsednik i ovi oko njega su jehovci/isusovci tj. jeshe i anglo-jeshe iz US rajha a topovsko meso treći, u ovom slučaju ukro sloveni, koje itekako košta ali kad ste već bili naivni i tražili državu od amera, da budu "slobodni & bogati" od Rusa, dobiju bedu, rat, zatvorene granice ili misolovku i kad je kasno spoznaju da su samo postali topovsko meso. Neka se pripremi sledece topovsko meso-poljaci, letonci, hrvati...

    • strasni says:

      jes strasan plan, a rusi stoje ko skrstenih ruku pa ne znaju nista..... cekaju kad ce ih napasti ..... plan postoji i evo se zna za njega..... pa strasni plan ... pakleno.... a veseli ukrajinci ne znaju da je ovo proba oruzja od strane zapada... preko njihovih ledja... ja majko mila pametna naroda....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *