ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋ – КУРЦ: У ЕУ само ако Београд и Приштина дођу до решења; ВУЧИЋ: Ми имамо свој Устав и у њему пише једно

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆ – KURC: U EU samo ako Beograd i Priština dođu do rešenja; VUČIĆ: Mi imamo svoj Ustav i u njemu piše jedno

5 novembra 2018

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je u Beogradu da je momenat da istorija ostane istorija i da se krene u budućnost. On je to istakao na konferenciji za medije posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

”U Evropsku uniju može da se uđe samo ako Beograd i Priština dođu do rešenja, to je osnovni preduslov. Sasvim je presudno da taj dijalog bude uspešno okončan i molim stanovništvo da podrži sve političare koji se upuštaju u taj put”, rekao je Kurc.Potom je Vučić zahvalio svom gostu.

“Zahvalan sam saveznom kancelaru što je otvoreno rekao i da građani Srbije znaju…”, rekao je Vučić.

Na pitanje austrijskih novinara da li je ideja o razgraničenju propala, rekao je da je u javnosti govorio samo o jednom pojmu.

“Govorio sam o razgraničenju. Ćutao sam kada su drugi govorili o svojim idejama, ne zato što sam se saglašavao sa svim tim, već sam smatrao da ne treba da rušimo atmosferu iznošenja ideja. Mi imamo svoj Ustav i u njemu piše jedno, ali kada hoću da odem na Kosmet, onda me čekaju prelazi i nekakve granice između Srba i Srba, pa sam rekao da to jednom saglasno zajedničkoj volji Srba i Albanaca rešimo u utvrdimo, mislim da je to najlogičnije. Ako hoćemo kompromis, moramo ceo paket da usvojimo”, rekao je Vučić.

Kurc je rekao i da Austrija neće stati na put dogovoru Beograda i Prištine.

(B92)

KOMENTARI5 komentara

 1. test01 says:

  Pa tzv granice postoje zahvaljujuci Briselskom Sporazumu i posto su ukinute institucije RS na tlu SRPSKOG KiM!!! Doticni se i dalje pravi blesav o situaciji koju je on sam izazvao i koja je protivustavna za sta se krivicno odgovara. Misli da ce se izvuci samo tako pa i dalje prica o `razgranicenju i kompromisu` dok je to u stvari veleizdaja drzave !!!

  • uf says:

   Doticni se nepravi da je blesav vec je stvarno takav.

   • test01 says:

    Nije on blesav nego bezobrazan, nemoralan, manipulator, lazovcina i kriminalac! Dobro su ga zapadni psiholozi procenili kada su trazili koga da postave na vlast da uniste Srbiju i ozakone otimacinu Srpskog KiM.

 2. Darko says:

  Uvek isto interesantno, svi bi oni da mi zaboravimo našu istoriju. Pa zašto onda oni toliko čuvaju svoju istoriju. Ovo je kao kada pijani otac priča sinu kako nije dobro piti. I na kraju ovi se od Habsburga bore da unište našu istoriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *