ЗАВЕТНИЦИ: Вучићу важнија инаугурација Колинде од Дана државности РС!

ZAVETNICI: Vučiću važnija inauguracija Kolinde od Dana državnosti RS!

12 februara 2015
aleksandar-vucic 768Srpski sabor Zavetnici najoštrije osuđuje odluku srpskog premijera Aleksandra Vučića da jedan od najvećih nacionalnih praznika u istoriji srpskog naroda, Dan državnosti, provede u Zagrebu na inauguraciji aktuelne hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.
Samo nekoliko dana nakon nelegitmnih pregovora sa nepostojećim „kosovskim institucijama“, kojima se nastavlja aktivno urušavanje srpske državnosti na području KiM, svojom zvaničnom posetom Hrvatskoj Aleksandar Vučić pruža legitimitet višedecenijskoj diskriminaciji srpskog naroda i degradaciji svih elemenata srpskog nacionalnog bića na području hrvatske države.
Skandalozna je i činjenica da srpski državni vrh nije adekvatno reagovao na šovinističke izjave novoizabrane hrvatske predsednice u kojima je ona u više navrata direktno zadirala u unutrašnje stvari Republike Srbije i bez ikakvog legitimnog osnova povredila srpski teritorijalni integritet, proglasivši KiM i Vojvodinu za dve samostalne i nezavisne države.
Svojom marionetskom i vazalnom politikom, u kojoj je nadmašio i svoje prethodnike, Aleksandar Vučić ponizio je sve građane Srbije i ukaljao ugled naše države.
Postavlja se pitanje da li je za predsednika Vlade Republike Srbije važnija inauguracija antisrpski nastrojene hrvatske predsednice od Dana državnosti i proslave Sretenja, koje simbolizuje borbu za očuvanje nezavisnosti i celovitosti Srbije, odbranu ustavnog poretka i integriteta države?!

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *