Због чиче уз Мираша!

Zbog čiče uz Miraša!

11 juna 2015

cg-zbog-cice_620x0Podstaknut rehabilitacijom Draže Mihailovića, predsednik Matice muslimanske Avdul Kurpejović uputio je pismo Mirašu Dedeiću, samozvanom poglavaru kanonski nepriznate CPC, upućujući ga na Ustavni sud koji, kako kaže, „ima pravo da proglasi neustavnim dekret o ukidanju Crnogorske pravoslavne crkve, koji je svojevremeno doneo vladar države Srbije!“ Takva odluka, ocenjuje Kurpejović, bila bi dovoljna da se ozvaniči postojanje CPC i da joj se vrati sva imovina koju je preotela Srpska pravoslavna crkva.

– Ako redovni sud Srbije može da rehabilituje ratnog zločinca nakon 70 godina, zašto Ustavni sud ne može da proglasi neustavnim dekret vladara druge države o ukidanju Crnogorske pravoslavne crkve? Ustavni sud je dužan doneti odluku, ako se pokrene ocena ustavnosti dekreta o ukidanju CPC.

Ova izjava nekadašnjeg kadra SKJ Kurpejovića „držaće vodu“ taman koliko i tvrdnja Muamera Zukorlića da je Nikola Tesla bio musliman.

– U Crnoj Gori, kakva je danas, više ništa ne može da vas iznenadi, pa ni to da lider jednog nacionalnog saveta, a uz to još i musliman, brine brigu o nekoj tobožnjoj crkvi. O kojoj „crkvi“ se radi, dovoljno je podsetiti da među njenim utemeljivačima nije bilo vernika, nego su joj „autokefalnost vrtali“ ateisti i anatemisani. Ili jednom rečju: nevernici – kaže za „Novosti“ dr Budimir Aleksić, profesor na Cetinjskoj bogosloviji.

Naš sagovornik dodaje da su devedesetih godina, pošto je „osnovana“ u policijskoj stanici na Cetinju, glavni priložnici „CPC“ bili, takođe, muslimani.

– U Kanadi ih je, svojevremeno, predvodio Fadil Redžović, koji je bio široke ruke, dok u tom društvu nije bilo nijednog Dukljanina! Ako pratimo hronologiju tih dešavanja, na koje se verovatno i Kurpejović oslanja, ne bi me iznenadilo kada bi on uskoro seo na Miraševu stolicu – poručuje Aleksić.

On poziva predsednika Matice muslimanske Crne Gore da „kao naučni radnik krene u istraživanje o učešću muslimana u četničkom pokretu Draže Mihailovića“.

– Tada će uviditi jednu istinu, da ih je bilo oko 10.000 – podseća Aleksić. – Jedan od njihovih istaknutih ideologa i vođa bio je Mustafa Mulalić. U Sandžaku je među četnicima, takođe, bio vođa ugledni musliman koji je sprečavao zločine muslimanske milicije nad srpskim narodom i radio na pomirenju muslimana i pravoslavaca na tom prostoru. Očekivao sam da će se tim istraživačkim radom pozabaviti Avdul Kurpejović, a ne „borbom“ za prevlast u Miraševoj nevladinoj organiziciji.

„BABA“

– POŠTO je raščinjen i izbačen iz Carigradske patrijaršije i lišen čina, da bi mogao od nečega da živi i zaradi neki dinar, on je došao ovde da obmanjuje, kao ona baba iz „Gorskog vijenca“: „Kazuj, babo, jesi li vještica“. Uloga Miraševa u Crnoj Gori otprilike je ista kao uloga babe u „Gorskom vijencu“ – ocenio je jednom prilikom mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

CRNOGORSKI IDEOLOŠKI PROJEKAT

– SVE ovo što se dešava u Crnoj Gori ne treba da čudi ako se zna da je tzv. CPC firma koju je osnovala državna bezbednost s ciljem da je aktivira po potrebama crnogorskog ideološkog projekta po kome crkva treba da služi državi koja je antisrpska i antihrišćanska. Svojim aktivnostima nastoje da izvuku pravoslavno stanovništvo iz istočno-pravoslavne civilizacije i premeste u zapadno-rimokatoličku. I vidimo kako se to radi i preko koga – kaže Aleksić.

(Večernje novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    IZ MIRAŠOVE RUKE JA BI I KRST SPALIO JER JE OPOGANJEN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *