„Завала“ још на вештачењу

„Завала“ још на вештачењу

13 октобра 2016

reg-zavala_720-h

У Апелационом суду јуче је саслушањем вештака грађевинске струке Предрага Хајдуковића настављено суђење у поступку јавности познатом као Завала.

Заступник оптужнице Веселин Вучковић видно незадовољан налазом вештаку је поставио сет питања да би на крају мишљењу приговорио у целости, оцењујући налаз као нестручан и погрешан, донет на основу документације истргнуте из списа предмета. А закључак Хајдуковића је – саобраћајница која је била предмет вештачења представља фазу комуналног опремања односно пратећу инфраструктуру постројења за десалинизацију морске воде Завала.

У преводу, саобраћајница није изграђена за туристички комплекс на Завали, како се то тврди оптужницом. Ово, по оцени одбране, додатно руши већ климаву оптужницу

– Вештак је показао да је пут прављен за фабрику „Осмоза“. Тужилац је пробао народски речено да од шпонде преокрене оно што је написао вештак и да каже да је тај пут и за „Осмозу“ и за комплекс „Завалу“ и за куће које су на том полуострву, што није тачно – каже адвокат одбране Зоран Пиперовић.

По службеној дужности, судије су случај Завала опет одгодиле на неодређено време како би се обавила додатна вештачења. Једно ће бити геодетско, а друго финансијско, којим ће се утврдити вредност вештаченог пута.

А за 820.000 евра штете нанете будванској каси, а у корист предузећа „Завала“ инвест, терете се некада први човек Будве и његов помоћник Рајко Куљача и Драган Маровић, који су првостепеним пресудама осуђени на пет односно четири године затвора. Ђорђије Пињатић осуђен је на три године затвора, а на годину мање Драган Жинић, Слободан Ђуровић, Стеван Вучетић, Сретен Томовић, Новак Станојевић и Марко Калоштро. Због злоупотребе службеног положаја подстрекивањем, Драган Секулић осуђен је на три и по године затвора.

ТРОШКОВИ

– Када се извештачи вредност те саобраћајнице, то ће додатно увећати трошкове које је предузеће „Завала“ имало приликом изградње фабрике „Осмоза“ и самим тим ће се показати да Општина Будва тим послом није претрпела никакву штету – оценио је адвокат Драгољуб Ђукановић.

(Вечерње новости)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u