Zavetnici jedini osudili dolazak Rame, uprkos policijskoj zabrani (VIDEO)

Zavetnici jedini osudili dolazak Rame, uprkos policijskoj zabrani (VIDEO)

10 novembra 2014

r1 ih98Iako je Srpski sabor Zavetnici uredno prijavio održavanje protestne konferencije ispred zgrade Vlade Srbije povodom zvanične posete albanskog premijera, Edija Rame, jake policijske snage jutros nisu dozvolile predstavnicima rukovodstva pokreta da uruče pismo ministrima i predsedniku Vlade i obrate se novinarima.

Predsednik pokreta, Stefan Stamenkovski poručio je da su Zavetnici imali nameru da ukažu na neodgovornu, antidržavnu i antiustavnu politiku Vlade Srbije, koja je odlukom da ugosti najvećeg protagonistu Velike Albanije, ponizila srpski narod i ugrozila teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije.

Portparol Zavetnika, Milica Đurđević istakla je da je nedopustivo da Vlada Srbije omogućava održavanje mitinga u Preševu na kom će se albanski premijer obratiti svojim sunarodnicima i podržati ih u njihovim separatističkim težnjama i da takva praksa nije zabeležena u političkoj istoriji Srbije, čak ni za vreme potpune okupacije.

Zavetnici su istakli da je posebno zabrinjavajući položaj srpske nacionalne manjine u Albaniji, kojoj se decenijama unazad krše sva ljudska i manjinska prava pre očima međunarodne zajednice. Srbi u Albaniji nemaju prava na jezik, na pismo, na veroispovest, na nacionalno opredeljenje, na ime i prezime.

Delegacija Zavetnika predala je zahteve Vladi, kao i fotografiju razglednice koja ja štampana u Srbiji nakon Balkanskih ratova, iz srpske luke Drač, kao simbolično podsećanje kako se tadašnje državno rukovodstvo odgovorno odnosilo prema svojoj teritoriji i narodu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Dejan Čajetina says:

  Svaka čast Zavetnici. Žalosno je da u Srbiji nema gotovo više ni jedne organizacije ili stranke koja se bavi ovim pitanjima, a opet jako ohrabrujuće jer mladi Zavetnici sa neverovatnom snagom i upornošću istrajavaju u ovoj borbi. Najvažnije je izdržati i ja vam pre svega u tome želim sreću.

 2. Nemanja says:

  Nadam se da ce jednog dana na vlast doci neko poput naseg Stefana i da ce se znati i postovati neki red u srbiji,a ne da svako ima veca prava na sve osim Srba u Srbiji!Nadam se da cemo uspeti da istrajemo u borbi za svoje ideale i da cemo jednog dana dokazati svetu ko su Srbi i ko su nam bili predci,a ne da u rodjenoj zemlji saginjemo glavu nekom rami i da ga pozivamo u goste.Za krst casni i slobodu zlatnu !

 3. Sale says:

  Zavetnici...jedine prave patriote u Srbiji....http://zlj13051967.wordpress.com/2014/11/20/ko-su-prave-patriote-u-srbiji/

 4. Slavica Jovanovic says:

  Zbog čega Zavetnici Ruski narod dovode u zabludu i ruskog ambasadora kad iza zavetnika stoji Srpski Pokret Obnove politička stranka iza koje stoji Zapad i Vatikan i na njihovim skupovima govore članovi SPO ! Koji apsurd ! Nazivaju sebe Srpskim Zavetnicima a lider im Makedonac Stoimenovski ! Na šta se zavetuju ? Na fotelje u Skupštini ! I Crna Gora i Makedonija rade protiv interesa Srbije ! Mogu da se nazovu samo makedonskim zavetnicima i da rodoslove svojih predaka iznesu na sunce ! Isti ti Zavetnici su jedini osudili puštanje na slobodu iz Haga Stanišića i Simatovića istovremeno kad i Sonja Biserko i Nataša Kandić ! Srpski Zavetnici koji su Makedonci , a Makedonija je nanela veliko zlo Srbima se lažno predstavljaju skupljajući jeftine političke poene , to je isto kao kad bi Šumadinac umesto šajkače stavio na glavu albansku belu nacionalnu kapu -keče . Srbi prst na čelo . Ovi su zaista podmukli . A šta su to konkretno uradili Srpski Zavetnici pardon Makedonski po pitanju Kosova i Srbije? Trče ko maniti ispred kamera i foto- aparata , slikali se sa Čepurinom , čovek nema pojma ko je ko , ni ko su oni . Srpski Zavetnici pardon Makedonski nemaju iza sebe dela , samo želju za vlašću i da se domognu fotelja . Izdavao se i njihov mentor Vuk Drašković za Srbina a od njega nema većeg veleizdajnika , špijuna , američkog plaćenika i poslušnika Vatikana i Zapada ! Makedonski Zavetnici samo se slikaju i mogu samo da se slikaju . Ja i posle deset objavljenih knjiga rodoljubive i duhovne sadržine sa blagoslovom Patrijarha Pavla , gde je više od pola o Kosovu i mnogobrojnih dobijenih književnih nagrada , ne busam se ko ovi samoreklameri u prsa ko majmunčad , iako sam zbog Pravoslavlja prošla pakao a da bi iste knjige objavila , često sam i gladovala . Koji su rezultati Makedonskih Zavetnika ? Sem obmanjivanja javnosti ? Ne nasedajte Srbi , iza Zavetnika stoji SPO , na njihovim skupovima govore članovi Osnivači Srpskog Pokreta Obnove poput Milana Milinkovića iz Mačvanskog Prnjavora čija je rođena sestra u " ženama u crnom" ! Jedino su Zavetnici, Sonja Biserko i Nataša Kandić osudeli oslobađanje Stanišića i Simatovića iz Haga ! Ne verujte im !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *