ЗАТВОРЕН УЛАЗ У ЕУ – „Шта год Србија да уради, неће ући у ЕУ!“

ZATVOREN ULAZ U EU – „Šta god Srbija da uradi, neće ući u EU!“

5 jula 2016

ALEKSANDAR VUCICNičemu ne vodi da se ponašamo glupo, kao da ne razumemo šta se dešava. Nije reč o Hrvatskoj, pa čak ni Merkelovoj.

Da je zavisilo od Nemačke i Merkelove, ne verujem da bi bilo krize u monetarnoj uniji, izbegličke krize, krize Šengenskog i Lisabonskog sistema, Bregzita, „anti raketnih“ baza i sankcija protiv Rusije i mnogo sličnog.

EU i Merkelova nisu izvršavale obećanja i obaveze prema Srbiji i kada su ih preuzimali lideri čvrstih pozicija u stabilnim zemljama. Danas kada je čitava EU postala nestabilno područje, kada otuda kapital beži a neizvesnost raste, kada većina lidera, uključujući i Merkelovu, Olanda i druge nije sigurna koliko dugo će još ostati u svojim sedlima, biće još više obećanja, ali na žalost, sa još manje pokrića.

Put ka EU prekinut je za saobraćaj u do sada nezabeleženom zemljotresu. Da li će biti rekonstruisan, kada i kako, da li će za Srbiju ikada postati prohodan?

Da li će Srbija ikada dobiti naknadu štete za dosadašnja ulaganja i stradanja?

Neizvesno je.

Srbija može, kao i dosad, da plaća drumarinu bez presedana, ali tzv. jedini put je razoren i neprohodan sine die.

Što se Merkelove tiče, počeo bih da joj verujem tek kada bi se izvinila za zločine nemačke države protiv srpskog naroda tokom Drugog svetskog rata, posebno za masovno streljanje đaka, nastavnika i drugih civila oktobra 1941. u kragujevačkim „Šumaricama“, kao i kada bi prihvatila da nadoknadi ratnu štetu izazvanu agresijama 1941-1945. i 1999.

KOMENTARI16 komentara

 1. milanm says:

  Svaka rec na mestu!

 2. OSTOJA says:

  NE TREBAJU NAMA NAŠI NEPRIJATELJI , KOJI SU NAS BOMBARDOVALI. ZAR NE?

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Po svemu sudeći,dok postoji večiti neprijatelj Hrvatska,neće Srbija ući u EU.Ništa zato, bitno je da Srbija ima pevaljku Anu Nikolić koja mlatara hrvatskom zastavom po Posušju.

 4. Kulak says:

  Koga je više briga za EU, jačajmo mi Srbiju.

 5. Gordan says:

  Ako Hilari(sektaški baksuz) bude Predsednik Amerike, nećemo se približiti ka EU nikad, jer je izjavila da su "granice balkana završena priča", a mi KiM nećemo priznati tek-tako, a možda nikad!!! Ako Tramp pobedi, onda još i nekako..., mada, ista go*na-drugo pakovanje! Nego, hajde mi da brinemo o sebi, i da konsultujemo malo više EuroAziju, a posebno RF, tačnije, Gospodina Putina, i da tražimo svoju poziciju u toj sferi! Nadam se da naše političare zapad ne drži nečim u šaci, te i da mi zbog toga trpimo?!! P.S. Manimo se ćorava posla, neće nas, jer nas doživljavaju kao da smo Rusi(sankcije Rusiji su bile "ispit Srbije"). I, još nešto, ako budu prolazili migranti, našim podnebljem, sve ih poslati u EU, sve !!!

  • Lilly Aezy says:

   Kiselo grižđe

 6. ARTILJERAC says:

  Državljani Srbije pokrenuta je peticija za referendum, pa neka narod odluči o svojoj sudbini a ne nabeđeni nesposobni političari. Na donjem linku peticija. http://www.peticije24.com/149532

 7. DUSKO says:

  ZNAMO MI TO I TO JE RADOSNA VEST ! STA CEMO U FASISTICKU UNIJU ! SAD PREMIJER TREBA DA OTPUSTI SVE KOJE RADE NA EVROPSKIM INTEGRACIJAMA; PRI VLADI ; AGENCIJE I SVE KOJI SE FINANSIRAJU I BUDJETA ! IMA IH SIGURNO PAR HILJADA I TO SA VELIKIM PLATAMA !

 8. milena nikšić says:

  Sve i ja ovo želim, i ja sam pročitala prošlu noć da nas neće primiti u EU, a Vučić govori drugačije, znamo da laže, čim počne da oblizuje usta znajte da se sprema da još nešto slaže.E pa narode okupise pa na ulice, druge nam nema, da tražimo svoj prava, ovo je naša država nije Vučećeva i njegove mafije, smrdi nam već cela država od njegovog lizanja zadnjice onoj lezbijki Merkelovoj i pušenje raznoraznim Han-ovima i Stoltenbergovima. moramo do jeseni njega proterati, jer neka Medvedev ko može neka preda pismo Ruskoj ambasadi u Beogradu da pošalje Medvedovu i Putinu za pomoć <3

 9. baja says:

  dices tamo sricu ti vrag odnija bezis od svoji ides knama nemas mista kole stani staniiiii

 10. krneta ilija says:

  vucic ko vise voli srbiju ili rusija i belo rusija ili poljska i njemacka reci

 11. Ovo je dosadno says:

  Da se ne lažemo, svi iz doba Miloševića, iz vlasti, izigravaju velike mučenike i žrtve i znalce, a u stvari 99% njih se nakrao i iskorišćavao beneficije na angro, gore od Miloševića, sve "moj do mog". Sada su "pametni i veliki branitelji stava Miloševića". Što lepo ne kažete da je komunistička vlast , u doba Tita, kada ste svi bili mladi komunisti, napravila korporaciju za razvoj jugoistočne Evrope sa Rokfelerom , u koju je ušlo 16 SFRJ banaka i Rokfelerova banka- gde je, sada, glavni menadžer Đelić Zato je i ubijen Đinđić, ušao je novac/ a pride i u resurse Kosova/, zato je ubijen i Milošević, zato sada imamo monopol mmf-a nad podelom rada u državi, a to znači ropsko-dužničko stanje i vlast nad privredom. Gosp. Živadin priča obične komunističke pamflete koji su morali izaći iz upotrebe sa krajem 20 veka, jer je to morala biti poznata činjenica svima u Srbiji. Srbija je "mračni srednji vek" koji su direktno napravili komunisti zbog svoje ideološke ograničenosti, lične i kolektivne pohlepe, bratoubilačkog rata, razvrata i bluda, ugađanja svojim "niskim strastima". Kao posledicu toga smo dobili botoksiranu Danu Drašković i njenog "iznoguda" sa još većom količinom samoljublja, potom izvitoperene nenasite DS-ovce /čast izuzecima/ iznikle iz SKJ, a sve je eskaliralo ogromnom kolektivnom autodestruktivnošću kao metodom da bi se likovi kao gosp. Živadin, Vučelić, Manjo Vukotić, Dačić, Dinkić i slični eksponirali kao intelektualci na jaslama raznih režima. Ko je ovde lud? Put u EU nam je potreban da uredimo državu zbog sebe, a ne zbog borbe za vlast. EU će nestati, raspasti se, ali naš put zdravog pravosuđa , prosvete i privrede se dešava samo kada se stari lopovi izmeste iz vlasti i oduzme im se nakradeno. Stvarno mi je muka od starih vlasodržaca toliko, da će mi Mira Marković postati simpatična/ za koju sam smatrala da je jedan od glavnih aktera urušavanja zemlje, nastalim njenim pogrešnim procenama i slušanjem vračara nadrivizionara, nalik na srednjevekovne neobrazovane i nedovršene ličnosti vladara/

 12. Mlax says:

  Srbija nikada nece uci u ,,EU,, I to je jasno kao dan.Komadanje Srbije je tek pocelo a nasi zapadni prijatelji Nam svesrdno pomazu u stvaranju Evropske Srbije bez Kosovo ,Sandzaka I Vojvodine.

 13. Dragan Jagodina says:

  Bravo!!!

 14. DUSKO says:

  I GDE NAS TO OVAJ VODI SAMO LUPETA SVAKI DAN U MEDIJIMA !!!

 15. doka says:

  Da!,kiselo kao vrež.Ima ga i biće vinskog sirćeta dosta.Pije ga ovaj ne znajući narod na sopstvenu žalost u većini!, priglup narod misleći da je vino.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *