Завршен хитан састанак Вучића и Могеринијеве о Косову

Završen hitan sastanak Vučića i Mogerinijeve o Kosovu

18 januara 2017

625602_121402c5_f

Premijer Aleksandar Vučić i šefica diplomatije EU Federika Mogerini završili su hitan sastanak u Davosu, a kako javlja izveštač B92 tema je bila Kosovo.

Kako javlja B92, premijer je posle sastanka ponovio svoje stavove o porukama koje su agencije dobile iz sedišta NATO oko delovanja KPS na severu Kosova. Vučić je rekao da je u pitanju pokušaj da se formom zamagli suština i da oko toga postoji usmeni dogovor.

Izvori iz sedišta Alijanse rekli su da Srbija ne može da se poziva na Briselski sporazum, jer on ne obuhvata policijske snage Kosova. Takođe, navodi se da kosovske vlasti ne moraju da od Kfora traže odobrenje za upućivanje svojih snaga širom Kosova.

– Sada kažu da nemamo pismeni sporazum, pa nemamo ga, ali je to deo onoga o čemu smo razgovarali i imamo usmeni sporazum. Znate, u Briselu imate samo dva sporazuma u pisanoj formi, a sve ostalo je postizano kao usmeni sporazum – rekao je Vučić.

Premijer je rekao da veruje da će sa Albancima biti nađeno mirno i racionalno rešenje.

– Imali smo posebne kontakte sa Albancima na Kosovu i verujem da ćemo sve probleme da rešimo na miran, racionalan i razuman način – rekao je Vučić novinarima u Davosu.

On je naveo da oklopna vozila, duge cevi ne vode ničemu i da nisu deo rešenja.

– Za nas je probem, samo jedna stvar od ključnog značaja, a to je korišćenje i nošenje lakog i teškog oružja – naveo je Vučić.

KOMENTARI4 komentara

 1. Vesko says:

  Za vas je problem sto ste olos, veleizdajnicki olos. Ne moze se imati veci problem od toga.

  • Moma says:

   Kako svet vidi taj voz zbog kojega Vučić pravi frku po evropi, a svima je jasno koji je to cirkus. „Odavno postoji redovna železnička linija iz Srbije za Kosovo. Ona saobraća, a da je pri tome ne zaustavlja kosovska policija. Samo sa vagonima koji nisu oblepljeni srpskom spoljnom politikom. Jedan takav voz, pa i da dolazi iz Beograda, ne bi upao u oči, ali ovaj je trebalo da privuče pažnju. Vlast u Srbiji je na slučaju šarenog voza pokazala kako ume da istovremeno kreira neki problem, pa da se onda pojavljuje kao neko ko će taj problem da reši. To je veoma opasno rešenje“, zaključuje nemački list.

 2. micky says:

  Tu ce dogovor da "pa'ne" BOG te mazo. Bice vozova do moega.

 3. Deda Brada says:

  Premijer veruje da će sa Analbancima da bude nađeno mirno rešenje. Naravno da hoće. Potpuno mirno (i opušteno) će da završi predaju Kosova, a za to vreme će ovce koje neki pogrešno nazivaju Srbima (jer Srbi su davno izumrli) da mu se dive.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *