ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋА И ПУТИНА: „Ако на некога можемо да се ослонимо, то је Русија“

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I PUTINA: „Ako na nekoga možemo da se oslonimo, to je Rusija“

4 decembra 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji „Bočarov ručej“. Dvojica predsednika će najpre imati sastanak u četiri oka, a potom će razgovore nastaviti s delegacijama na radnom ručku koji Putin priređuje u čast predsednika Srbije.

– Hvala vam što ste privhatili naš poziv, naši odnosi se razvijaju, naše strateško partnerstvo se svakodno potvrđuje i ojačava, i u političkim i ekonomskim odnosima, kao i u sferi bezbednosti – rekao je Putin na početku sastanka, koji je bio otvoren za javnost.Posle Putinovog srdačnog pozdrava Vučiću, predsednik Srbije se zahvalio domaćinu i poručio da izuzetno ceni podršku Rusije po pitanju Kosova.

– Ja moram i da vam kažem da nisam optimista po pitanju pronalaska kompromisa tokom pregovora sa Prištinom – rekao je Vučić, pa dodao da naša trgovinska razmena napreduje fantastičnim tempom.

– Gasovod Turski tok je velika šansa za naš narod, i pravi je zalog za budućnost Srbije – rekao je Vučić, a zatim je usledila razmena poziva i pisma koji je izazvao veliku pažnju svih prisutnih.

– Pozivam vas da ponovo dođete u Srbiju – rekao je Vučić domaćinu, a zatim mu predao pismo patrijarha srpskog Irineja.

Putin je sa osmehom odgovorio da očekuje posetu predsednika Vučića Moskvi u maju, čime je faktički potvrđeno prisustvo našeg predsednika velikoj paradi za Dan pobede.

Predsednik se oglasio iz Sočija pre sastanka

Ako na nekog Srbija može da se osloni u međunarodnoj areni to je Rusija, u to nema nikakve sumnje, a isto tako oni mogu na nas da se oslone, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre sastanka sa ruskim predsednikom, dodajući da su odnosi dve zemlje prijateljski i bratski.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *