Zbog natpisa Srbija do Tokija muslimani tužili Nastasića i Kolarova

Zbog natpisa Srbija do Tokija muslimani tužili Nastasića i Kolarova

24 maja 2014

mancesterKongres Bošnjaka Severne Amerike i Institut za istraživanje genocida Kanada zahtevali su od FA Engleske da istragu zbog onoga što je pisalo na majicama srpskih reprezentativaca za vreme proslavljanja titule Mančester Sitija.

Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić našli su se pod istragom Fudbalske asocijacije Engleske, koja je navodno pokrenuta na zahtev Kongresa Bošnjaka Severne Amerike i Instituta za istraživanje genocida Kanada, a sve zbog ponašanja nakon proslave titule Mančester Sitija, tačnije zbog onoga što je pisalo na njihovim majicama.

Dvojica srpskih reprezentativaca su tokom proslave osvajanja pehara namenjenog najboljem na Ostrvu imali majice na kojima je pisalo “Srbija do Tokija“, što je zasmetalo ovim organizacijama koje su izdale saopštenje.

“U korespondenciji koja je primljena u službi za odnose s javnošću KBSA, predstavnik komunikacije FA navodi da se “istražuje slučaj” i “da su kontaktirana oba igrača kako bi pojasnili svoje ponašanje”. Ova dva fudbalera su odlučili da proslave titulu noseći posebno napravljene bele majice sa veoma istaknutim i uvredljivim srpskim ultranacionalističkim sloganom “Srbija do Tokija” koji je korišten od strane srpskih vojnih i paravojnih snaga”, navodi se u saopštenju.

Najinteresantniji deo svega ovoga jeste da se na slici koja služi kao jedan od dokaza nalaze i Stevan Jovetić, ali i Edin Džeko koji je reprezentativac Bosne i Hercegovine, a kome očigledno nije smetalo to što piše na majicama dvojice njegovih dobrih prijatelja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *