ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Вучић председавао – Хапшењима није крај

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Вучић председавао – Хапшењима није крај

8 фебруара 2021

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић председава данас седницом Савета за националну безбедност.

Седница је почела у 8.30 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике Србије.Главна тема је хапшење Вељка Беливука, Марка Миљковића и других чланова криминалне групе које се протеклих дана одиграло широм Србије.

Криминална група на чијем челу је, како се сумња, био Беливук, осумњичена је за најтежа кривична дела.

Како се сазнаје, пред члановима Савета за национлану безбедност, којим преседава председник Србије Александар Вучић, су и друге теме које су у вези са актуленим дешавањима у земљи, а тичу се Косова и Метохије, наставка дијалога са Приштином, па и европских интеграција Србије.

Седница се одржава у згради Генералног секретаријата председника Републике Србије.

Седница Савета за националну безбедност је завршена. Медијима се обраћа министар одбране Небојша Стефановић.

Стефановић је рекао које теме су биле предмет расправе, те да се причало о борби против криминала, али и о безбедности угроженог српског становништва на територији Косова и Метохије.

– Погром, протеривање или злочине над српским становништвом нећемо дозволити – рекао је Стефановић.

Министар је рекао да су на седници разговарали о опремању БИА и полиције и шта у наредном периоду треба учинити како би били још снажнији и како би се суочили са још већим и тежим изазовима.

– Пре свега желимо да уложимо у копнену војску и електронску опрему, хеликоптере за борбу против пожара или безбедносно-техничку опрему за БИА, како би штитили Србију и њене интересе и за то ће бити издвојен одређени новац у наредним годинама – рекао је Стефановић.

Оно што је била кључна тема је борба против криминала, саопштио је Стeфановић.

– Анализирали смо сва хапшења у протеклим недељама и увидели велики успех. Ово што сте сада видели, наставиће се, морамо да санкционишемо све који сарађују или се баве криминалом. Морамо да оснажимо МУП, БИА, правосудне органе и све институције које ће омогућити да се криминал лакше сузбије – истакао је Стефановић.

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u