Završen sastanak Vučića i Šredera

Završen sastanak Vučića i Šredera

10 aprila 2014

92709228653467bb981664213527274_640x390Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je danas s bivšim kancelarom Savezne Republike Nemačke Gerhardom Šrederom.

Vučić i Šreder oko 12.30 započeli su razgovore, kako je najavljeno, o produbljivanju saradnje i unapređenju odnosa između dve zemlje, a sastanak se održavao u prostorijama Udruženja „Forum Srbija Nemačka“. Nakon završetka sastankau toku je prijem kojem prisustvuju predstavnici privrede Srbije i Nemačke.

Posle sastanka, Vučić i Šreder će u svojstvu počasnog člana i počasnog gosta, prisustvovati svečanom otvaranju Udruženja „Forum Srbija Nemačka“, u prostorijama Legata Rodoljuba Čolakovića.

Kako je ranije najavljeno iz Foruma, novoosnovano udruženje biće fokusirano na perspektive ekonomske i političke saradnje između dve države.

Šreder je trenutno predsedavajući odbora deoničara firme Nord Stream AG, koja je vlasnik Severnog toka. Od 2006. godine aktivan je u Rotšild grupi, u svojstvu savetnika za poslovanje u Istočnoj Evropi, Rusiji, Kini, Turskoj.

Nedavno je otvoreno upozorio na opasnosti koje vrebaju u slučaju izolacije ruskog predsednika Vladimira Putina zbog krize u Ukrajini.

Svoj stav prema Rusiji i krimskoj krizi Šreder je povezao i sa bombardovanjem SRJ 1999. godine: „Poslali smo naše avione u Srbiju i zajedno sa NATO bacali bombe na suverenu zemlju, bez rezolucije Saveta bezbednosti UN. Zato sam oprezan kad je reč o upiranju prsta u bilo koga“.

Šreder je bio nemački kancelar od 1998. do 2005. godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *