ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋА СА ЛИДЕРИМА СРБА ИЗ РЕГИОНА: „Србију треба још више оснажити“

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA SA LIDERIMA SRBA IZ REGIONA: „Srbiju treba još više osnažiti“

15 februara 2020

U Predsedništvu Srbije završen je sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Srba iz regiona. Sastanak je održan povodom situacije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je posle sastanka da je dobro da su se Srbi okupili baš danas, na Sretenje, da saslušaju jedni druge.„Srbija se nalazi na velikim političkim iskušenjima, i to u trenutku kada je najsnažnija ekonomski u poslednjih 50 godina. Uspeli smo nešto što smo sanjali decenijama i uz prihvatanje poruke patrijarha za solidarnost i podršku, uvek smo bili uz svoj narod i u RS i u Crnoj Gori. Danas sam govorio i da je Srbiji neophodan mir i vreme da osnaži i ojača. Znam da neki očekuju radikalna rešenja, ali moja molba je da sačuvamo mir, to je naš najveći uspeh. Svakako ćemo biti uz svoj narod i to se ne dovodi u pitanje. Ne pretim, niti bilo šta tražim od nekoga. Moja molba je posebno zbog RS, zbog koje sam zabrinut, samo da imaju u vidu celokupnu situaciju Srbije“, rekao je Vučić.

On je naveo da je srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika zamolio da sve što rade, rade pravno kroz institucije i bez destabilizacije regiona.

„Juče sam prvi put konačno shvatio da i Haradinaj, kada je uvodio takse, nije bio baš sam u tome. Kao što nije nekome sigurno slučajno palo na pamet kako da se baš sada Pravoslavna crkva proglasi državnom u Crnoj Gori, niti da se ruši RS. Sve to se radi po oprobanom receptu. Neko će reći da je ovo način da se Srbija svede na malu, a ne mnogo ekonomski jaku državu u regionu“, zaključio je Vučić i javno postavio pitanje kako je to Beograd kriv za takse, zakone u Crnoj Gori, i gde je naša krivca oko zbivanja u RS i BiH.

„Mnogi iz sveta bi hteli da za sve okrive Srbiju. Mi im nećemo to dozvoliti niti da okrive srpski narod. RS ćemo da podržavamo, kao i naš narod u CG, kroz sve forme i institucije koje su legalne. Borićemo se da očuvamo mir“ dodaje je predsednik Srbije.

On je istakao da Srbija podržava Dejtonski sporazum, što znači integritet BiH, ali i integritet RS unutar BiH. Vučić se zahvalio i patrijarhu Irineju na pozivu na jedinstvo.

Irinej: Moramo biti jedinstveni

Patrijarh Irinej izjavio je da Srbi nisu veliki narod, i da, da bismo opstali u ovakvoj svetskoj politici, moramo da budemo jedinstveni.

„To nas je uvek spasavalo da izađemo iz velikih kriza. I danas, kada nažalost drugi moćnici ovoga sveta i naše komšije na nas gledaju sa nekom posebnom pretpostavkama o nama, mi moramo biti jedinstveni“, rekao je patrijarh.

On je dodao da je vreme da pokažemo kakvi smo.

„Samo jedinstvo, pamet i um mogu da nam pomognu da sačuvamo naš narod. Da našim mladima kažemo da ostanu tu gde jesu jer sunce tuđeg neba ne greje kao naše. Nadamo se da ćemo iz mnogih neprilika izaći na dobar put i da ćemo njime nastaviti“, zaključio je patrijarh Irinej.

Dodik: Odluku o statusu RS doneće narod

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, izjavio je da mu je drago što je imao priliku da sve upozna sa novonastalom situacijom u RS.

„Ranije je doneta dekleracija SDA da se uruši RS, sada se to primenjuje putem Ustavnog suda. Poništili su sve odluke koje su u našu korist bile unapred donete. To međunarodna zajednica zna, i Vučića sam sa tim upoznao. Ovo je prešlo crvenu liniju, i o tome sam obavestio Vučića. Vreme je da RS ide svojim putem. Mi ćemo sačuvati mir, sve ćemo raditi kroz institucije, ali će odluku o daljem statusu RS doneti narod na referendumu“, izjavio je Dodik.

On je dodao da je RS zahvalna Srbiji na svemu, ali da RS vodi svoju autentičnu politiku.

Mandić: Svoj svojega pustiti neće

Andrija Mandić, lider Nove srpska demokratije iz Crne Gore, rekao je da je veoma zadovoljni sastankom.

„Srećni smo da je snaga srpske solidarnosti pokazala da postoji! Posebno u kontekstu svega što se dešava u Crnoj Gori. Zahvalio sam svima koji su sa nama stali rame uz rame. Što bi rekao Njegoš: ’Svoj svojega puštati neće‘“, izjavio je predstavnik Srba iz Crne Gore.

KOMENTARI10 komentara

 1. Ivana says:

  Ti si nas osnažio ka' niko svi nas pljuju gaze sve gubimo a ti izvršavaš naredbe zapada. Milin veliki prijatelj Vučić kaže ja ću svakom Srbinu očitati bukvicu ko mi dira milogorce u zemlji Srbiji? On uvek nama Srbima očita bukvicu kad ustaše genocidom očiste Krajinu i Hrvatsku od Srba on nama Srbima očita bukvicu. Kad balije očiste preko pola Bosne od Srba otmu nam Grahovo, Drvar, Glamoč, Petrovo i Kupres nekad čisto srpska mesta on nama Srbima očita bukvicu. Kad šiftari stvore svoju vojsku, policiju, granicu, sudbenu vlast nad srpskim Kosovom sve uz njegovu nesebičnu pomoć on opet nama Srbima očita bukvicu. Sad kad s Milom radi na otimanju srpskih hramova po Srpskoj Crnoj Gori on ne proziva poustašene milogorce ne braćo on opet nama Srbima očita bukvicu. Eto takav je taj „naš“ predsednik osećajan i „pravedan“ hebo ga zapad koji ga je nametnuo i lažima ga drži na vlasti. Ništa od Vučića ni mila i njegovih poustašenih milogoraca nego ceo srpski narod da pozove našu braću Ruse jer Rusi su s amerima imali dogovor pola pola ako se Juga raspadne ali su Rusi izgubili gotovo sve vreme je da se probude i uzmu svoju polovicu. Ali to mogu jedino uz pomoć Srba da pomognu da se stvori srpska država na prostorima kojima smo bili većina do etničkog čišćenja ustaša uz pomoć Vatikana i Evrope. Ali to Vučku ne pada na pamet no će Vučko ajmo Srbi u eu koja nema alternativu on je njihov plaćenik a naš veliki vođa vučko. Evropa i Vatikan su vekovni osvedočeni naši „prijatelji“ kako kaže Vučić pomogli su sve pokolje Srba u Hrvatskoj i Krajini i pomogli su Hrvatima izvršiti etničko čišćenje Srba. Stolećima Hrvatima pomažu u pokatoličavanju pravoslavaca ne samo u Hrvatskoj, Ukrajini, Belorusiji itd. nego širom sveta. Pomogli su odvojiti pravoslavnu Crnu Goru od pravoslavne Srbije i sad se trude zakuhati rat među braćom. Isto tako su pomogli polovicu Bosne očistiti od pravoslavnih Srba pripremaju i otimanje Vojvodine a vođa kaže naši „prijatelji“ U Srpskoj Crnoj Gori sluga Vatikana Milo predvodi katolike i mrzitelje Srba i pravoslavne crkve ponosi se ustašama i Crnu Goru gura pod papine skute. Zapitajte se braćo Crnogorci kud vas vodi Milo i milogorci oćetel’ ustaše i mrzitelji vere đedova postati? Došlo je vreme da se pokrene ceo srpski narod Srbije i bratske Srpske Crne Gore i da krenemo na ujedinjenje u jednu državu za veke vekova. Dosta je bilo vatikanskih podela i podmetanja preko domaćih petokolonaša.

  • Jovan says:

   NIJE VREME ZA TO, ne budi slabić koji stalno kuka, pišti i alarmira, nauči lekciju "TRPLJEN SPAŠEN".

   • Ivana says:

    To su "jovani" govorili Srbima kad su ih u kolonama vodili u Jasenovac, Jadovno, glinsku crkvu, srpsku decu u logor Jastrebarsko. Govorili su " jovani" samo mir i bili su Srbi glupi i mirni kao i danas ali skoro niko se nije vratio živ. Tako i danas naivne Srbe pozivaju na mir i ne činjenje ni jednog koraka na bolje po svim portalima razni veliki "Srbi" " Jovani, Srđani, Dušani, Slobodanke" itd. A sve go ustaša i balija dosta je srpske naivnosti i ludosti naši neprijatelji podmeću vešto ne sme se nasedati na njihove laži i obmane. Sad je pravi čas za ujedinjenje Srba iz Srpske, Srbije i Srpske Crne Gore ali moramo imati garanciju Rusa i Srbina rodoljuba da nas vodi a ne ovog evropskog činovnika koji razara i uništava Srbiju.

    • Jovan says:

     Ko te sad napada? Čemu tolika panika? Svojom brbljivom jezičinom izazivaš neku nevolju, ne sebi nego nekome drugom ćeš razbiti glavu. Dosta mi je od vas grlatih i histeričnih što se stalno pozivate na Jasenovac. Kao kupili ste večnu tapiju na to strašno mesto (mada to nije jedino mesto stradanja srpskog naroda) i time ste kupili pravo da svima nama gospodarite i diktirate šta ćemo i kad ćemo mi da radimo. Srpska država je napravljena ovde u Srbiji! Kako i kada se pravi država i kako se ona čuva to mi znamo. Ne ide da uspaničeni šegrt popuje majstoru.

    • Jovan says:

     Tako ste i 5 oktobra došli pomamni i grlati da pomognete rušenje Miloševića. A šta posle toga imamo? Rasprodanu i baš značajno oslabljenu Srbiju. E baš ste nam pomogli, ko nesvet. Hebo je ježa u ledja onaj koga vi podstičete. Šta sad hoćeš da postigneš sa novom panikom i galamom? Da uništiš do kraja i ovo malo što je preostalo od srpske državnosti. Nije vreme za pobune dok ne oslabi zapad i to AKO oslabi.

    • Jovan says:

     Uzvrištala si se kao da je tebi sad najgore. A kako je srpskom narodu na okupiranom KIM? Oni su već više od 20 godina baš pod okupacijom. U tom tvom konceptu nacionalne države njih će pojesti mrak kao da ih nikad nije bilo, ali tebe za to baš zabole ćošak. Važno da si zgrabila medije da nas sve ubedjuješ kako si ti najugroženija i imaš prioritet za spašavanje. Nisi ti majstorica za pravljenje država, nego si ti majstor kvariš za upropaštavanje država.

 2. Miraš says:

  Otac Tadej rekao je da će se pojaviti znak koji će ukazati na to da dolazi bolje vreme za Srbiju i da su nedaće prošle. - Na zapadu će sve više biti nesreća, poplava, suše i pošasti. Ljudi će biti nezadovoljni, gladni i siromašni. Pobuniće se protiv svojih gospodara, izaći će na ulice i boriti se protiv vlasti. To će biti znak da se sve uzburkalo i padaće vlastodržci širom zapada. Tada će Srbiju ostaviti na miru, i država i narod krenuće da napreduju. > NE VIDIM DA PADAJU VLASTODRŠCI ŠIROM ZAPADA.

 3. Portopranco says:

  Ti izmišljeni narodi "bošnjaci" i "crnogorci" koji su sklepani otpadom od Srba, kao način svog vegetiranja vide distanciranje od svega od čega vuku porijeklo.Moglo bi to potrajati još dugo, ali na kraju balade je jasno da ti izmišljeni mogu nama Srbima staviti soli na rep.Mi Srbi smo historijski utemeljen narod, a izmišljeni su sklepotina komunista i lobista koji se u jednom trenutku pojave,a zatim neumitnošću sudbine i prirodnog zakona nestaju.

  • Predrag says:

   Ameri opet počinju da nas udaraju sa svih strana. A gde su za ovim stolom Srbi sa Kosmeta. Oni moraju da imaju sukob evrope sa rusijom a rusija to smo mi. Jer kad bi se eu povezala sa eu amerika bi propala. A naš pinoče ovde za amere glumi ruskog prijatelja kako bi igra bila potpuna. naravno rusi znaju da je lažov zato nam i nedaju neko ozbiljnije oružje al opet žao im naroda koji je sveden na običnu raju. Tako reći opet se preko Srbije stvara front na Rusiju. Ne znam samo dokle će dodik i srbi s kosova i crne gore da trepe ove laži,on ih javno ponižava i pravi budalama.

   • Ivana says:

    Točno proziva Milorada na mir a u biti na predaju i izdaju Republike Srpske kao što on vodi Srbe i Srbiju u propast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *