ZBILJA ILI POŠALICA: Premijer Dačić imao slušalice za prevod hrvatskog jezika

ZBILJA ILI POŠALICA: Premijer Dačić imao slušalice za prevod hrvatskog jezika

27 februara 2014

dacPremijer Srbije je prilikom obraćanja svog kolege iz Zagreba na hrvatskom jeziku stavio slušalice koje služe za prevođenje kad neko ne razume jezik kojim se govornik obraća. Istu stvar uradio je i Milo Đukanović

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) organizovala je regionalni forum na visokom nivou o ulaganju u Zapadni Balkan, a na njemu su, pored ostalih ministara iz regiona, učestvovali premijeri Srbije Ivica Dačić i Hrvatske Zoran Milanović.

Međutim, pravi hit ovog sastanka bio je momenat kada je predsednik Vlade Srbije zatražio slušalice za prevod prilikom izlaganja njegovog kolege iz Zagreba na hrvatskom jeziku?!

Forum EBRD je organizovan u ponedeljak 24. februara ove godine, a okupio je premijere, ministre i vodeće preduzetnike.

Učesnici sednice premijera bili su: Ivica Dačić predsednik Vlade Srbije, Edi Rama, premijer Albanije, Vjekoslav Bevanda, predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine, Zoran Milanović, premijer Hrvatske, Hašim Tači, premijer Kosova , Nikola Gruevski, premijer Makedonije i Milo Đukanović, premijer Crne Gore.

Sva dešavanja i donešene odluke tokom ovog Foruma ostaće u senci jednog nesvakidašnjeg gesta u kojem su akteri premijeri Srbije, Hrvatske ali i Crne Gore.

Tokom obraćanja skupu premijera Hrvatske Zorana Milanovića na hrvatskom jeziku, osim srpskog premijera Dačića, slušalice koje služe za prevođenje kada učesnici skupa ne razumeju jezik na kojem se govornik obraća, stavio je i predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović.

Dačić odlično govori engleski i ruski jezik, pa čak i da se u nekom momentu premijer Hrvatske učesnicima obratio na engleskom, on bi ga razumeo bez prevodioca. Zbog toga se postavlja pitanje da li srpski premijer u ostavci ima problem s poznavanjem hrvatskog jezika?

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *