Zataškavaju orgijanje saradnika Hilari Klinton

Zataškavaju orgijanje saradnika Hilari Klinton

12 juna 2013

Hilari KlintonStejt department SAD nalazi se na udaru medija zbog pokušaja da prikrije nedolično ponašanje svojih zaposlenih. Naime, televizijski kanal ABC Njuz došao je do internog memoranduma Generalnog inspektora Forin ofisa, koji datira od 23. oktobra 2012, a u kome se izveštava da je ova služba u nekoliko navrata pokušala da prikrije nedolično seksualno i drugo ponašanje svojih službenika, ili da prekine već započetu istragu, navodi “Blic“.

U memorandumu se konkretno navode pripadnici obezbeđenja državne sekretarke Hilari Klinton optuženi za angažovanje prostitutki. Američki ambasador optužen je da je u javnim parkovima tražio plaćene seksualne usluge, dok je službenik obezbeđenja ambasade u Bejrutu seksualno napadao strane državljanke. Takođe se spominje i lanac trgovine drogom koji je operisao u blizini američke ambasade u Bagdadu.

Sve u svemu, ukupno osam prestupa u kojima je Biro za diplomatsku bezbednost, istražni organ Stejt dipartmenta, pokrenuo istaragu, ali je Stejt dipartment upotrebio svoj autoritet da se istraga prekine. Umesto toga, slučajevi su zataškani, nekolko pripadnika obezbeđenja je otpušteno, dok su ostali kažnjeni kratkom suspenzijom i premešteni na druge zadatke.
Ovo nije prvi put da Obaminu administraciju muče problemi zbog nedoličnog ponašanja zaposlenih. U javnosti je, recimo, 2012. dugo bio prisutan slučaj pripadnika tajne službe koji su 2012. na zvaničnom putovanaju u Kolumbiju orgijali sa 12 prostitutki. Nešto kasnije, za opijanje i nedolično ponašanje optuženo je i  desetak pripadnika visokog vojnog kadra.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *