ЗАВРШНЕ РЕЧИ НА СУЂЕЊУ: Чеда „шуровао“ са Земунцима

ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU: Čeda „šurovao“ sa Zemuncima

17 maja 2018

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu je u sredu, iznošenjem završnih reči advokata odbrane, nastavljeno suđenje Miloradu Ulemeku Legiji, Zvezdanu Jovanoviću i još petorici pripadnika Jedinice za specijalne operacije koji se terete za pobunu 2001. godine. Pošto su svi advokati izneli završne reči, u četvrtak će ih pred sudom, izreći i Legija, Zvezdan i ostali optuženi, nakon čega sledi presuda.Na suđenju, svi advokati su decidirano tvrdili da je optužnica protiv njihovih klijenata neosnovana i paušalna, da nema dokaza da su počinili delo koje im je stavljeno na teret i da ih stoga, treba – osloboditi.

Advokat Boža Prelević, koji zastupa optuženog Veselina Lečića, rekao je da je optužnica zasnovana na izjavama svedoka Čedomira Jovanovića, čiji je kredibilitet pod znakom pitanja i koji je u novčaniku nosio slike kriminalaca.

– Optužnica je podignuta u vreme predizborne kampanje, a kad se Koštunica penzionisao, ovaj proces je izgubio svoju draž – istakao je Prelević.

– Nema dokaza, niti svedoka, koji može da potvrdi da je protest JSO bio pobuna, kako to piše u optužnici. A ona je utemeljena na svedoku koji je javno priznao da je drugovao sa „surčincima“ i „zemuncima“, išao kod Dušana Spasojevića na rođendan, koristio kokain u Šilerovoj. Taj svedok tužilaštva, kad je ušao u politiku, imao je jednu kožnu jaknu, a danas drži u rukama deo srpske privrede.

(Novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Edmond Dantes says:

    Izdajnika i kriminalca u zatvor,u istu celiju sa Legijom.Pa posle Legiju pustiti.Oduzio se Srbiji.

  2. goran says:

    Ceda nije surovao sa mafijom, on je bio jedan od njenih lidera. Najmanja kazna za tog kriminalca morala bi biti 200 godina teskog rada u rudnicima.

  3. marko says:

    lako je za cedu u srbiji a gde su ostali lopovi privatizacije kostic karicikoji danas imaju 100 miliona evra a radnik srbije nek gladuje s 280 evra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *