ЗАВРШЕН ДУГО ОЧЕКИВАНИ САСТАНАК: Путин открио о чему је разговарао са Ким Џонг Уном

ZAVRŠEN DUGO OČEKIVANI SASTANAK: Putin otkrio o čemu je razgovarao sa Kim Džong Unom

25 aprila 2019

Sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i severnokorejskog lidera Kim Džong Una u Vladivostoku trajao je skoro dva sata, što je više nego dvostruko više od protokolom predviđenih 50 minuta.

Razgovor je održan u četiri oka iza zatvorenih vrata u jednoj od prostorija na Saveznom univerzitetu u tom gradu na ruskom Dalekom istoku, prenosi Tas s.Ruski predsenik Vladimir Putin je nakon pregovora sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, koji su u Vladivostoku trajali nešto manje od dva sata, izjavio da su pregovori bili temeljni, te da su imali priliku da razgovaraju o perspektivama bilateralnih odnosa.

– Samo što se završio susret u formatu tet-a-tet. Imali smo prilikom da razgovaramo o istoriji naših odnosa, da razgovaramo o problemama današnjice, ali i o razvoju bilateralnih veza – rekao je Putin.

Putin je takođe rekao i da su dvojica lidera razgovarali o situaciji na Korejskokm poluostrvu, da su razmenili mišljenja o tome šta bi terbalo uraditi kako bi se prilike u tom regionu poboljšale.

Kratko se medijima obratio i Kim Džong Un rekavši da je susret sa Putinom bio konstruktivan, te izrazio nadu da će ovakvi korisni susreti biti nastavljeni i u budućnosti.

On je izrazio zadovoljstvo što je doputovao u Rusiju, ali i naglasio da je u Vladivostok stigao sa ciljem da razgovara o tome kako pronaći rešenje za problem Korejskog poluostrva.

Kim je rekao da je njegov dijalog s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je započeo bio konstruktivan, i dalje biti takav.

– Nadam se da će se naši pregovori nastaviti u istom smeru, kao plodni i konstruktivni – rekao je Kim.

Nakon završetka sastnka Putina i Kima počeli su pregovori u širem sastavu ruske i severnokorejske delegacije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. teoretičar says:

    Zašto Rusija i S Koreja PREGOVARAJU? Da nisu bili u ratu pa pregovaraju o miru? Kakvi pregovori? Valda razgovori?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *