ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Вучић поделио задатке

ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Vučić podelio zadatke

4 avgusta 2018

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost završena je nakon skoro dva sata. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić obratio se medijima nakon sednice.

Kako je rekao, analizirana je političko-bezbednosna situacija, stanje u organima i službama bezbednosti u sistemu odbrane i obaveštajnim službama, civilnim i vojnim, kao i politička i bezbednosta situacija u našem i širem regionu.Đurić je rekao da je Savet usvojio određene zaključke, a da je predsednik Vučić nadležnim službama dao odgovarajuće zadatke.

On je naveo da su bezbednosne službe dobile svoje zadatke, posebno za sprečavanje „agenturnog delovanja“ pojedinih političara i sveštenika.

“Danas smo razgovarali o činjenici da se 1930 dana ne sprovodi dogovor o ZSO. Velika je sramota što danas u Srbiji moramo da govorimo o bezbednosti Srba na KiM, a ne o nesprovođenju sporazuma od strane Prištine”, rekao je Đurić.

On je naveo da je situacija takva i jer su pojedini Srbi “optuživali sopstvenu državu da planira zločine protiv sopstvenog naroda, da planira nekakve scenarije”.

“Pozicija Srbije je oslabljena i sistematski je slabljena lažima, izmišljotinama”, rekao je Đutić.

On je dodao da će Srbi sa Kosova i Metohije da poslušaju ape li savet koji su dobili od predsednika.

“Mi ćemo, kada je reč o Srbima na KiM, da ostanemo, mirni i pribrani, nećemo nasedati n abilo kakve provokacije, nastavićemo da štitimo mir”, rekao je on.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na Kosovu i Metohiji, trajala je nešto više od dva sata.

Predsednik Srbije je u pismu građanima Kosova Srbe pozvao na smirenost i nereagovanje na eventualne provokacije koje bi mogle biti iskorišćene kao povod uza neku unilateralnu akciju Prištine.

Poručio im je da Oluje na Kosovu neće biti i da je Srbija spremna da ih zaštiti u slučaju potrebe, odnosno da će političkim metodama obezbediti njihovu sigurnost i budućnost na Kosovu.

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  Zasto je to tajna koje su zadatke dobili? Zato sto su dobili zadatak da izdaju Srbe i da nista ne rade.

  • Za Srbiju says:

   Da bi predaju izvršio mirno - bez ispaljenog metka.

 2. Miraš says:

  Sam KFOR je strana vojska, to je misija UN u skladu sa Rezolucijom 1244, ali po sastavu to je i NATO vojska. Takva strana vojska zaposela je hidrocentralu Gazivode i trafostanicu Valač koje su vlasništvo Elektroprivrede Srbije. Vojnici KFOR-a daju izjave da prilaz brani nije blokiran i da je to samo redovna ranije najavljena vojna vežba KFOR-a. (U prevodu: NATO vojnici vežbaju ili zaposedaju tudje objekte a ovo drugo im je osnovni posao.) Baš Američki vojnici su za RTS rekli da su na redovnoj vežbi, da ne blokiraju prilaz jezeru i brani i da svako ko hoće može da prođe. Ipak, kako naši mediji javljaju, prilaz je blokiran, tako da zvanično objašnjenje KFOR-a da to nije blokada nikako "ne pije vodu".

 3. Marko says:

  Sto ne potpise svoje stanove i milione koje ste pokrali....sto lazete i uzdisete nad sudbonom jadnog srpskog naroda...sram vas bilo bando radikalska prodana....

 4. Ognjen says:

  Nisu to provokacije vec otvorena agresivnost i teror, to nije nasedanje nego se mora takav teror suzbiti. Popustanje znaci izdaja.

 5. Ivan Grozni says:

  Glupljeg saopstenja ja nisam procitao. Biser svega je da je Srbija Tj. Vucko spreman da srbe politicki zastiti od napada. Niko Srbe ne napada politicki vec ako dodje do napada bice oruzani a ne politicki. Izjava da je pozicija Srbije oslabljena lazima i izmisljotinama je biser bisera.Sve izjave i sva manipulisanja dolaze iz vladajuce koalicije. Ko onda slabi poziciju Srbije?

 6. doktrina soka says:

  Nato na KiM provodi vezbu a politicari preko medija dizu devu ,kao nesto sastance o nacionalnoj bezbednosti.A na KiM narod srpski opusten. Kojom vojskom i cime bi vi branili egzodus sa KiM, isto kao Oluju i Bljesak, sa hladnom vodom,vec videno. Pa Balkan i sve drzave od Egeja do Alpa je rasturen,svagde mafije ko u Africi,da dode do rata bila bi nevidena bezanija,jeli imate to u vidu. I KiM SE PRAZNI MLADI SAMO PICE U EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *