ЗАСТРАШУЈУЋИ ВИДЕО који показује моћ данашње технологије (ВИДЕО)

ZASTRAŠUJUĆI VIDEO koji pokazuje moć današnje tehnologije (VIDEO)

16 jula 2017

Tehnološki napredak je neizbežan, ali razvoj tehnologije ponekad zaista ume da izgleda zastrašujuće.

Istraživači na Univerzitetu u Vašingtonu razvili su tehnologiju koja koristi mašinsko učenje za savladavanje pokreta lica i kasnije proizvodi vrlo autentične video-snimke.

Drugim rečima, reč je o tehnologiji koja čita izraz lica i na osnovu algoritma uči i reprodukuje pokrete na osnovu potpuno drugog audio-snimka.

Ovaj put je u ‘glavnoj ulozi’ bivši američki predsednik Barak Obama, prvenstveno zbog toga što ima mnogo javnih video-snimaka.

Video pokazuje neverovatnu tačnost govora iz Bele kuće koji se zasniva na potpuno drugačijim audio-snimcima. Istraživači su čak išli toliko daleko da su uzeli snimak iz studentskih dana Obame i ‘zalepili’ zvuk na snimak na kojem se vidi znatno stariji bivši predsednik.

Ono što se najviše pokazuje kao problematično ovde su ‘lažne vesti’: bilo ko bi mogao uz vrlo mali budžet da stvori lažne snimke koji izgledaju vrlo autentično. Zapravo, toliko dobro, da je teško primetiti da se radi o lažnom snimku.

Koliko sve to izgleda zastrašujuće, možete videti na priloženom snimku:

Zimo.Dnevnik.hr

KOMENTARI4 komentara

 1. Ovchara says:

  Tehnologija lazi. Tu su amerikanci jaci i od cigana i od hrvata.

  • RS says:

   U lazi,niko jaci od hrvata!

 2. Way says:

  Montaža, varka, obmana. Vrli novi virtuelni svet. Nema nikakve vajde od svega toga osim ako se ne baci svinjama da izedu.

 3. goran says:

  Svinje to ne bi htele, to moze da guta samo covek, najmizernije bice na planeti za koga hriscani tvrde da je stvoren po liku Bozjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *