ЗАСТРАШУЈУЋИ СНИМАК: Прети ли нови сукоб у Европи? (ВИДЕО)

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK: Preti li novi sukob u Evropi? (VIDEO)

22 decembra 2019

Uprkos sporazumu o uspostavljanju prekida vatre i nastavku povlačenja trupa s kontaktne linije, ukrajinske oružane snage i dalje skupljaju velike količine vojne opreme na Donbasu.

Prenos vojne opreme zabeležili su očevici na teritoriji koju kontroliše Ukrajina. Na kadrovima se mogu videti sovjetska borbena vozila, višenamenski amfibijski oklopni transporteri, tenkovi, vojska, mobilne bolnice.„Video sam ovaj voz na jednoj od železničkih stanica na putu za Donbas! Kijev koristi ogromne vozove sa opremom i tenkovima, zato, gospodo, pripremite RPG, ATGM i sve što imate! Samo znajte da vas mrze svi u Kijevu . Mnogi vas podržavaju, podržavaju Rusi, Novorossiju. Bog te blagoslovio!“, kaže očevidac koji je video poslao jednoj od podržavajućih grupa na Donbasu.

Pored toga, službenik pres službe Službe Narodne policije LPR-a Ivan Filiponenko rekao je na brifingu da su posmatrači Specijalne posmatračke misije OEBS-a prošle nedelje zabeležili manjak 65 jedinica vojne opreme i oružja u skladištima. Podaci o tome objavljeni su u zvaničnom izveštaju Misije.

„Posmatrači su pronašli odsustvo 10 tenkova T-64, 11 jedinica vučenih haubica D-30 dimenzija 122 mm, 16 samohodnih minobacača 2C9 Nona, 10 protivtenkovnih topova MT-12 Rapira i 18 samohodnih haubica 2C1 Gvozdika,“ rekao je on.

(Kurir)

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  Putin cini sve da rusko stanovnistvo u Ukrajini nestane sto pre, Putin je nacista koji podrzava ukro-naciste.

  • E.Lirsch says:

   Putko je podmukla jajara.

  • Miraš says:

   Ovde je reč o Kijevu i šta on preduzima na tarenu ili ne preduzima za obezbedjenje mira, a ne o Kremlju. Zašto odgovornost zvaničnog Kijeva pripisuješ zvaničnoj Moskvi? Radiš istu kvarnjačku zamenu teza kao nama dobro poznato pokvareno djubre Milan Kučan. Ne može Putin da zauzme busiju u Kijevu i da gospodari tom zemljom, kad je tamo izabrani predsednik Zlenski, a ranije su Ukrajinci birali od njega još goreg Potrošenka. Znači ti podržavaš Ukrajinu u svim njenim zlim aktivnostima, a odgovornost hladno i krajnje bezobrazno pripisuješ Rusiji. Postala si sadistički monstrum gori od ukro-nacista. Da li spavaš na groblju kad si tako naopaka?

  • Milutin says:

   NATO čini sve da gurne Ukrajina u sukob da Rusijom da bi videli Ruse "na delu" u pešadiskom sukobu a da pri tom ne ginu Nato-vojnici. U Siriji su videli njihovu avijaciju i PBO. Posle pešadije insciniraće i neki pomorski sukob sa nekom pomorskom "Ukrajinom". Ako im nigde ne nađu slabu tačku ili će promeniti politiku prema Rusiji ili staviti prst na CRVENO DUGME. Mada, mnogo bi bilo bolje da stave prst na čelo. Šta je to toliko vredno da se uništi ne samo sadašnjost već i budućnost čovečanstva? Da li je bolje ostati sam u pustoši ili zajedno, sa svim drugim ljudima u svetu gde buja život. Ako ne znanju kako, neka pitaju. Ali oni koji ne znaju kako ne mogu biti ti koji će sami odlučivati kuda treba sa ide ovaj naš svet.

 2. M says:

  Kao što sam na početku Ukrajinske krize mislio i rekao da Rusi neće dozvoliti USA-NATO da tu dođe na njihove granice,tako mislim i kažem i danas!Da se otrezne na vrijeme neki koji misle drugačije!Rata i ove situacije u Ukrajini,nije ni trebalo biti,a u budućnosti još manje,jer je rat lako započeti ali teško završiti!Pogotovo Sretno završiti!

 3. Slobodanka says:

  „Video sam ovaj voz na jednoj od železničkih stanica na putu za Donbas! Kijev koristi ogromne vozove sa opremom i tenkovima, zato, gospodo, pripremite RPG, ATGM i sve što imate!" - OVO SAM PRETPOSTAVLJALA DA ĆE SE DESITI U ONOM NAJCRNJEM PESIMISTIČKOM SCENARIJU. JEDNOSTAVNO EKSREMNE UKRO-NACI SNAGE NEĆE SE ZAUSTAVITI, A NAKON NEKOLIKO GODINA RAZULARENOG I BAHATOG ŽIVOTA. Najverovatnije Donbas će odbiti nove napade, a Ukrajini na široj teritoriji preti gradjanski rat. Neće prodreti do Rusije, nego desiće se suprotno od toga > razbiće svoju državu.

 4. petrovgrad says:

  Zna Putin da zapad namerava da ratuje sa Rusima do poslednjeg Ukrainca. U Rusiji trenutno radi preko milion radnika iz Ukraine, šta da oni budu ratni zarobljenici. Rusi i Ukrainci su kao Srbi i Crnogorci. Zar i Mi treba da ratujemo sa Crnogorcima zbog Milogoraca. Nije Putin naivan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *