Због ових 10 ствари брже старимо, а да тога нисмо ни свесни

Zbog ovih 10 stvari brže starimo, a da toga nismo ni svesni

6 novembra 2016

617010_maxresdefault-1_f

Ove stvari radimo svakoga dana, a nismo ni svesni koliko loše utiču na nas, a od mnogih od njih brže starimo. Navodimo vam deset stvari koje direktno utiču na nas na taj način i od kojih dobijamo bore.

Previše gledamo televiziju 

Jedna studija je dokazala da nam svaki provedeni sat ispred televizije oduzima 22 minuta od života. Ako je to tačno, onda je stvarno surovo. Lekari preporučuju da bi trebalo da ustanemo i protegnemo se svaki put kada gledamo televiziju.

Unosimo malo kalorija 

Da bi naša koža izgledala zdravo i zategnuto potrebne su joj omega 3 masti. Hrani koja je niskokalorična to nedostaje, pa tako i naša koža trpi.

Pijemo na slamčicu 

Oblik usta koji mora da napravimo da bismo pili na slamčicu stvara bore oko usta. Znamo da zvuči pomalo nerealno, ali tako je.

Spavamo sa strane 

Kada nam je glava pritisnuta na jastuk, onda se lakše stvaraju bore.

Nemamo dobro držanje 

Ako nepravilno stojimo ili sedimo, stvara se bol, a bol uzrokuje umor, a od umora se brže stari.

Kreme za sunčanje koristimo samo leti 

Izlaganje suncu nije škodljilvo samo leti, tako da bi kreme protiv UV zračenja trebalo da koristimo tokom cele godine.

Previše se grejemo 

Od toplote se kosa i koža suše, a usled toga se stvaraju bore.

Ne jedemo slatkiše 

Ako nas slatkiši čine srećnim, trebalo bi da ih jedemo svaki put kada nam se jedu. Naravno, ni sa šećerom ne treba preterivati.

Malo sna 

Odrastao čovek bi trebalo da spava barem sedam sati. Malo sna utiče na nas u svakom smislu.

Previše stresa 

Stres je najgori za organizam. Pokušajte da ga ublažite.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Da, kada unosimo malo kalorija, naša koža trpi, ali kada unesemo dovoljno kalorija, onda se naša koža dobro zategne, naročito na stomaku. Kod nekih žena kalorije stvaraju veliki zadnji trap pa za takve se kaže da su kao lađa, naročito ako ljuljaju – neki muži to vole, pa se i njima okrene bururet u glavi, navalili bi kao mutavi, ali ih sprečava zakon koji zadovoljava evropske standarde koji definišu optimalne uslove za smeštanje nasiljem ugroženih žena. ………. Da, stari Srbi, još od pre sto godina, pili su vodu života (šljivku) na slamčicu, otuda i izraz „cevči“. Toliko su cevčili da ne samo da im se koža smežurala nego su i bili sve crveni u licu. Neki kažu da je to od starosti, ali sada vidim da je to zato što su mnogo cevčili. Jesu neki umrli od smrta, ali sada vidim da je uzrok i preterano cevčenje. Kažu Rusi „Ko ne pije i ne puši, umreće zdrav“……….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *