ЗБОГ ОНОГА ШТО ЈЕ НИКОЛА ШАИНОВИЋ ОТКРИО, ЗАНЕМЕЛИ СВИ: Ево шта је Милошевић потписао пре бомбардовања 1999. године

ЗБОГ ОНОГА ШТО ЈЕ НИКОЛА ШАИНОВИЋ ОТКРИО, ЗАНЕМЕЛИ СВИ: Ево шта је Милошевић потписао пре бомбардовања 1999. године

13 новембра 2019

Бивши премијер Србије и потпредседник владе Југославије, Никола Шаиновић, гостовао је синоћ у емисији „Ћирилица“, а после његових изјава о преговорима о Дејтонском споразуму и преговорима у Рамбујеу занемели су сви у студију, па чак и водитељ Миломир Марић.

Нудили смо да Србија уђе у НАТО, али под условом да остане цела, међутим, ни то нису прихватили, изјавио је Никола Шаиновић гостујући у емисији „Ћирилица“.– У Рамбујеу смо покушали да спречимо рат. Рекли смо да нудимо целу Србију да уђе у НАТО, али под условом да остане цела, међутим, они су хладно рекли да то није тема разговора – рекао је Шаиновић.

Kако Шаиновић каже, после Дејтонског споразума одиграла се једна апсурдна ситуација у којој је он био сведок.

– Kада је потписан Дејтонски споразум, долази Ворен Kристофер код Милошевића. Милошевић се потписује на дну празног папира и захтева од Kристофера да напише списак услова, међутим, Kристофер то није прихватио јер су услови флудини – испричао је Шаиновић на шта је водитељ Миломир Марић остао видно затечен.

Шаиновић се потом осврнуо на улазак Србије у Европску Унију.

Kада је реч о уласку у ЕУ, Србија има два проблема. Први је геостратешки, који се односи на војну доминацију, а други је унутрашња криза у ЕУ.

– Ми имамо два проблема, један је геостратешки, ту мислим на војну доминацију, он нама није наклоњен јер западна сила није преобликовала Балкан по својој идеји, а други је унутрашња криза у ЕУ. Ја мислим да нису у праву они који желе да задрже замрзнути конфликт, треба гурати позитивне иницијативе као нпр. „мали Шенген“ – поручио је Шаиновић гостујући на Хепи телевизији.

KOMENTARI24 коментара

 1. Armagedon says:

  Jel "mali Šengen" podrazumeva ustavne granice Srbije? Ako ne, onda svi na robiju!

  • opet ja says:

   Tako je. Inače Šainovići kupili stan od 100m2 na Vračaru.

  • persida says:

   I to dozivotnu, rad u rudnicima.

 2. Crna Plovdina says:

  Људи,за мене неко ко подпише празан папир и исти пружи било коме,наглашавам БИЛО КОМЕ да испише наредбе,захтеве,жеље па чак и поздраве - је ТЕШКО БОЛЕСТАН ЧОВЕК.

  • Slobodanka says:

   To je bio test, sa ciljem da se vidi ima li kraja postavljanju novih i novih zahteva od strane Amerikanaca i Zapada. Time što nisu potpisali niti uneli nešto na takav blanko papir pokazali su da njihovim zahtevima nema i neće biti kraja. Odavno je ovo poznato, možda niste pratili ili ste zaboravili.

   • persida says:

    Pa, kad je tako Zapad zao, zasto Putin (sef jedne velesile) stalno nesto potpisuje i Zapadnjake zove partnerima?

    • Slobodanka says:

     "Naši zapadni partneri" to se danas u Rusiji koristi ironično, a pritom svi se dobro sećaju kako se Zapad predstavljao i za razliku od toga šta je Zapad radio po Rusiji 80-90-tih godina. Vladimir Putin stvarno jeste šef velike države i zato ima o čemu da odlučuje i šta da potpisuje.

    • Слободанка says:

     Kad kažemo Evroazija to se odnosi na ceo Evroazijski kontinent, a kad kažemo Evroazijska unija onda je to ipak manji deo tog kontinenta. Evroazija (kontinent) zasad je podeljena izmedju EU i država na koje SAD vrši direktan uticaj (Saudijska Arabija, Izrael, Irak, Avganistan, itd.) a sa druge strane su organizacije poput Evroazijske unije, ŠOS, ASEAN ,itd. Šta je dosad radila EU uz pomoć slatke šargarepe, a da zanemarimo njeno učešće u ratovanju kroz NATO. EU se direktno širila na srednju i istočnu Evropu, zatim ima projekat Istočnog partnerstva, pa projekat Traseka, itd. Sve to možemo na mapi da obeležimo strelicama iz Brisela ka istoku. Zašto Rusija ne bi imala svoje projekte prema toj Evropi sa kontrastrelicama ka zapadu? Ali da oni budu na zdravoj ekonomskoj računici kao što su gasovodi, naftovodi, i neki drugi projekti u kojima je ona jaka? Reč je o ekonomskom ratovanju u kom Rusija ne sme biti pasivna. Ako nju i njeno područje napada unipolarni svet u koji spada i EU, zašto ona ne bi imala svoje kontraprograme? Šta sve dobija time? Ko trguje i saradjuje manje su šanse da će zaratiti. Zatim EU se polako pretvara u multipolarni svet. Najpre je tako počela da se ponaša Turska koja nije članica EU, ali jeste višedecenijski kandidat za EU. Upravo gledamo kako tim multipolarnim stazama kreće Francuska, bez obzira što je članica i EU i NATO. Prinudjena je na to zbog unutrašnjih problema Francuske, ali i zbog slabosti unutar EU > pre nekoliko meseci Nemačka se izjasnila da neće pomagati Francuskoj novim investicijama. To jasno otkriva da nema dovoljne saradnje ni medju dve vodeće članice EU, a pritom smešno je da se balkanska boranija još uvek nečemu nada od EU i čezne za ulaskom u EU. Zatim Nemačka brani projekat Severni tok 2 što znači da itekako radi za sebe i tada ne igra po pravilima unipolarnog zapadnog sveta, pa što onda Francuska ne bi nešto slično radila za sebe? To isto važi za Italiju, Španiju.

    • Slobodanka says:

     Na kraju dobiće Putin to da se Zapad svadja i sve više ekonomski ratuje izmedju sebe, tj. SAD protiv EU ili protiv pojedinih članica EU što se već dešava, ali biće toga još više. Veliko nevreme koje već decenijama visi nad Ukrajinom i nad Zapadnim Balkanom (naročito nad dosad neusisanim državicama bivše Jugoslavije) time će se premestiti zapadnije. a SAD kao glavni stožer će sve više da slabi.

    • Slobodanka says:

     Multipolarni svet eto tako se širi. U Evropi ne umeju pametno i kulturno da prihvate takav način razmišljanja i poslovanja, ali pošto veoma dobro znaju da izračunaju svoje interese e onda ipak sve više ulaze u multipolarni svet, mada ga deklerativno mrze i ideološki smatraju ga za neprijatelja. Ovo podseća na kroćenje goropadi. Goropad (EU goropad)reži i preti Rusiji, ali pošto ima i potrebu da jede polako se pripitomljava.

 3. rajko says:

  Iiii? Šta je potpisao? Ja zanemeo od ovih igrarija sa čitaocima!!! Bezobrazluk!!!

 4. Sreto says:

  E pa onda ne mozemo da krivimo Rusiju sto su nas zapadni genocidni monstrumi unistili! To sto je on nudio, iako je bilo iz dobrih namera da se izbegne rat je kapitulacija i stavljanje Srbije u vazalski odnos neprijateljima koji su nas napali otvoreno u RS, prije toga, a i u NDH2 indirektno. To samo potvreduje da je Milosevic i citav njegov aparat bio pro-americki vazalski postavljen, diletanti su mislili da su 'partneri' americkim siledzijama, i 'dogovorali se', kupujuci njihove lazi...da bi otkrili na kraju istinu. Nadam se da je Srbija naucila tu lekciju.

  • Косовац says:

   @ Sreto, …..Е па, Срето, то што је Милошевић Нудио не уклапа се у твоју брљотину „da je Milosevic i citav njegov aparat bio pro-americki vazalski postavljen“. …..Ако је његов апарат био проамерички, није јасно зашто је морао да се поново нуди?. …..Ипак изгледа да је у твом роботском систему дошло до грешке, не гине ти поправка, неће ништа да боли.

 5. Predrag says:

  A da nije Mira potpisala. Niko se ne osvrće na činjenicu koju je moć imala Mira. Pa slobo je prejo nje i došo na vlast. Taj šainović je banda crvena, izašo je ispod mirine suknje. Kome on drži predavanja,jadnik.

 6. Cetnik says:

  Sada ce Maric da se rokne kad mu je ovaj rekao da verovatno do kraja njegovog zivota nece Srbija u dEU.

 7. Zoran says:

  To nije nista novo, to i Momir Bulatovic rekao. Jedino sto se da zakljuciti da oni zele nas fizicki da uniste, da ne kazem istrebe.

  • Istina booli says:

   Čoveče primitivni, daj idi se več jednom leči od te srbske paranoje.....

 8. У пролазу says:

  Како то? Зар Слоба не беше српски херој? Фукара! Од 1918. до дан-данас! Павијани, гологузани !!! И ми, као народ, тешки смо слепци. Тееешки!

  • Косовац says:

   @ U, …..Као народ, Teeeški сте много сте тешки. Бар да сте у пролазу. Него се стално тртите.

  • Zoran says:

   Ali najcrnje sto Sloba ponudio ulazak u NATO i NISTA. Dao pasos Handkeu 15. juna 1999. godine, koji nas sad brani i sa Kinezima poceo saradnju. Video Sloba DALEKO.

  • Zoran says:

   Glup ti je rezon. Ako ga napadju oni koji ga branili, znaci da ovi koji ga napadali ranije treba sada da ga brane. A tu si i ti izgleda, ali neces da priznas. Neces da priznas jer ispada da Amerika zeli dai strebi Srbiju, inace bi nas primila u NATO jos tada.

 9. Косовац says:

  Видим, по новом Закону о Заштити медијумских потрошача, проглашеном од стране Централног комитета ЕУ, Гоогле је морао да заштити комплетну приватност чувеног Ворена Кристофера. Моји покушаји да на Гооглету пронађем да ли је Ворен Ћифутин или није, никако нису уродили плодом. Наравно и остали подаци из бурне каријере Ворена су били „замагљени“. Па и чувена „Ћирилица“ са Шаиновићевим причама нешто као да је нема. Можда је Закон о реалитијима ступио већ на снагу. …..

 10. Аха says:

  Бајка за наивне, "мали шенген" као пут у Велику Албанију не може бити ништа добро за Србију. Биће користи наравно али за пераче пара. Цела прича је испричана само да оправда овај идиотлук.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u