ЗАВРШЕН САМИТ „БРДО-БРИОНИ“ – ВУЧИЋ САОПШТИО: „Нема договора! Србија неће мењати границе на своју штету! Подржавамо УН!“

ЗАВРШЕН САМИТ „БРДО-БРИОНИ“ – ВУЧИЋ САОПШТИО: „Нема договора! Србија неће мењати границе на своју штету! Подржавамо УН!“

17 маја 2021

На састанку лидера Западног Балкана у оквиру процес Брдо – Бриони Србија је прихватила предложене закључке, истакао је данас председник Србије Александар Вучић. Он је додао да је било много ствари око којих Србија није била сагласна, а да је једно од њих питање промене граница.

Он је казао да је најважније да постоји консензус да се цео регион налази на европском путу и да треба заједнички да радимо.„Подржали смо намере, жеље и претензије других на Западном Балкану за отварањем датума за преговоре и визном либерализацијом“, пренео је Вучић.

Казао је да било и много ствари око којих нисмо сагласни, а једно питање које је било кључно, каже, било је питање промене граница око чега није било сагласности.

Како је објаснио у региону поједини на два различита начина тумаче мењање граница, онако како се њима свиђа, а Србија сматра да не треба да се мењају ван правила које су установле УН.

„Србија се увек залагала за немењање граница признатих од УН, организације која је универзално тело, а не да се према границама опходи како која земља жели по систему једном може промена, сутра не може“.

„Та наша иницијатива није прихваћена, а остатком текста смо задовољни“, рекао је он.

Вучић је истакао да су неки други тражили много више и много су незадовољнији.

Нагласио је да је био пристојан и добар састанак уз много реплика, дуплика.

„Али на то смо навикли. Пре свега их је било између Беогарда и Приштине, свих нас са Сарајевом, и унутар БиХ. Ништа ново“, додао је он.

Пристојан однос са Милановићем, очекујем боље и са Хрватском
Вучић је рекао да је у пристојним односима са хрватским колегом Зораном Милановићем, као и да су на пристојан начин разговарали.

Он је тако одговорио на питање новинара како је протекао његов сусрет са Милановићем и додао:

„Ми знамо шта су његови ставови, он зна шта су наши ставови, нема ту шта да се дода или одузима. Ми желимо добре односе са Хрватском , не мислимо да морамо да подилазимо било коме у Хрватској нити да било ко из Хрватске треба да подилази нама“.

Он је казао да ће временом са Хрватском бити бољи односи и да ћемо заједниочки успети да их изградимо, када будемо показуивали веће поштиовање једни према другима.

„Немам никакву примедбу на његово копредседавање данас“, рекао је он.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gagi says:

    He he he. Srbi cvrsto ostaju pri stavu da su Avnoj granice nepromenjive. Vrlo bi me zacudilo da je nasa strana insistirala na nepriznavanju komunisticke okupacije i svih odluka te vlasti posle II rata. Uostalom, svi okolni narodi su se odrekli komunizma ali su zadrzali tekovine tog okupatorskog sistema. Sve to pokazuje iz kog razloga je bio instaliran taj okupatorski politicki sistem, DA se rasrbi Srbija i da joj se otmu zasluge iz I sv. rata u vidu oslobodjenih teritorija za nas narod. Varaju se "nasi" politicari da ce sve ostati u ovim okvirima, aspiracije katolika na ceo Balkanski prostor nisu nestale i prestale, nikakav dogovor sa njima nije moguc. Iskoristice prvu priliku i slabost nas Srba da nas najure preko Drine. Posto su delimicno ostvarili svoj cilj i najurili Srbe iz Krajine, spremaju se polako za sledecu fazu. U medjuvremenu, pomazu siptarima da realizuju krunjenje Srpskog prostora na jugu drzave. Za razliku od nas oni su uvek aktivni i imaju svoj cilj, mi smo jos uvek u internacionalnoj komunistickoj magli i zivimo od danas do sutra. Takvo stanje odgovara ovim izdajnickim odrodima jer su svoj udoban zivot organizovali na rasprodaji svih istorijskih zasluga i vrednosti Srpskog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u