Zavetnici prekinuli performans Žena u crnom!

Zavetnici prekinuli performans Žena u crnom!

19 novembra 2014

21657Nevladina organizacija Žene u crnom imala je nameru da danas u 15 časova u centru Beograda održi performans o Vukovaru u okviru kog bi osudili granatiranje Vukovara i delovanje srpskih snaga i optužili Srbe za sva stradanja koja su se dogodila u ovom gradu.

Na nekoliko metara od Žena u crnom funkcioneri i aktivisti Zavetnika raširili su parolu sa natpisom “Vukovar nikada neće biti Vukovar!”.

Ohrabreni parolom Zavetnika okupljeni građani su masovno prilazili da podrže slanje ove poruke u region. Portparol Zavetnika Milica Đurđević u obraćanju medijima podsetila je da su Zavetnici u više navrata isticali neophodnost usvajanja zakona kojim bi se regulisalo delovanje NVO koje se finansiraju iz inostranstva i koji bi omogućio da se pripadnici ovakvih NVO tretiraju kao strani agenti.

Ona je podsetila na istorijsku činjenicu da je pre Drugog svetskog rata većina građana Vukovara i okolnih mesta bila srpske nacionalnosti i da se demografska slika nije bitno izmenila čak ni nakon genocida nad srpskim življem za vreme Pavelićeve NDH.

Srpskoj manjini u Vukovaru danas se krše sva ljudska i manjinska prava. Pred očima međunarodne zajednice uklanjaju se table sa ćiriličnim natpisima i sprovodi se direktan teror nad svim onim Srbima koji su ostali da žive na svojim ognjištima.

– Mi pozivamo Žene u crnom i ostale pripadnike NVO koje su plaćene da Srbe prikažu kao agresore na javnu debatu na kojoj ćemo insistirati da nam odgovore na pitanje da li su Srbi krivi samo zato što tokom devedesetih godina nisu dozvolili da im se ponovo dogode Jasenovac i Stara Gradiška ?! – naglasila je Đurđević u svom obraćanju.

Srpski sabor Zavetnici ostaje pri stanovištu da je Vukovar srpski grad a da se Republika Srpska Krajina gotovo dve decenije nalazi pod okupacijom. Svim snagama ćemo se zalagati za poboljšanje položaja srpskog naroda koji živi na tim prostorima.

Zavetnici

KOMENTARI3 komentara

  1. zuba zubic says:

    Muskarci postali pizde a "zene u crnom" mudonje. Daleko sam geografski ali ne mogu da verujem da se nesto ovako desava, a da sam tamo mozda bih I ja bio pizda (razumite me kada se izrazavam sa "pizda" koji ne znaju to je univerzalna rec za muski I zenski rod kada treba a ono sto muski vole se naziva maca, pica,, picence, pickica.......) Pobiti ih kao buba svabe, zezno sam se buba svabe su neunistive, onda, pobiti ih onako kako gmizu, ciglom ili tako nekim laksim predmetom. PS Idite u Saudijsku Arabiju, zaglice vas ali kamenjem dok ne ciknete, preklapace nikada jebane.

  2. nela says:

    Neka idu u Zagreb da obeleže dan proboja u Jasenovcu ili neki od drugih datuma a ima ih mnogo koji su za pomen.Treba ih što narod reče govnjivom motkom nek smrde negde drugde.

  3. Stojan says:

    Posrzavam vasu akciju. Pridruzicu vam se

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *