„ЗАСТРАШУЈУЋИ“ СУКОБ 2034. ГОДИНЕ: Како изгледа сценарио потенцијалног глобалног рата?

„ЗАСТРАШУЈУЋИ“ СУКОБ 2034. ГОДИНЕ: Како изгледа сценарио потенцијалног глобалног рата?

26 јула 2021

АМЕРИЧКИ адмирал у пензији Џејмс Ставридис и писац Елиот Акерман у књизи „2034: Роман о будућем светском рату“ описали су сценарио будућег планетарног сукоба. Одломак је објавио магазин „Нешнал интерест“.Према мишљењу аутора, сукоб између САД и Кине 2034. године у Јужном Кинеском мору довешће до глобалног пожара. Свет се брзо развија и зато ће у будућности на бојном пољу преовладати дронови и аутономна беспилотна војна техника.

Реална борбена дејства на пољу пратиће велики хакерски напади на различите системе противнике, сматрају Ставридис и Акерман.

Амерички адмирал је сигуран да ће САД за будући рат морати да обуче мање групе елитних специјалних снага које ће бити интегрисане са системима на бази напредних биолошких технологија.

– Морамо признати да ће оружје будућности бити беспилотно или чак аутономно. А ми настављамо да правимо и купујемо наоружање, предвиђено за конфликте из прошлости – закључили су аутори.

(Спутњик)

KOMENTARI6 коментара

 1. Риста says:

  Ма генерале, тај рат је предвиђен још за време Регана, Никсона и Маоцета као експериментални рат и да ће после детаљног уништења све савремене, остареле, непотребне или модерне технологије на бојном пољу, а биће је на милијарде тона, Америка прогласити победу и са победничким маршом се врнути у Америку, Кина ће такође прогласити победу и организовати марш милијарде да сакупљају сировине по унапред договореним и одређеним ратним пољима а онда ће Ротшилд уложити лову у Кину, преселити се тамо и индустрија Кине ће муњевито прорадити јер Америци треба роба и делићи, а Америка ће муњевито прогласити цео век за потрошачки и тако ће се светска производња обновити од основе. То ће бити планско враћање сировина Кини да настави своју мас продуковност. Бато! Али ако нека будала притисне дугме, онда ћемо Аца(о), ја и сви добри људи света да се склонимо у пацовске рупе јер пацови ће једини преживети, али не без нас добрих људи и посматраћемо заједно са пацовима како лети перје жутих, плавооких, пиргавих, хиндуисизираних и осталих заинтересованих а кад сви нестану у измаглици магле, онда пошаљемо прво пацове напоље да покупе радијацију и да нам јаве када да изађемо. А кад изађемо, владаћемо нашим малобројним светом све до краја времена. Ето, тако смо ја и генерал дали две опције новог рата и саће видимо чија је остварива.(Нико немош дати глупљије смернице било чега осим Ристе и пензионих генерала мерике, Русије и китајије. А Риста спада у ту групу јер је некад бијо војна фигурина, бре, а кад сам се отрезнио...одонда више нисам. Па нисам блесав да ратујем за моје Србе па да ме после пошаљу у Хаг а они оду на море у Турску и намигују ердогану. Е нећеш бато)

 2. 1389 says:

  Kinezi su dominantni u dronovima, a rat dolazi nekoliko godina ranije 2028-2029

  • Expert za duboko oranje says:

   Biće i prije, ako rodi godina.

 3. M says:

  I ja mislim da će Veliki rat početi prije ovdje navedene 2034g.!?!Jer su svi glavni zainteresirani igrači svjesni da bi 2034g.bio sverazoran,zbog brzog razvoja tehnologije!Zato ga moraju započeti prije,računajući da će pobijediti onaj koji ostane najsačuvaniji i stoga prvi napravi značajan naučno-tehnološki proboj-napredak,koji će mu omogućiti konačnu pobjedu!A to je USA koja računa na to,pa će se vjerovatno potruditi prije toga(prije 2034g.)započeti Veliki rat u Euro-Aziji-Blistoku,da oni krvare,a USA u miru napreduje!Pa će se to odužiti!A završiti će kako Rista kaže!Iz izmaglice Suda tko će izaći!

 4. milorad5 says:

  moderan rat će dobiti moderna, pokretna, samodovljna PEŠADIJA,male borbene grupe sa max vatrenom moći lakog naouružanja,jer ništa drugo neće potrajati niti delovati dovoljno dugo na bojnom polju da bi se dobio rat.NA KRAJU ĆE SE TO SVE SVESTI NA BAJONET I SNAJPER.Ko bude pametan imaće dobar oklop za pešadince i NOVE tipove ličnog oružja,jedinice na nivou ČETE i sposobnost min.logistike sa mogućnostima neprekidnog boravka na bojnom polju.Budući vojnici će biti PRIMORANI da ŽIVE na frontu dugo bez zamene i aMIN.POJAČANJIMA I LOGISTIKOM SAMO NAJNEOPHODNIJEG(MUNICIJA,HRANA).TO JE BUDUĆI RAT,MNOG BLATA KIŠE I VRL OPASNIH NEPERDVIDIVIH NALETA DRONOVA ,KOJE ĆE ONDA ISTO TAKO BRZO POČISITI KONTRA MERE,REALNO-PRAVO OSVAJANJE TERENA ĆE BITI MOGUĆE SAMO POMOĆU TAKTIKA INFILTRACIJE I DUBOKE LOGISTIKE.TALIBANO DANAS POKZUJU KAKO SE TO RADI I ONIS US USTVARI PROTOTIP BUDUĆEG RATA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u