Заветници честитали изборну победу грчкој „Сиризи“!

Zavetnici čestitali izbornu pobedu grčkoj „Sirizi“!

27 januara 2015
siriza-25-mart-640x320Srpski sabor Zavetnici upućuje najiskrenije čestitke rukovodstvu grčke partije „Siriza“ na odličnom izbornom rezultatu na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima.
Pomenuta pobeda predstavlja ubedljivi istorijski uspeh jedne grčke evroskeptičke političke organizacije, koji će odjeknuti širom Evrope.
Lider „Sirize“ Aleksis Cipras već je najavio da će primarni ciljevi njegove partije biti aktivno suprotstavljanje pogubnoj politici štednje koja je grčki narod i dovela do dužničkog ropstva u kojem se danas nalazi, zalaganje za veću saradnju sa zemljama članicama BRIKS-a, kao i suštinska promena grčke spoljne politike prema EU i zahtev po ukidanju sankcija protiv Ruske Federacije.
Kao pokret koji svoje delovanje zasniva na odbrani nacionalnog suvereniteta i povratku ka izvornim vrednostima politički nezavisnih evropskih država uvereni smo da je samo jaka saradnja evroskeptičkih pokreta i organizacija širom Evrope jedini način da se evropski narodi izbore za svoju slobodu, koja je moguća jedino u zajednici nezavisnih država i nacija.
U to ime pozdravljamo današnju izbornu volju grčkog naroda kao i napore predstavnika „Sirize“ na jačanju saradnje sa prirodnim saveznicima naših naroda i odbrani naših zajedničkih istorijskih i civilizacijskih vrednosti.
„Bravo braćo!“
Μπράβο Αδελφοί!                                                                  Srpski sabor Zavetnici

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *