ЗАСТРАШУЈУЋИ ВИДЕО који показује моћ данашње технологије (ВИДЕО)

ЗАСТРАШУЈУЋИ ВИДЕО који показује моћ данашње технологије (ВИДЕО)

16 јула 2017

Технолошки напредак је неизбежан, али развој технологије понекад заиста уме да изгледа застрашујуће.

Истраживачи на Универзитету у Вашингтону развили су технологију која користи машинско учење за савладавање покрета лица и касније производи врло аутентичне видео-снимке.

Другим речима, реч је о технологији која чита израз лица и на основу алгоритма учи и репродукује покрете на основу потпуно другог аудио-снимка.

Овај пут је у ‘главној улози’ бивши амерички председник Барак Обама, првенствено због тога што има много јавних видео-снимака.

Видео показује невероватну тачност говора из Беле куће који се заснива на потпуно другачијим аудио-снимцима. Истраживачи су чак ишли толико далеко да су узели снимак из студентских дана Обаме и ‘залепили’ звук на снимак на којем се види знатно старији бивши председник.

Оно што се највише показује као проблематично овде су ‘лажне вести’: било ко би могао уз врло мали буџет да створи лажне снимке који изгледају врло аутентично. Заправо, толико добро, да је тешко приметити да се ради о лажном снимку.

Колико све то изгледа застрашујуће, можете видети на приложеном снимку:

Зимо.Дневник.хр

KOMENTARI4 коментара

  1. Ovchara says:

    Tehnologija lazi. Tu su amerikanci jaci i od cigana i od hrvata.

  2. Way says:

    Montaža, varka, obmana. Vrli novi virtuelni svet. Nema nikakve vajde od svega toga osim ako se ne baci svinjama da izedu.

  3. goran says:

    Svinje to ne bi htele, to moze da guta samo covek, najmizernije bice na planeti za koga hriscani tvrde da je stvoren po liku Bozjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u