ЗБОГ ОНОГА ШТО ЈЕ НИКОЛА ШАИНОВИЋ ОТКРИО, ЗАНЕМЕЛИ СВИ: Ево шта је Милошевић потписао пре бомбардовања 1999. године

ZBOG ONOGA ŠTO JE NIKOLA ŠAINOVIĆ OTKRIO, ZANEMELI SVI: Evo šta je Milošević potpisao pre bombardovanja 1999. godine

13 novembra 2019

Bivši premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije, Nikola Šainović, gostovao je sinoć u emisiji „Ćirilica“, a posle njegovih izjava o pregovorima o Dejtonskom sporazumu i pregovorima u Rambujeu zanemeli su svi u studiju, pa čak i voditelj Milomir Marić.

Nudili smo da Srbija uđe u NATO, ali pod uslovom da ostane cela, međutim, ni to nisu prihvatili, izjavio je Nikola Šainović gostujući u emisiji „Ćirilica“.– U Rambujeu smo pokušali da sprečimo rat. Rekli smo da nudimo celu Srbiju da uđe u NATO, ali pod uslovom da ostane cela, međutim, oni su hladno rekli da to nije tema razgovora – rekao je Šainović.

Kako Šainović kaže, posle Dejtonskog sporazuma odigrala se jedna apsurdna situacija u kojoj je on bio svedok.

– Kada je potpisan Dejtonski sporazum, dolazi Voren Kristofer kod Miloševića. Milošević se potpisuje na dnu praznog papira i zahteva od Kristofera da napiše spisak uslova, međutim, Kristofer to nije prihvatio jer su uslovi fludini – ispričao je Šainović na šta je voditelj Milomir Marić ostao vidno zatečen.

Šainović se potom osvrnuo na ulazak Srbije u Evropsku Uniju.

Kada je reč o ulasku u EU, Srbija ima dva problema. Prvi je geostrateški, koji se odnosi na vojnu dominaciju, a drugi je unutrašnja kriza u EU.

– Mi imamo dva problema, jedan je geostrateški, tu mislim na vojnu dominaciju, on nama nije naklonjen jer zapadna sila nije preoblikovala Balkan po svojoj ideji, a drugi je unutrašnja kriza u EU. Ja mislim da nisu u pravu oni koji žele da zadrže zamrznuti konflikt, treba gurati pozitivne inicijative kao npr. „mali Šengen“ – poručio je Šainović gostujući na Hepi televiziji.

KOMENTARI24 komentara

 1. Armagedon says:

  Jel "mali Šengen" podrazumeva ustavne granice Srbije? Ako ne, onda svi na robiju!

  • radmila says:

   Pitanje je ko ce ih strpati na zasluzenu robiju?!?

  • opet ja says:

   Tako je. Inače Šainovići kupili stan od 100m2 na Vračaru.

  • persida says:

   I to dozivotnu, rad u rudnicima.

 2. Crna Plovdina says:

  Ljudi,za mene neko ko podpiše prazan papir i isti pruži bilo kome,naglašavam BILO KOME da ispiše naredbe,zahteve,želje pa čak i pozdrave - je TEŠKO BOLESTAN ČOVEK.

  • Slobodanka says:

   To je bio test, sa ciljem da se vidi ima li kraja postavljanju novih i novih zahteva od strane Amerikanaca i Zapada. Time što nisu potpisali niti uneli nešto na takav blanko papir pokazali su da njihovim zahtevima nema i neće biti kraja. Odavno je ovo poznato, možda niste pratili ili ste zaboravili.

   • persida says:

    Pa, kad je tako Zapad zao, zasto Putin (sef jedne velesile) stalno nesto potpisuje i Zapadnjake zove partnerima?

    • Slobodanka says:

     "Naši zapadni partneri" to se danas u Rusiji koristi ironično, a pritom svi se dobro sećaju kako se Zapad predstavljao i za razliku od toga šta je Zapad radio po Rusiji 80-90-tih godina. Vladimir Putin stvarno jeste šef velike države i zato ima o čemu da odlučuje i šta da potpisuje.

    • Slobodanka says:

     Kad kažemo Evroazija to se odnosi na ceo Evroazijski kontinent, a kad kažemo Evroazijska unija onda je to ipak manji deo tog kontinenta. Evroazija (kontinent) zasad je podeljena izmedju EU i država na koje SAD vrši direktan uticaj (Saudijska Arabija, Izrael, Irak, Avganistan, itd.) a sa druge strane su organizacije poput Evroazijske unije, ŠOS, ASEAN ,itd. Šta je dosad radila EU uz pomoć slatke šargarepe, a da zanemarimo njeno učešće u ratovanju kroz NATO. EU se direktno širila na srednju i istočnu Evropu, zatim ima projekat Istočnog partnerstva, pa projekat Traseka, itd. Sve to možemo na mapi da obeležimo strelicama iz Brisela ka istoku. Zašto Rusija ne bi imala svoje projekte prema toj Evropi sa kontrastrelicama ka zapadu? Ali da oni budu na zdravoj ekonomskoj računici kao što su gasovodi, naftovodi, i neki drugi projekti u kojima je ona jaka? Reč je o ekonomskom ratovanju u kom Rusija ne sme biti pasivna. Ako nju i njeno područje napada unipolarni svet u koji spada i EU, zašto ona ne bi imala svoje kontraprograme? Šta sve dobija time? Ko trguje i saradjuje manje su šanse da će zaratiti. Zatim EU se polako pretvara u multipolarni svet. Najpre je tako počela da se ponaša Turska koja nije članica EU, ali jeste višedecenijski kandidat za EU. Upravo gledamo kako tim multipolarnim stazama kreće Francuska, bez obzira što je članica i EU i NATO. Prinudjena je na to zbog unutrašnjih problema Francuske, ali i zbog slabosti unutar EU > pre nekoliko meseci Nemačka se izjasnila da neće pomagati Francuskoj novim investicijama. To jasno otkriva da nema dovoljne saradnje ni medju dve vodeće članice EU, a pritom smešno je da se balkanska boranija još uvek nečemu nada od EU i čezne za ulaskom u EU. Zatim Nemačka brani projekat Severni tok 2 što znači da itekako radi za sebe i tada ne igra po pravilima unipolarnog zapadnog sveta, pa što onda Francuska ne bi nešto slično radila za sebe? To isto važi za Italiju, Španiju.

    • Slobodanka says:

     Na kraju dobiće Putin to da se Zapad svadja i sve više ekonomski ratuje izmedju sebe, tj. SAD protiv EU ili protiv pojedinih članica EU što se već dešava, ali biće toga još više. Veliko nevreme koje već decenijama visi nad Ukrajinom i nad Zapadnim Balkanom (naročito nad dosad neusisanim državicama bivše Jugoslavije) time će se premestiti zapadnije. a SAD kao glavni stožer će sve više da slabi.

    • Slobodanka says:

     Multipolarni svet eto tako se širi. U Evropi ne umeju pametno i kulturno da prihvate takav način razmišljanja i poslovanja, ali pošto veoma dobro znaju da izračunaju svoje interese e onda ipak sve više ulaze u multipolarni svet, mada ga deklerativno mrze i ideološki smatraju ga za neprijatelja. Ovo podseća na kroćenje goropadi. Goropad (EU goropad)reži i preti Rusiji, ali pošto ima i potrebu da jede polako se pripitomljava.

 3. rajko says:

  Iiii? Šta je potpisao? Ja zanemeo od ovih igrarija sa čitaocima!!! Bezobrazluk!!!

 4. Sreto says:

  E pa onda ne mozemo da krivimo Rusiju sto su nas zapadni genocidni monstrumi unistili! To sto je on nudio, iako je bilo iz dobrih namera da se izbegne rat je kapitulacija i stavljanje Srbije u vazalski odnos neprijateljima koji su nas napali otvoreno u RS, prije toga, a i u NDH2 indirektno. To samo potvreduje da je Milosevic i citav njegov aparat bio pro-americki vazalski postavljen, diletanti su mislili da su 'partneri' americkim siledzijama, i 'dogovorali se', kupujuci njihove lazi...da bi otkrili na kraju istinu. Nadam se da je Srbija naucila tu lekciju.

  • Kosovac says:

   @ Sreto, …..E pa, Sreto, to što je Milošević Nudio ne uklapa se u tvoju brljotinu „da je Milosevic i citav njegov aparat bio pro-americki vazalski postavljen“. …..Ako je njegov aparat bio proamerički, nije jasno zašto je morao da se ponovo nudi?. …..Ipak izgleda da je u tvom robotskom sistemu došlo do greške, ne gine ti popravka, neće ništa da boli.

 5. Predrag says:

  A da nije Mira potpisala. Niko se ne osvrće na činjenicu koju je moć imala Mira. Pa slobo je prejo nje i došo na vlast. Taj šainović je banda crvena, izašo je ispod mirine suknje. Kome on drži predavanja,jadnik.

 6. Cetnik says:

  Sada ce Maric da se rokne kad mu je ovaj rekao da verovatno do kraja njegovog zivota nece Srbija u dEU.

 7. Zoran says:

  To nije nista novo, to i Momir Bulatovic rekao. Jedino sto se da zakljuciti da oni zele nas fizicki da uniste, da ne kazem istrebe.

  • Istina booli says:

   Čoveče primitivni, daj idi se več jednom leči od te srbske paranoje.....

 8. U prolazu says:

  Kako to? Zar Sloba ne beše srpski heroj? Fukara! Od 1918. do dan-danas! Pavijani, gologuzani !!! I mi, kao narod, teški smo slepci. Teeeški!

  • Kosovac says:

   @ U, …..Kao narod, Teeeški ste mnogo ste teški. Bar da ste u prolazu. Nego se stalno trtite.

  • Zoran says:

   Ali najcrnje sto Sloba ponudio ulazak u NATO i NISTA. Dao pasos Handkeu 15. juna 1999. godine, koji nas sad brani i sa Kinezima poceo saradnju. Video Sloba DALEKO.

  • Zoran says:

   Glup ti je rezon. Ako ga napadju oni koji ga branili, znaci da ovi koji ga napadali ranije treba sada da ga brane. A tu si i ti izgleda, ali neces da priznas. Neces da priznas jer ispada da Amerika zeli dai strebi Srbiju, inace bi nas primila u NATO jos tada.

 9. Kosovac says:

  Vidim, po novom Zakonu o Zaštiti medijumskih potrošača, proglašenom od strane Centralnog komiteta EU, Google je morao da zaštiti kompletnu privatnost čuvenog Vorena Kristofera. Moji pokušaji da na Googletu pronađem da li je Voren Ćifutin ili nije, nikako nisu urodili plodom. Naravno i ostali podaci iz burne karijere Vorena su bili „zamagljeni“. Pa i čuvena „Ćirilica“ sa Šainovićevim pričama nešto kao da je nema. Možda je Zakon o realitijima stupio već na snagu. …..

 10. Aha says:

  Bajka za naivne, "mali šengen" kao put u Veliku Albaniju ne može biti ništa dobro za Srbiju. Biće koristi naravno ali za perače para. Cela priča je ispričana samo da opravda ovaj idiotluk.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *