ЗАВРШЕН САСТАНАК Меркелова – Путин

ZAVRŠEN SASTANAK Merkelova – Putin

2 maja 2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Sočiju da se nada da će sankcije Rusiji biti ukinute, ali je naglasila da će se to dogoditi tek nakon što se potpunosti primeni mirovni sporazum iz Minska, javljaju agencije.

Merkel je, na konferenciji za novinare posle sastanka s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u ruskom gradu na obali Crnog mora, rekla da nije zadovoljna radom „Normandijskog formata“ – Nemačke, Rusije, Ukrajine i Francuske, ali da je to i dalje najbolji forum za pregovore o situaciji na istoku Ukrajine, prenosi AP.

Ona je rekla da i dalje postoje suštinske razlike u stavovima o uzroku sukoba u Ukrajini, istakavši da Nemačka veruje u demokratski legitimitet ukrajinske vlade.

PUTIN: TRAŽIMO NEPRISTRASNU ISTRAGU O NAPADU GASOM U SIRIJI

Rusija osuđuje upotrebu hemijskog oružja i traži punu i nepristrasnu istragu o prošlomesečnom napadu otrovnim gasom na sirijski grad Han Šejhun, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin posle sastanka s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

„Krivci moraju biti nađeni i kažnjeni. Ali, to se može učiniti tek posle nepristrasne istrage“, istakao je Putin

Ruski predsednik je ukazao i da se rešenje za sirijsku krizu može naći samo mirnim putem i pod okriljem UN.

Putin je rekao da je sa kancelarkom Merkel razgovarao o situaciji u Siriji i da su se saglasili da je neophodno obnoviti pregovoračke procese u Astani i Ženevi, navodi Tass.

Kad je reč o rešavanju sirijske krize, ruski predsednik je rekao da je, i da će biti, u kontaktu sa SAD, dodaje ruska agencija.

KOMENTARIJedan komentar

  1. RHshit says:

    tema je bila S.tok 2 a ovo su blefiranja za SAD i Brisel...yebiga,Nemačka je zavisna o Rusiji po toliko mnogo aspekata a Rusiji mala Nemačka nije potrebna, Merkelica je došla u Soči a nije Putin došao u Nemačku, to sve govori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *