ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Вучић председавао – Хапшењима није крај

ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Vučić predsedavao – Hapšenjima nije kraj

8 februara 2021

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić predsedava danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sednica je počela u 8.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije.Glavna tema je hapšenje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i drugih članova kriminalne grupe koje se proteklih dana odigralo širom Srbije.

Kriminalna grupa na čijem čelu je, kako se sumnja, bio Belivuk, osumnjičena je za najteža krivična dela.

Kako se saznaje, pred članovima Saveta za nacionlanu bezbednost, kojim presedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, su i druge teme koje su u vezi sa aktulenim dešavanjima u zemlji, a tiču se Kosova i Metohije, nastavka dijaloga sa Prištinom, pa i evropskih integracija Srbije.

Sednica se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost je završena. Medijima se obraća ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao koje teme su bile predmet rasprave, te da se pričalo o borbi protiv kriminala, ali i o bezbednosti ugroženog srpskog stanovništva na teritoriji Kosova i Metohije.

– Pogrom, proterivanje ili zločine nad srpskim stanovništvom nećemo dozvoliti – rekao je Stefanović.

Ministar je rekao da su na sednici razgovarali o opremanju BIA i policije i šta u narednom periodu treba učiniti kako bi bili još snažniji i kako bi se suočili sa još većim i težim izazovima.

– Pre svega želimo da uložimo u kopnenu vojsku i elektronsku opremu, helikoptere za borbu protiv požara ili bezbednosno-tehničku opremu za BIA, kako bi štitili Srbiju i njene interese i za to će biti izdvojen određeni novac u narednim godinama – rekao je Stefanović.

Ono što je bila ključna tema je borba protiv kriminala, saopštio je Stefanović.

– Analizirali smo sva hapšenja u proteklim nedeljama i uvideli veliki uspeh. Ovo što ste sada videli, nastaviće se, moramo da sankcionišemo sve koji sarađuju ili se bave kriminalom. Moramo da osnažimo MUP, BIA, pravosudne organe i sve institucije koje će omogućiti da se kriminal lakše suzbije – istakao je Stefanović.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Istina says:

    Treba da se samouhapsi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *